![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2004 ![]() |
Wielokanałowy wskaźnik EGT
Jako że byłem już wiele razy pytany o takie urządzenie to udało mi się znaleźć trochę czasu i zaprojektować taki wskaźnik (poniżej render płytki ) ![]() screen z programu na Androida (różnica polega na ilości okienek będą 4 wiec będą trochę większe i w opisie będą same EGT ) ![]() Możliwości -wielokanałowy pomiar EGT ( przedstawiona płytka do 4xEGT ) Pomiar za pomocą termopary typu „K” (popularny czujnik EGT stosowany we wszystkich zegarach tego typu) -bardzo wysoka dokładność z uwagi na zastosowanie specjalistycznych układów scalonych do pomiaru temperatury -możliwość ustalenia oddzielnego alarmu dla każdego kanału -możliwość wyświetlania wskazań na LCD lub na tablecie/ telefonie z Androidem (podłączenie przez USB lub BT) - możliwość logowania wskazań na karcie SD (tylko przy opcji z Androidem) - możliwość podpięcia zewnętrznego alarmu lub urządzenia sterowanego przez EGT (tylko na życzenie kupującego oraz możliwość ustawienia innej wartości załączającej niż wartość alarmu) -pamięć najwyższych wartości dostępna z poziomu wskaźnika (nie zanika po wyłączeniu zasilania, ale można ja skasować z poziomu urządzenia) - możliwość wykonania wykresów temperatury w programach typu Excel itp. (po przeniesieniu pliku logu na komputer) Ceny: Wersja z BT - z tabletem 7” i termoparami (4szt ) cena 1370zl - z tabletem 7” bez czujników 780zl (czujniki można zakupic samemu na przyklad na znanym portalu aukcyjnym najniższa cena za czujnik jaką widziałem to 70zl/szt) Wersja LCD - z czujnikami (4szt) cena 1100zl - z LCD bez czujników cena 470zl (czujniki można zakupić samemu na przykład na znanym portalu aukcyjnym najniższa cena za czujnik jaką widziałem to 70zl/szt) UWAGA wersja LCD nie posiadają obudowy aluminiowej można ja dokupić oddzielnie ale wymaga to trochę pracy żeby umieścić w niej płytkę UWAGA Koszt obudowy 65zl Specjalnie dla posiadaczy stand alone jak Vems, Megasuirt itp możliwe dokupienie specjalistycznych termopar podwójnych umożliwiających podłączenie obu urządzeń tak by działały równolegle W razie pytań proszę się śmiało kontaktować postaram się odpowiedzieć na wszelkie wątpliwości. Jeśli będą zainteresowani istnieje możliwość stworzenia wersji 6 i 8 kanałowej. Pozdrawiam ps. a to krotki filmik przedstawiający prace urządzenia w samochodzie -------------------- Wskaźniki4w1 EGT, Boost, Temperatura i ciśnienie Oleju + Boost Kontroler
http://www.racingforum.pl/Wskazniki-do-projektow-budzetowych-4w1-EBC-t118442.html Wielokanałowy wskaźnik EGT http://www.racingforum.pl/Wielokanaowy-wskanik-EGT-t118766.html |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 10 September 2025 - 18:54 |