![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: Chojnice ![]() |
Pacjent to e46 compact oryginalny m-pakiet. Wahacze z przodu do wymiany , ale że to m-pakietowe zawieszenie to Meyle nie mogą być.W IC znalazłem TRW i Lemforder to jedna opcja.Druga to może ktoś ma patent na wymianę samych sworzni ? Jakieś dobre rady ?
-------------------- E31
E36 Jegermaister F150 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 August 2004 Skąd: Sochaczew ![]() |
Są firmy, które regenerują wahacze ori, trzeba poszukać w necie.
Ja bym założył meyle (takie też miałem w swoim e46). Wahacze mpakietowe miały pod innym kątem ułożony bodajże zewnętrzny sworzeń i to jedyna różnica (być może istotna, kwestia czy zauważalna w normalnej codziennej jeździe). Po zrobieniu wahaczy założyłem mpakietowe amory sachsa + eibachy prokit i wszystko w miare ze sobą grało. -------------------- '08 b8 3.0tdi
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
Zewnetrznewymienisz. To te sie psuja najczesciej. Wewnetrzna sa prawie niezniszczalne. Znaczy żadko sie psuja.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 21 January 2011 Skąd: a-chów/ b-b ![]() |
sprawdź sobie pierw te wahacze, może masz zwykłe,
te specjalne szły tylko przy pełnym m paku zawias i zewnętrzny (s338), bo jak jest sam zawias m (s226) pakietowy to wahacze zwykłe przynajmniej w e46 -------------------- S4 i X11, było 330d+ 303@705
|
|
|
![]()
|
|
sprawdź sobie pierw te wahacze, może masz zwykłe, Sprawdzone ,na 100% są m-pakietowe. Wymienię te sworznie zewnętrzne i zobaczymy.Dzięki za poradę. -------------------- E31
E36 Jegermaister F150 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Panowie, jak to jest: tylko zewnętrzne sworznie są wymienne w wahaczach z e46? Czy może w zwykłych oba są wymienne a w M Pakietowych tylko jeden?
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
We wszystkich wahaczy E46 jakie widziałem da się wymienić sworznie pod warunkiem posiadania maszynki do odgięcia/odcięcia obramówki sworznia, a po wyprasowaniu zagięcia jej.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 22 November 2009 Skąd: Warszawa/Mława ![]() |
We wszystkich wahaczy E46 jakie widziałem da się wymienić sworznie pod warunkiem posiadania maszynki do odgięcia/odcięcia obramówki sworznia, a po wyprasowaniu zagięcia jej. Ktoś może polecić warsztat w wawie który to robi? -------------------- E36 / 400KM @ M50B25 Vanos / T04e @ FejsBook - Turbo Familia
Daily: Volkswagen Golf GTI TCR |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 07 February 2015 Skąd: Kielce ![]() |
Chcesz wymieniać te elementy w aluminiowym wahaczu ? Heh powodzenia, jak jakiś pan Kaziu z garażu da Ci jeszcze na to gwarancje to krzyż na drogę.
Kupuj oryginał lemforder do mpakietu albo meyle HD gdzie masz wymienne sworznie i ogolnie mocniejszą konstrukcję jesli zamierzasz autkiem trochę dluzej polatac. Zainwestuj w dobre tuleje wahacza bo to lubi szybko padać na naszych równych drogach. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Zewnętrzne sworznie można w seryjnym oryginalnym wahaczu od E46 wymienić bez najmniejszego problemu i będzie to 100% bezpieczne, sam to robiłem osobiście. Wewnętrznego bym się nie podejmował ;/ chyba żeby usunąć stary, wyfrezować gniazdo w wahaczu na wprasowanie nowego sworznia od Meyle HD.
-------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 08 January 2015 ![]() |
Ja również wymieniałem zewnętrzne sworznie w e46 stosując sworznie z e36 lemfordera.Wewnętrzny to już inna bajka.
|
|
|
![]()
|
|
Karolh Meyle HD nie występuje do m-pakietu.Czyli zostaje tylko Lemforder ..świetnie prawie 2k za komplet.
![]() -------------------- E31
E36 Jegermaister F150 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Nie prawie 2k tylko jakieś 1,1k
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 14:00 |