![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 06 August 2019 ![]() |
Witam wszystkich.
Mam pytanie i zagwozdkę. Posiadam silnik C20XE mot. 2.5, kolektor, przepustnica z mot 2.8, listwa wtryskowa 3 bar, komputer o oznaczeniu, zmasowana sonda lambda, zrobiony dolot powietrza, wydech - podstawy. Mam okazje kupić ostrzejszy wałek ssący 276 stopni 10.3mm marki REWAR, podobno nie wymaga strojenia, regulowanych kół rozrządu, po prostu P&P bez skutków ubocznych typu falowanie obrotów czy utrata mocy, czy ktoś wsadzał może i podzieli się doświadczeniem? Podobno robi robotę powyżej 4500rpm, bez pytań czemu nie dwa wałki. Nie powiem, że jest to troszkę pracy i pieniędzy i nie planuje w ciemno ich wydawać, pozdrawiam. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 17 February 2006 Skąd: warszawa ![]() |
cięzko mi uwierzyć by amiga zwana motroniciem przyjęła by nowe środowisko pracy bez żadnych scen. Skoro nie masz lambdy i zapewne dogorywający przepływomierz to na jakiej zasadzie ma stworzyć nową wartość wtrysku???
-------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
www.youtube.com/motoLAB www.facebook.com/radzioFLATOUT www.patronite.pl/radzioFLATOUT |
|
|
![]()
|
|
Z rzeczy mi wiadomych to wydechowy zostaje seryjny aby nie rozprezylo silnika a ssący właśnie ten ostrzejszy. Bo na dwóch spada kompresja i wtedy już regulowane kółka i reszty zabawy. Tego chce uniknąć. Może ktoś miał styczność z wsadzeniem jednego wałka i jaki jest efekt, tak, żeby się nie okazalo, że zacznie gorzej jechać i pracować jak traktor
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Ja miałem walki światła w z22se. Wolne były tragiczne. Podciśnienie spadło. I bez regulacji kółkami moc była niższa.
Tak było bez strojenia tylko po regulacji kółkami: ![]() ![]() ![]() ![]() A tak po strojeniu kółkami i już wystrojone na emu: ![]() -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Tylko Ty miałeś 2 walki, ja tu bym miał wsadzony jeden wałek, ssący
To też inny silnik mimo wszystko ale dzięki za informacje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |