![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 07 December 2005 Skąd: Osterdam ![]() |
Witam!
a wiec postanowilem umiescic troche info z przebiegu swap`a do caddy ... MODEL: VW Caddy 1.9 SDI (2002r.) Modyfikacje Silnik: 1.9 TDI (ATD) , skrzynia 5tka (najdluzsza ... sprzeglo + docisk od VR6), chlodnica oleju od ASZ, turbo + kolektor od AWX Układ dolotowy: orurowanie 50mm (zrobione) Układ wydechowy: calosc 60mm z 1dnym tlumikiem przelotowym (zrobione) Elektronika: do wiosny standard (mam nadzieje ze odpali na komplecie zegary+ECU+kluczyk od ASZ i nie bedzie trzeba grzebac w sofcie przed wiosna [; ) Układ chłodzenia: FMIC od Golfa V Układ napędowy: piasty+lozyska od Fabii 1.9 TDI, tak samo polosie (krotsza od automata ... dluzsza skracana o 2.5cm) Felgi 15stki stalowe + Toyo T1R 195/50/R15 Zawieszenie: seria do wiosny ;] BODY KIT: tylko i wylacznie fabryczny ... przeciez to dostawczak ... z udziwnien nowy lakier z VW T5 + brak bocznych listw PODZIĘKOWANIA: dla ojca za pomoc i rodziny za darmowe graty ;] Plany na wiosne: -pompki i dol silnika od ASZ -wieksze turbo -"lightowy" soft ;] -przod tarcze 288mm ... tyl juz jest przerobiony z bebnow na tarcze od Octavii -nowe zawieszenie (ok -40mm) przod i zobaczymy co z tylnimi resorami troche fotek ;] ![]() ![]() jak dobrze ze po zdjeciu przedniego wzmocnienia mozna silnikiem wjezdzac i wyjezdzac do komory za pomoca paleciaka ![]() tylnia lapa od strony pasazera i przednia pasowaly od Golfa III ... lape pod skrzynie 5tke musialem dorobic ![]() FMIC od Golfa V ... zamontowany bez wywiercenia ani jednej dziurki w FMIC`u, chlodnicy i wzmocnieniu ... do montazu wystarcza dwa paski blachy (~3mm) + 2 paseczki po ok 10cm i troche aluminiowego katownika [; ... FMIC na dole jest ~2 cm od listwy zderzaka ... pomiedzy lampami od srodka ma jakies 2cm luzu ;] ![]() nawet nawet sie prezentuje ![]() ![]() po FMIC`u ani sladu [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] ... tylko dokupic przeciwmgielne i bedzie jak fabryka ;] to na tyle jak narazie ... bede robil updatey jak cos bedzie popchniete ;] Enjoy ! :] EDIT:poprawione zdjecia ;] -------------------- Digital photography is for pussies !!! ...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 10 December 2004 Skąd: Malbork/Gdańsk ![]() |
Ladnie możic, ladnie Znasz moje zdanie na temat projektu
Mam jedno pytanie - jak zamierzasz rozwiazac sprawe tylnego zawieszenia? -------------------- VW CC GT 2014
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 April 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
Hehe niezły sleeper Takie projekty lubię najbardziej. Pewnie niejeden właściciel "szybkiego" auta się już nacioł na zwykłego dostawczaka
-------------------- REALITY BEATS FICTION BY FAR
|
|
|
![]()
|
|
Reaper: ... to jest temat na wiosne ... cos juz tam ojcu swita ... mi tez przez leb przelecialo 4motion ... bedzie rzezbione .... najpierw musze zobaczyc jak ten resor bedzie sie sprawowal na trasie [;
marcin986: ojj beda sobie pluli w brode ... a jak uslysza ze pod maska jest niespelna 2 litrowy diesel ?? .. to dopiero wstyd -------------------- Digital photography is for pussies !!! ...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 May 2005 Skąd: mam? Nie powiem ![]() |
CYTAT("marcin986":2cmqv7xk) Hehe niezły sleeper Takie projekty lubię najbardziej. Pewnie niejeden właściciel "szybkiego" auta się już nacioł na zwykłego dostawczaka
widać że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, jest wyrażnie napisane że auto jeszcze nieodpalone a swoją drogą 100 kucy w takim pudle musi być naprawdę szybkie |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 August 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
ten FMIC to od jakiego modelu golfa V?? 2.0 tdi 140? 170? spory jest, jaką ma pojemność? zastanawiam się czy nie będzie laga bez korekcji softu.
gratki za pomysł ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 25 October 2007 ![]() |
lanser lanser xD
Hehehe Mozic Gratuluje za świetny projekt jak juz mówiłem staniemy na kresce. |
|
|
![]()
|
|
fmaverick: no i tutaj mam problem ... bo naklejka z nr czesci byla prawie cala zdarta ... bralem go w ciemno z allego (200 pln za praktycznie nowke sztuke o_0)
Many: lansera to moze za kilka lat jak bede mial wlasna stacje paliw [; -------------------- Digital photography is for pussies !!! ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 15 November 2006 Skąd: Knurow(slask) ![]() |
to jest ten silnik ktory tez seryjnie był montowwany do tego auta?
fajny projekcik |
|
|
![]()
|
|
nie ... najmocniejsze co tam siedzialo seryjnie to 1.9 TDI VP ... 90KM (AHU z tego co pamietam ... )
-------------------- Digital photography is for pussies !!! ...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 04 February 2007 Skąd: czecho-lublin ![]() |
fajnie ze powstał rywal dla mojego seata INCi tdi 130pd ;] moze sie uda spotkać w przyszlym sezonie i zrobić wyscig kiosków ;] heheh
bardzo ładny projekt, powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
pozyjemy zobaczymy ;] ... dzisiaj skrocilem lewa polos o 2.5cm i juz z nimi mam sprawe rozwiazana ;] ... jeszcze orurowanie + wydech i leci do elektryka ;]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
No no, szacun. Ważyłeś?
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
jeszcze nie ... ale nie powinno przekroczyc 1100kg ;]
|
|
|
![]()
|
|
moja inca waży 1160 kg, wiec twoje caddy pewnie tez bedzie tyle ważyć ;]
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("lasek":9zumwb3j) moja inca waży 1160 kg, wiec twoje caddy pewnie tez bedzie tyle ważyć ;]
1160kg w wersji 5 osobowej tak ? (u mnie narazie zostaje 2jka ;] ) Added after 57 minutes: ![]() FMIC od dolu ;] ![]() lewa polos od Fabii TDI w automacie ... ![]() prawa polos przed skroceniem o 2.5cm ... ![]() i juz po ;] ... pacjent czuje sie bardzo dobrze [; ![]() ![]() ![]() wsteczny nie chcial wchodzic ... ale juz to "naprawilismy" [; w nastepnym odcinku prawdopodobnie zamiana z tylu bebnow na tarcze ;] -------------------- Digital photography is for pussies !!! ...
|
|
|
![]()
|
|
moja inca zostala przerobiona na 2 osoby tylko szyby zostaly.
Ladnie ci to wszystko wychodzi patrzac na fotki to przypomina mi sie dlubanie przy mojej ince. szkoda że icek nie ma otworow na gorze bo mialbyc mniej rurek, ale i tak bardzo ladnie siedzi i podoba mi sie. Ja na wiose zmieniam turbo wydech + kolektor wydechowy pod GT22. Zastanawiam sie jeszcze nad przodem z ibizy przejsciowki ( ładniej bedzie wygladać i zyskam wiecej miejsca na gruby intercooler) ... Pożyjemy zobaczymy. Powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
świetny projekt!
napisz jakie i od czego zakładasz te hamulce na tył? nie jestem pewien, ale prawdopodobnie podejdą czopy od golfa mk3 i wtedy zestaw od VR6 i powinno naprawdę ładnie hamowac:) |
|
|
![]()
|
|
"moja inca zostala przerobiona na 2 osoby tylko szyby zostaly. "
i tyle ma kg ?? o_0 ... pomiedzy 1.9 Pd a 1.9 VP chyba nie ma az tak znacznej roznicy wagi a wedlug VW towarowka ma 1050kg a osobowka 1150kg ... ;S "Ladnie ci to wszystko wychodzi patrzac na fotki to przypomina mi sie dlubanie przy mojej ince. " ... jak narazie tez mi sie podoba ;] ... i nie zapowiada sie duzo wiecej bajzlu (jutro musze dorobic mocowanie pod filtr powietrza ;]) .. btw. masz jakies zdjecia jak to u ciebie wszystko jest upchane pod maska ? ;] "jakie i od czego zakładasz te hamulce na tył?" ... od octavii (rozstaw otworow na flanszy przy belce pasuje ... a takie akurat dostalem za darmo ;])... 235mm i 9mm grube ... dzisiaj przylozylem jedna strone i bede musial do flanszy na belce dospawac druga z otworami do mocowania zacisku albo dorobie cala flansze (na osi poszerzy sie 20-30mm ... jeszcze nie wiem czy robic ja gruba na 10 czy 15mm) ... a jezeli bede cala dorabial to od razu zrobie otwory do piasty troche wyzej i obnize tyl ... ale takie decyzje zawsze padaja w trakcie dorabiania danego elementu bo za duzo czasu sie traci na glowkowanie <!-- s:D --><!-- s:D --> -------------------- Digital photography is for pussies !!! ...
|
|
|
![]()
|
|
a czy przypadkiem w octavii nie jest rozstaw śrub 5x100 a w caddy 4x100???
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 05:26 |