![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 22 January 2015 Skąd: wlkp ![]() |
Witam, jestem nowym użytkownikiem na waszym forum, jak na forumowicza przystało człowiekiem z pasją..
![]() -odprężanie silnika za pomocą przekładki na kanapkę 2mm starczy ? i gdzie ją dostanę ? -turbosprężarka jaka ? t4 -wtryski 630ccm ? czy zabyt wielki durszlak -westgate jaki tani a dobry - no i sterowanie tym całym makaronem ![]() nie wiem gdzie te wszystkie graty mozna kupić a może ktoś z forumowiczów sprzedaje takie zabawki ? z góry dziękuje za wszelkie wskazówki ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 06 July 2007 Skąd: slask :) Racibórz/Rybnik ![]() |
1. moze byc - to zalezy.
2. lepiej ci bedzie celowac w t3 / dostepne masz na rynku gt30 gt35 z roznymi ar wydechowym - repliki jak i orginaly garretta (kwestia przeznaczenia) , borgwarnery, holsety np hx35 , i drogie precisiony , turbonetics ... co kto woli i ile ma kasy. 3. 630cc bedziesz miec z zapasem- siemensy deki . 440cc boshe (zielone) na 450+ tez objada (sid sprzedaje , bobr z tego forum, lub gdziekolwiek) 4. od 44mm repliki i 60mm w miare dobre (moje zdanie0 masowo je wkladam) albo orginaly tiale (ale drogie ponad 1000zl ? ), 5. np ecumaster det3 ze swiniek albo emu, ms3 - jako typowo komputery przeznaczone dla sportu *(wieksze pole manerwu) albo strojenie na org sterowniku . tyle odemnie. -------------------- 2011 SSS -> W-ce mistrz RWD DRAG , Bemowo ET - 12,89 (mat suszarka)
2011 bigbmw -> 1 miejsce King of BMW - ET: 12,51 (mat suszarka) (urwane 0,3sek) 2012 sss Ełk -> ET: 12,01 (mat suszarka) (urwane 0,5sek) 2013 sss Kamień Ś. -> ET 11,2 (mat suszarka pocięta :P ) (urwane 0,8sek i napędy też :P) 2015 automaster -> ET 12,2 Najszybszy Lotus 7 w pl. 2016 k64 DragGirl -> ŻONA w BMW TURBO !!! :) e46 m50 608KM 800nM Go Babe GO ! :) dyno: 740KM 1000nM seria wałki - m50 3.0 nowy projekt - sie robi czasem :P performance.k64.pl turbo replki i orginalne gt35 gt30 gt28 ... repliki, BMW TURBO zestawy , wastegate, blow off ... |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
skoro silnik jest rozebrany to lepiej wrzucić od razu kute korby - można dać krótsze to nie będzie potrzebna przekładka do odprężenia.
-------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
ja proponuję uzyć funkcji szukaj na poczatek, to sa podstawowe pytania, na które są gotowe odpowiedzi na forum
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Moc jaka chce osiągnąć to max bez zakuwania czyli 350-400km czy replika od k64 35 da rade? Jakie wtrysku do tego ?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 31 December 2010 Skąd: pomorskie ![]() |
wtryski 440 wedlug mnie starcza przy wykorzystaniu na 100%, a moze cos zbraknie.. nigdy do konca nie wiadomo co i ile silnik na siebie przyjmie, wiec jak masz wydawac hajs to wolisz robic to dwa razy? Ja bym szukal 630tek i mial spokoj ducha
![]() -------------------- Szukasz wtrysków? Zapraszam ;)
|
|
|
![]()
|
|
a co z turbo i westgate ? kto u siebie montował takie graty ? nie ukrywam że jest to dla mnie nowość w dieslu mają wbudowany ws, i wgl, wiele rzeczy inaczej wygląda pod względem modyfikacji, robiłem u siebie 1.9 PD w tym temacie wiem więcej.. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Z Waste gate co ma być nie tak?? Wlot do WG umieszczasz przed turbo, wylot za turbo. Podciśnienia ciągniesz z kolektora i wstawiasz odpowiednią sprężynę i tyle z grubsza.
Odnośnie turbosprężarki i wtrysków, to na forum był piękny tutorial jak je dobrać do silnika. Do tego nieocenioną bazą danych są projekty także opisane tu na forum. Siedzieć, szukać, czytać i się nie opier.alać ![]() -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
dzięki, no szukam szukam, tylko gdzie towar w dobrych cenach kupić i czy replika gt35 da rade.. a co z pompą paliwa 044 ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
K64 ma, FMIC ma, Re5pect ma, SIDmotorsport ma, tomson ma ... to pierwsze sklepy które przychodzą mi na myśl. W których zaopatrywałem się ja, moi klienci, lub które zaopatrzyły 99% projektów z tego forum
![]() Możesz uderzyć też do usera Perlik - może jakąś turbawkę ma na stanie, lub może przyciągnąć - trzeba podpytać. -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 28 February 2005 Skąd: ozorków ![]() |
Kolega ma do spzredania golfa 3 vr6 turbo z uszkodznym dolem. Wszystkopo remoncie wsyzstko nowe chlopak nie oszczedzal. Auto wystrojone przez GTO. Bys byl zainteresowany to wal na PW.
-------------------- http://www.facebook.com/gekon.garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 August 2006 Skąd: POMORZE ![]() |
Jezuu, mamy 21 wiek, internet i setki projektów, wystarczy otworzyć wujka googla i klikać , i trochę pomyśleć, normalnie jesteś Leń !!!, to nie jest jakaś skomplikowana sprawa uturbić auto (jak projekt NASA lub lot w kosmos) ja mogę Ci powiedzieć jak krok po korku zrobić co kupić i jak skrecić i na co uważać, ale po co miałbym to zrobić , każdy kiedyś zaczynał i w tamtych czasach nascie lat temu nie bylo takich projektów , i malo info w sieci , ale teraz ....... no proszę .
-------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
wojti RAYLLE aspołeczny człowiek
![]() Ps. Nie wszyscy są tak mądrzy i mają tyle zdolności manualnych co Ty, więc daj wypowiedzieć się innym. Projektów jest dużo ale nikt nie pisze o szczegółach jak byście nie zauważyli. Pozdrawiam i proszę o więcej wyrozumiałości a nie zarozumiałości ! |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 09 September 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
no bez przesady,ma racje.Informacji jest full ze szczegolami.A zakladanie miliardowego tematu z tymi pytaniami nie ma sensu.Wystarczy poszukac i tyle.Pomyslec,pokminic a nie wszystko na tacy podane.Teraz taka mode,ze sie szukac nie chce ani wglebic w temat co,po co i dlaczego tylko bezmyslnie kopiuj/wklej graty z innego projektu.Poczytaj troche,nauczysz sie duzo i z pewnoscia sie to przyda.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 August 2006 Skąd: POMORZE ![]() |
Zacznijmy od tego że swoje pierwsze turbo zrobiłem w 2002 roku i byłem jako 1 w pl z silnikiem kr 16vturbo i nikogo nie pytalem , do wszystkiego doszłem sam , robiąc sam, , a gimbazą niegdy nie byłem i nie będe, a najlepszy nigdy nie byłem, , całe życie się człowiek uczy i tak pozostanie, tak więc proponowałbym ruszyć trochę muzgownicą , bo na tacy nikt wszystkiego nie poda.
-------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
Spoko weź wszystko ze sobą do grobu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 28 September 2012 ![]() |
Zacznijmy od tego że swoje pierwsze turbo zrobiłem w 2002 roku i byłem jako 1 w pl z silnikiem kr 16vturbo i nikogo nie pytalem , do wszystkiego doszłem sam , robiąc sam, , a gimbazą niegdy nie byłem i nie będe, a najlepszy nigdy nie byłem, , całe życie się człowiek uczy i tak pozostanie, tak więc proponowałbym ruszyć trochę muzgownicą , bo na tacy nikt wszystkiego nie poda. Rzeczywiscie nigdy nie byles gimbaza... moze wtedy umialbys z grubsza pisac po polsku, wiec jesli nie chcesz pomoc koledze, to chociaz nie ran naszych oczu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 07:04 |