![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 11 February 2021 ![]() |
Hej moje obecne turbo strasznie pluje olejem nie ma już siły pompować chciałem wstawić coś takiego:
https://allegro.pl/oferta/turbosprezarka-tu...65km-9232789891 Auto to Volvo V70 2.4t 193KM 1997r. produkcji. Myślicie że to dobry pomysł? Przy okazji wyspawałbym DP 3 cale i założył kolektor wydechowy z poliftowego t5 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Hej moje obecne turbo strasznie pluje olejem nie ma już siły pompować chciałem wstawić coś takiego: https://allegro.pl/oferta/turbosprezarka-tu...65km-9232789891 Auto to Volvo V70 2.4t 193KM 1997r. produkcji. Myślicie że to dobry pomysł? Przy okazji wyspawałbym DP 3 cale i założył kolektor wydechowy z poliftowego t5 Bardzo dobry pomysł. Miałem u siebie w takim samym silniku kilka modów i między innymi hybrydę z takiej sprężarki i robiło 340KM. Byle tylko dupa była "7" a nie "6". |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 April 2007 Skąd: Płońsk ![]() |
Przy okazji wyspawałbym DP 3 cale i założył kolektor wydechowy z poliftowego t5 Jeszcze wtryski z T5 -------------------- _https://www.facebook.com/punto16vT
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za odpowiedzi
![]() Miałem u siebie w takim samym silniku kilka modów i między innymi hybrydę z takiej sprężarki i robiło 340KM. Wytrzymał ten silnik tyle? Podobno problem pękających tulei jest. Byle tylko dupa była "7" a nie "6". Jak rozróżnić dupę 7 od 6? A ta z linka allegro ogólnie myślicie że legitna jest? Warto to brać? 2700 brutto to dużo jak na turbo do 25 latka ale za regeneracje 1200 zł chcą, za hybryde z mojej 2100 mi krzykneli a jak mam płacić 2100 to wolę dorzucić i kupić nówkę sztukę z pudełka już na starcie mocniejszą. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 03 April 2015 ![]() |
W tej cenie nie ma się co zastanawiać, tylko brać.
-------------------- Turbosprężarki. Serwis, sprzedaż, skup.
Oleje Millers. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 18 November 2018 ![]() |
Ostatnia cyfra na numerze muszli wydechowej to 6 albo 7
|
|
|
![]()
|
|
Z tulejami to jest loteria. Jedna w serii pęknie inna polata dłużej. V70r 2000 2004 ma też te cienkie tuleje i 300 koni. Jakoś to żyje tyle że statystycznie krócej.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za odpowiedzi.
Napisałem do faceta o te numery czy to "6" czy to "7" ale nie ma jej fizycznie w rękach i podobno czas oczekiwania na turbo to ponad miesiąc. Brać to w ciemno? Co sądzicie? |
|
|
![]()
|
|
W Volvo wszystkie 16 18 i 19 miały 7. Jeśli to Ori to spoko, a jest to możliwe bo jakiś czas temu jedna osoba wykupiła cały magazyn i był wysyp tych turbin.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
A ze skośną flanszą nie były wylacznie 7cm?
-------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
Skośna plansza była od połowy 1998 we wszystkich. Rozmiar żeliwa nie zależy od planszy. Ale ta 3" jest fajna bo prosto w nią wchodzi kwasowka 76 mm
|
|
|
![]()
|
|
Dobra zamawiam tą z linka nie ma na co czekać mam nadzieję, ze nie wtopię hajsu i jest to oryginał i tak muszę czekać około miesiąca na przesyłkę.
|
|
|
![]()
|
|
Dlaczego miesiąc?
W tej cenie ogarnę Ci moment. |
|
|
![]() ![]() |