![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 August 2006 Skąd: srmm ![]() |
Mała zajawka materiału z sesji.
-------------------- www.srmm.com.pl
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Muzyka nie za pompatyczna trochę?
![]() -------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
Sesja fajna, tak jak pisał Celica fan muzyka chyba nie ta... Poza tym czytałem w GT artykuł i mogę powiedzieć jedno: jak dla mnie to jeden z najbardziej bez sensownych projektów jakie ostatnio widziałem, przebudowa wrx na sti "bo chciałem kombi"...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
Projekt bardzo fajny, auto grubo doinwestowane, ale czy na pewno sensowny? Nie wydaje mi się, dużo prościej i taniej byłoby kupić od razu STI.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Sesja fajna, tak jak pisał Celica fan muzyka chyba nie ta... Poza tym czytałem w GT artykuł i mogę powiedzieć jedno: jak dla mnie to jeden z najbardziej bez sensownych projektów jakie ostatnio widziałem, przebudowa wrx na sti "bo chciałem kombi"... O kurna...to co maja powiedzieć Ci w Lancerach Evo kombi albo M5 E61 albo S/RS w avantach ;] Projekt rewelacyjny bo auto w pełni cichociemne. Jeżeli dobrze kojarzę to ono ma pod 400KM (jeżeli to to samo o którym myślę) a taka moc w połączeniu z dźwiękiem boxera, nienajgorszym wyglądem i dużą użytecznością w kwestii wielkości budy czyni to idealnym DD :-) -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Biorąc pod uwagę inwestycje w części eksploatacyjne (opony, klocki, tarcze), i inne nie mające nic wspólnego z STI, to graty z STI są małym wkładem tego auta. Budowanie tego auta z z STI dużo by się nie różniło.
|
|
|
![]()
|
|
Skrzynia 6MT z DCCD, neetronics, napędy, magiel + robocizna to nie jest dużo Twoim zdaniem? Poza tym kombi ma bardziej miękką budę a z głowicami z STI wyszłoby pewnie jeszcze trochę więcej, bo turbina ma potencjał 450PS bez napinki.
PS. Czy WRXy MY06-07 miały AVCS? m!xer, z tym DD to masz rację, chociaż zasięg 300km może być trochę wkurzający. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Biorąc pod uwagę różnicę w cenie obu aut (która dwa lata temu wynosiła +-15-20 tys zł) i to, że można sprzedać graty WRX'owe to końcowo nie jest to taka duża różnica przy takim zakresie przeróbek. AVCS wg. specyfikacji był też w WRXie. Co do sztywności budy tak masz rację, no ale przy tych parametrach całego zestawu warto by się zdecydować na kolejne kroki w tym kierunku, tylko czy kierowca nadąży za sprzętem
![]() Jeśli chodzi o ewentualną sprzedaż (bo rozumiem, że rozmawiamy o 'opłacalności') to czy to jest STI czy WRX będzie to równie trudno i pewnie lepiej pójdzie rozsprzedanie ich w częściach. No i wtedy można się zastanowić, czy nie lepiej kupić Prawie N-ke (bo już nie jest zgodna z homo) zbudowną ze Spec-C, które ze swoimi 330 KM będzie szybsze niż to 400 czy też 450 KM. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: Łódź ![]() |
...witam wszystkich
rzadko tu zaglądam, swoja aktywność forumowa skupiam na forum.subaru , ale dotarl do mnie link do tej dyskusji ![]() auto jest moja własnością... odnośnie sensowności projektu, powiedzcie mi - czy wszystko musi mieć brutalny sens? pewnie że łatwiej i taniej byłoby kupic sti i grzebać , zrobić nawet "prawie" N--kę i latać... ...ale takich samochodów już trochę jest, a projekt nie wyróżniałby się ponad pewną "przeciętność" ![]() -------------------- Latynos / carlos - prawie to samo ;)
|
|
|
![]()
|
|
JJacek - auto ktore podałes w linku, jest juz "rozszabrowane" na części - miałem chrapkę na pare gratow, ale niestety byli szybsi ode mnie...
sztywność budy to dramat - i tutaj się w pełni zgodzę - auto jest cięzkie , na dzien dzisiejszy wazy ok 1480kg... jest opcja na dobry zawias... aktualnie STIajowy , nawet na twardszych spręzynach , zdecydowanie nie wystarcza... ...ale - bez zaklatkowania auta - buda polamie się w drzazgi - na tym setupie , już widać pierwsze oznaki niekompatybilnośc budy, nawet z tym zawiasem co jest teraz -------------------- Latynos / carlos - prawie to samo ;)
|
|
|
![]()
|
|
Znam różnicę cenową pomiędzy tymi autami, wiem także, że graty WRXa można sprzedać, ale i tak bilans wychodzi na minus. Generalnie chodzi mi o to, że nie ma większego sensu wyważanie otwartych drzwi.
Edit: Latynos, a budę masz pospinaną rozpórkami? Wiem, że szału to nie zrobi ale przy całym komplecie coś tam powinno dać. |
|
|
![]()
|
|
rozpórki nie są żadnym rozwiązaniem, jeśli podchodzisz do tematu poważnie...
twardy zawias = klatkA -------------------- Latynos / carlos - prawie to samo ;)
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT twardy zawias = klatkA W kontekście tylko WRXa kombi czy STI również? |
|
|
![]()
|
|
kombi w szczególności , ale "porządny" zawias wymaga wzmocnienia wytrzymalosci budy , nawet w sti-aju
-------------------- Latynos / carlos - prawie to samo ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 02 June 2009 Skąd: Wrexham/Rzeszów ![]() |
Ten kto nie ma jaj ten kupuje STI, ten co nie wie co to są jaja robi z WRX - STI'aja
![]() -------------------- Audi A3 ATD 241 KM 445 Nm by R-performance ET - 13,716 - Było
Mitsubishi Lanser Evo X by 4Turbo 390 KM 530 Nm - było |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 16:11 |