Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> [Video] Subaru Impreza WRX/STI
-=nikon=-
post Thu, 05 Jan 2012 - 14:40
Post #1

Forum Killer

Mała zajawka materiału z sesji.

--------------------
www.srmm.com.pl
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 05 Jan 2012 - 14:40
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
CELICA FAN
post Thu, 05 Jan 2012 - 15:50
Post #2

Forum Killer

Muzyka nie za pompatyczna trochę? tongue.gif

--------------------
Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)

+Quote Post
tomiw
post Thu, 05 Jan 2012 - 22:32
Post #3

Super User

Sesja fajna, tak jak pisał Celica fan muzyka chyba nie ta... Poza tym czytałem w GT artykuł i mogę powiedzieć jedno: jak dla mnie to jeden z najbardziej bez sensownych projektów jakie ostatnio widziałem, przebudowa wrx na sti "bo chciałem kombi"...

+Quote Post
Andrzej_K
post Fri, 06 Jan 2012 - 00:45
Post #4

Super User

Projekt bardzo fajny, auto grubo doinwestowane, ale czy na pewno sensowny? Nie wydaje mi się, dużo prościej i taniej byłoby kupić od razu STI.

+Quote Post
m!xeR
post Fri, 06 Jan 2012 - 00:47
Post #5

Forum Killer

CYTAT(tomiw @ Thu, 05 Jan 2012 - 22:32) *
Sesja fajna, tak jak pisał Celica fan muzyka chyba nie ta... Poza tym czytałem w GT artykuł i mogę powiedzieć jedno: jak dla mnie to jeden z najbardziej bez sensownych projektów jakie ostatnio widziałem, przebudowa wrx na sti "bo chciałem kombi"...

O kurna...to co maja powiedzieć Ci w Lancerach Evo kombi albo M5 E61 albo S/RS w avantach ;] Projekt rewelacyjny bo auto w pełni cichociemne. Jeżeli dobrze kojarzę to ono ma pod 400KM (jeżeli to to samo o którym myślę) a taka moc w połączeniu z dźwiękiem boxera, nienajgorszym wyglądem i dużą użytecznością w kwestii wielkości budy czyni to idealnym DD :-)

--------------------
e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone
scirocco r dsg

+Quote Post
JJacek
post Fri, 06 Jan 2012 - 01:00
Post #6

Forum Killer

Biorąc pod uwagę inwestycje w części eksploatacyjne (opony, klocki, tarcze), i inne nie mające nic wspólnego z STI, to graty z STI są małym wkładem tego auta. Budowanie tego auta z z STI dużo by się nie różniło.

+Quote Post
Andrzej_K
post Fri, 06 Jan 2012 - 01:15
Post #7

Super User

Skrzynia 6MT z DCCD, neetronics, napędy, magiel + robocizna to nie jest dużo Twoim zdaniem? Poza tym kombi ma bardziej miękką budę a z głowicami z STI wyszłoby pewnie jeszcze trochę więcej, bo turbina ma potencjał 450PS bez napinki.

PS. Czy WRXy MY06-07 miały AVCS?

m!xer, z tym DD to masz rację, chociaż zasięg 300km może być trochę wkurzający.

+Quote Post
JJacek
post Fri, 06 Jan 2012 - 13:23
Post #8

Forum Killer

Biorąc pod uwagę różnicę w cenie obu aut (która dwa lata temu wynosiła +-15-20 tys zł) i to, że można sprzedać graty WRX'owe to końcowo nie jest to taka duża różnica przy takim zakresie przeróbek. AVCS wg. specyfikacji był też w WRXie. Co do sztywności budy tak masz rację, no ale przy tych parametrach całego zestawu warto by się zdecydować na kolejne kroki w tym kierunku, tylko czy kierowca nadąży za sprzętem tongue.gif
Jeśli chodzi o ewentualną sprzedaż (bo rozumiem, że rozmawiamy o 'opłacalności') to czy to jest STI czy WRX będzie to równie trudno i pewnie lepiej pójdzie rozsprzedanie ich w częściach. No i wtedy można się zastanowić, czy nie lepiej kupić Prawie N-ke (bo już nie jest zgodna z homo) zbudowną ze Spec-C, które ze swoimi 330 KM będzie szybsze niż to 400 czy też 450 KM.

+Quote Post
Latynos
post Fri, 06 Jan 2012 - 13:27
Post #9

Frequent User

...witam wszystkich

rzadko tu zaglądam, swoja aktywność forumowa skupiam na forum.subaru , ale dotarl do mnie link do tej dyskusji wink.gif

auto jest moja własnością...

odnośnie sensowności projektu, powiedzcie mi - czy wszystko musi mieć brutalny sens? pewnie że łatwiej i taniej byłoby kupic sti i grzebać , zrobić nawet "prawie" N--kę i latać...

...ale takich samochodów już trochę jest, a projekt nie wyróżniałby się ponad pewną "przeciętność" wink.gif

--------------------
Latynos / carlos - prawie to samo ;)

+Quote Post
Latynos
post Fri, 06 Jan 2012 - 13:31
Post #10

Frequent User

JJacek - auto ktore podałes w linku, jest juz "rozszabrowane" na części - miałem chrapkę na pare gratow, ale niestety byli szybsi ode mnie...

sztywność budy to dramat - i tutaj się w pełni zgodzę - auto jest cięzkie , na dzien dzisiejszy wazy ok 1480kg...

jest opcja na dobry zawias...

aktualnie STIajowy , nawet na twardszych spręzynach , zdecydowanie nie wystarcza...

...ale - bez zaklatkowania auta - buda polamie się w drzazgi - na tym setupie , już widać pierwsze oznaki niekompatybilnośc budy, nawet z tym zawiasem co jest teraz

--------------------

+Quote Post
Andrzej_K
post Fri, 06 Jan 2012 - 13:33
Post #11

Super User

Znam różnicę cenową pomiędzy tymi autami, wiem także, że graty WRXa można sprzedać, ale i tak bilans wychodzi na minus. Generalnie chodzi mi o to, że nie ma większego sensu wyważanie otwartych drzwi.

Edit: Latynos, a budę masz pospinaną rozpórkami? Wiem, że szału to nie zrobi ale przy całym komplecie coś tam powinno dać.

+Quote Post
Latynos
post Fri, 06 Jan 2012 - 18:19
Post #12

Frequent User

rozpórki nie są żadnym rozwiązaniem, jeśli podchodzisz do tematu poważnie...

twardy zawias = klatkA

--------------------

+Quote Post
Andrzej_K
post Fri, 06 Jan 2012 - 19:05
Post #13

Super User

CYTAT
twardy zawias = klatkA

W kontekście tylko WRXa kombi czy STI również?

+Quote Post
Latynos
post Tue, 10 Jan 2012 - 10:45
Post #14

Frequent User

kombi w szczególności , ale "porządny" zawias wymaga wzmocnienia wytrzymalosci budy , nawet w sti-aju

--------------------

+Quote Post
std1984
post Tue, 10 Jan 2012 - 14:34
Post #15

Forum Killer

Ten kto nie ma jaj ten kupuje STI, ten co nie wie co to są jaja robi z WRX - STI'aja biggrin.gif

--------------------
Audi A3 ATD 241 KM 445 Nm by R-performance ET - 13,716 - Było
Mitsubishi Lanser Evo X by 4Turbo 390 KM 530 Nm - było

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 16:11