![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 10 January 2021 ![]() |
Elo mordy i wariaty!
Polo już terroryzuje dzielnie, hamownia pokazała 219 koni (!!!) na V-Powerze z Shella, auto podaje zacnie ale...jest strasznie grzeczne w dzwięku. Wiem, że to nie A45s AMG ale spokojnie babcia nie będzie żyła wiecznie. Chciałbym przed latem zmodyfikować je tak by brzmiało grozniej. Zależy mi na jak donośniejszym popcornie (pops&bangs), czymś co będzie imitowało dzwięk ALSa przy starcie (marchewy, nawet delikatne też by były gicior) i słyszalnym na zewnątrz jak i w środku dzwięku powietrza upuszczanego przez turbosprężarkę. Fajnie byłoby też gdyby udało sie osiągnąć dzwięk towarzyszący surge. Da się? Jak to zrobić? Ma być solidnie a nie budżetowo. Dobrze gdyby można było uzyć dedykowanych części. Kogo w Warszawie polecacie do takiej modyfikacji (firma wystawiająca faktury). Co warto zrobić przy okazji? Program? Zakładam, że nie obejdzie się bez zmiany wydechu i trochę obawiam się że aftermarket będzie rezonował i "pierdział". Czy do seryjnego turbo jest sens montażu screamer pipe? Czy to realne z budżetem 12-15 000 złotych? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Serio? Smierdzi trollem z daleka... Jeszcze wnrstreet racer... Pojawiam sie na wnr od czasu do czasu spotkac z kolegami, pokrecic po miescie ale wlasnie powyzszy przyklad sprawia ze troche wstyd sie orzyznac ze bylem na wnr...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2010 Skąd: Łódź ![]() |
Zmieścisz się w 500zł, wystarczy wężyk z paliwem, pompka i wspawać świecę w wydech. Będzie tak strzelało, że jak podjedziesz do dżesiki pod blok to stary będzie dzwonił wesele umawiać.
-------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
Popcorn to wiocha na maksa... brakuje naklejek #pokażcyckidamciciastko
|
|
|
![]()
|
|
Zmieścisz się w 500zł, wystarczy wężyk z paliwem, pompka i wspawać świecę w wydech. Będzie tak strzelało, że jak podjedziesz do dżesiki pod blok to stary będzie dzwonił wesele umawiać. To będzie raczej flamer kit. Wiocha nie wiocha mnie się podoba i to chyba najważniejsze. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Elo mordy i wariaty! Polo już terroryzuje dzielnie, hamownia pokazała 219 koni (!!!) na V-Powerze z Shella, auto podaje zacnie ale...jest strasznie grzeczne w dzwięku. Wiem, że to nie A45s AMG ale spokojnie babcia nie będzie żyła wiecznie. Chciałbym przed latem zmodyfikować je tak by brzmiało grozniej. Zależy mi na jak donośniejszym popcornie (pops&bangs), czymś co będzie imitowało dzwięk ALSa przy starcie (marchewy, nawet delikatne też by były gicior) i słyszalnym na zewnątrz jak i w środku dzwięku powietrza upuszczanego przez turbosprężarkę. Fajnie byłoby też gdyby udało sie osiągnąć dzwięk towarzyszący surge. Da się? Jak to zrobić? Ma być solidnie a nie budżetowo. Dobrze gdyby można było uzyć dedykowanych części. Kogo w Warszawie polecacie do takiej modyfikacji (firma wystawiająca faktury). Co warto zrobić przy okazji? Program? Zakładam, że nie obejdzie się bez zmiany wydechu i trochę obawiam się że aftermarket będzie rezonował i "pierdział". Czy do seryjnego turbo jest sens montażu screamer pipe? Czy to realne z budżetem 12-15 000 złotych? Opowiedz mi jeszcze o screamer pipe w turbo z wbudowany wg ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 12 July 2013 ![]() |
A tyle było spokoju od czasu bezrobotnego kupującego Astona
![]() Moderatorze, już chyba czas zamykać bo będzie tylko gorzej... |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
Poczekaj aż rura przed tylnym tłumikiem się zgnije i przełamie, mam tak w rowerze. Jest głośno, na zimnym słychać strzelanie w wydech, a po przekroczeniu 4500 jest brzęczenie jakby pierdzenie w puszkę tak jak w jakichś lambo czy innych ferrero. Jak chcesz żeby ludzie się odwracali spojrzeć co za zajechany szrot jedzie to polecam.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Jak mi w megance kata wycięli było podobnie, wolnossący z lpg a strzelał jak biturbo
![]() -------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
Dokoksuj tę polówkę do 400hp to będziesz bogiem na WNR.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
-------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 02 December 2016 ![]() |
Do tego moduł bluetooth i jakiś przenośny głośnik na dach. Jak to mówił Kivi, ch*j z mocą, żeby chociaż strzały były.
![]() Jeździ mi pod biurem taki Fiat 500, k... co to jest za moda. Przy najmniejszym odpuszczeniu gazu jakby ktoś do puszki po Harnasiu kamieni nawrzucał. Jest problem bo potem z takimi Wieśkami od popcornów są utożsamiani normalni ludzie lubiący motoryzację. Jeszcze żeby to był męski als a to takie ch...wie co. +1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
takie przeróbki niszczą silnik
-------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
Nie mam ambicji bycia bogiem na WNRach, gdybym miał takie zapędy celowałbym w Golfa 7,5 R jako bazę do modyfikacji. Polo mi wystarcza, chciałbym tylko żeby lepiej brzmiało.
Co konkretnie uszkadzają takie modyfikacje? Surge to wiem, ale reszta? |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Opowiedz mi jeszcze o screamer pipe w turbo z wbudowany wg ![]() Są adaptery do tego - odgradza wyjście wg od wirnika. Działa tak se, no ale można. Takie coś: https://www.driftworks.com/forum/threads/sc...bo-elbow.33060/ A no i nie do wszystkiego to jest, raczej do nissanów to pchali. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Nie mam ambicji bycia bogiem na WNRach, gdybym miał takie zapędy celowałbym w Golfa 7,5 R jako bazę do modyfikacji. Polo mi wystarcza, chciałbym tylko żeby lepiej brzmiało. Wierz mi że lepiej będzie brzmiało bez tych popcornów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 21:56 |