![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 05 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Opisywane przezemnie auto jest zbudowane na bazie golfa 2 syncro,oczywiscie wszystko co związane z syncro zostało zastąpione cześciami z golfa 4 ,4 motion czyli HALDEXEM.
Po doświadczeniach z 1.9 tdi silnikami postanowilismy zbudować cos troszke większego :satan: ,wybór padł na silnik R5 tdi o pojemnosci 2460cm. Jest to podobny silnik jak 1,9 tdi,ma jeden cylinder wiecej oraz blok aluminiowy. Oto krótki opis modyfikacji: Silnik:seria kolektory wydechwowy custom 5-1 równoodległosciowy System biturbo Kolektor ssacy Custom Intercooler przygotowany na Cisnienia 4 bary Złączki i kolanka siikonowe Samco Pompowtryski o zwiększonej wydajnosci Map sensor 3,5 barowy(zrobiliśmy sobie zapas na kiedys) Zaawansowany system nitro NX Przeniesienie napędu: Sterownik Haldexa by Jadzwin tarcza sprzęgła Radzikowski docisk seria koło dwumasowe seria Skrzynia biegów 4 motion z golfa 4 połączona flansza z sinikiem Półoski robione na zamówienie na ok 500KM w firmie www.polosie.pl Zawieszenie: wszystkie elementy zawieszenia sa zrobione z poliuretanu!!Nawet łącznik wału był robiony przezemnie na zamówienie. Amorki przód i tył to gwint weiteca z regulacja twardosci Nadwozie: Cały przód jest zrobiony z włokna wraz z tylną klapą szyby tylne to plexi Całe nadwozie jest wzmocnone szczególnie przód Klatka bezpieczeństwa tylna Waga auta to 1040kg Przyspieszenie w 2 osoby do 100km/h to 3,8s Czasy na 400m Kamień sląski 18.05.2008 r to 12,2 bez nitra!! Ogólnie to jesteśmy bardzo zadowoleni z czasów jakie uzyskało auto ponieważ jechalismy bez nitra,na nitrze sprzęgło nam nie trzyma,uważamy że jak sie uporamy ze sprzęgłem będzie dużo lepiej . możemy jeszcze dołożyć troszke KM ale nie umiemy ich narazie przenieść na koła ![]() .Myślimy że w przeciągu miesiąca uda nam sie zrobic już takie sprzęgło że pokażemy sie jeszcze na niejednych zawodach . Cieszymy sie że ukończyliśmy w zasadzie projekt który był budowany od dłuzszego czasu i mamy nadzieje że to początek możliwosci tego autka. Oto filmiki jak jezdzi : http://pl.youtube.com/watch?v=0-mxxmZGvx8 http://www.youtube.com/watch?v=oGPndS1fJ9Y Oraz kilka zdjęć : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
jak na wizytowke firmy, to popracowalbym nad jej walorami estetyczno-wizualnymi jeszcze, jakos zajebiscie z pomyslem go okleil (ale to pewnie sami wiecie)
no i zycze, zeby pokazal, co potraficie -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 01 September 2006 Skąd: okolice LBN ![]() |
Przód musi tak wyglądać?? To ma jakieś podłoże praktyczne?? Bo jeśli tak wyszło tylko to zasługuje na inny topic na forum.
-------------------- _http://wojciechkulbaka.ownlog.com/ |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 23 June 2007 Skąd: Lublinozouki ![]() |
Mechanicznie git jednak tworząc cały panel przedni z laminatu obniżyłbym linie maski i ''trochę'' wyoblił.
|
|
|
![]()
|
|
Mechanicznie git jednak tworząc cały panel przedni z laminatu obniżyłbym linie maski i ''trochę'' wyoblił. Skupialiśmy sie na skończeniu mechanicznym auta i na odelżeniu,efekt wizualny dla nas był 2 planowy,od kilku miesięcy siedziałem po nocach aby auto wyjechało w tym sezonie,lampy przednie musieliśmy zamontować aby docierać sprzęgło na drodze,bez nich było by autko troskze ładniejsze,będzie czas bedzie sie poprawiało cały przód,póki co myśle że to jest najmniej istotne w tym poście. -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
Jak rozwiązaliście kwestię biturbo przy pięciu cylindrach? Czy kolektor wydechowy z jednego cylindra jest "rozwidlony" na dwie turbiny?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 23 June 2007 Skąd: Lublinozouki ![]() |
Ale mnie nie interesuje aspekt wizualny tylko prawa fizyki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 24 September 2007 Skąd: Poznań ![]() |
gratulacje zajebisty projekt, ciekawe czy zejdziecie ponizej 10sec na 1/4 z nitro, a tym czasem powodzenia ze sprzegłem
![]() -------------------- Golf IV ALH @ 155KM/320Nm by DynoSoftWrocław
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 05 October 2006 Skąd: WP ![]() |
gratulacje zajebisty projekt, ciekawe czy zejdziecie ponizej 10sec na 1/4 z nitro, a tym czasem powodzenia ze sprzegłem ![]() jakie 10 sec ? ![]() BTW Projekt zacny gratulacje ! -------------------- - Live For This -
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
gratulacje zajebisty projekt, ciekawe czy zejdziecie ponizej 10sec na 1/4 z nitro, a tym czasem powodzenia ze sprzegłem ![]() jak wrzucą tam zmodowanego duramaxa zamiast R5, to jest szansa ![]() -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
projekt super ale przod tego auta to normalnie jak z koszmaru...myslalem ze multipla wygląda jak kupa...lol
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
projekt super ale przod tego auta to normalnie jak z koszmaru...myslalem ze multipla wygląda jak kupa...lol juz myslałem ze tylko ja tak myślę ![]() ![]() precz z tym przodem ![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 April 2008 ![]() |
tym bardziej ze poza koszmarnym wyglądem chyba wpływa niekorzystnie na Cx
![]() -------------------- Alfa Romeo 156 156KW ;) 2.5 v6
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sutener Mocy Dołączył: Mon, 24 October 2005 Skąd: Wwa ![]() |
a mi sie tam podoba
![]() troche mi to przypomina ten projekt: ![]() oczywiscie zarcik, zarcik.... ![]() -------------------- www.showcar.intercars.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 February 2004 Skąd: MIASTO MOCY... WROCŁAW ![]() |
Projekt Fajny!
Wiem Daniel że autko ma potencjał a Ty napewno to wykorzystasz co do przodu to jest dobry bo kontrowersyjny :-) i na żywo wygląda według mnie całkiem całkiem ale wiadomo o gustach sie nie dyskutuje ważne że autko śmiga bez awarii co w wieku niemowlęcym jest najważniejsze ! -------------------- Fuel Games Part I am 21.05.2011 Rothenburg 1/4 ET 13,6 SCIERWOLOT
https://picasaweb.google.com/112471818709940932677/SIERRACOSWORTHKOSIARZ http://www.youtube.com/user/Kosiarzzz http://tnij.org/cosworth Mój projekt |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Wrzuć fotki kolektora wydechowego i układu turbo bo właściwie można się domyślać co tam jest i czego nie ma
![]() Potencjał jest, ale czy ten przód nie porwie cię do góry ? Taki kozak z tym przodem trochę bo kontrowersyjny jak cholera pozdro życzę niskich 11-ek -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 07 December 2005 Skąd: Osterdam ![]() |
"Wrzuć fotki kolektora wydechowego i układu turbo bo właściwie można się domyślać co tam jest i czego nie ma tongue.gif "
i chyba o to chodzi c`nie ?? o_0 -------------------- Digital photography is for pussies !!! ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 July 2005 Skąd: [SRB] Czerwionka-Leszczyny ![]() |
"Wrzuć fotki kolektora wydechowego i układu turbo przypuszczam że bedzie turbo jedno za drugim..... małe dmucha z dołu a duże z góry ![]() -------------------- złomowanie pojazdów-recykling
sląskie i opolskie-odbiór własnym transportem auto handel,auto czesci,pomoc drogowa NowmaRacing 605829000 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 04 February 2003 Skąd: lublin ![]() |
Ile wazy seryjny golf II?? ,
bo auto jest typowo do dragu i masa 1040 to jest duzo... -------------------- 10 second FWD N/A Honda CRX (10.9@210.5km/h)!!!Tokol 16.05.2009
2004-->ET:14.208,2005-->ET:13.47,2006-->ET 13.01 2007-->Najlepszy czas ET 11.56:):):) WĘGRY EAST EUROPEAN CHAMPIONCHIP FWD N/A 1st place 2007 Szukam Sponsora _http://WWW.HONDATECH.PL,WWW.RACEHONDA.PL |
|
|
![]()
|
|
Ile wazy seryjny golf II?? , bo auto jest typowo do dragu i masa 1040 to jest duzo... Chyba coś około 1175 kg waży syncro z silnikiem malutkim 1,8 ze skrzynia 5. DOjdziemy do 1000kg ale wg nas nie da sie już nic więcej zrobic,auto jest też powzmacniane aby sie nie złamało i do tego to Biturbo swoje waży . -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 28 July 2025 - 21:11 |