![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
bardzo mnie interesuje jaka jest roznica pomiedzy nimi, chodzi mi o silnik a nie wnetrze i spoilerki, jest ciekawa oferta samochodu ale jest sporo drozszy od seryjnych, jedyne co wiem to tylko tyle, ze ma 200 a nie 170KM ale skad ta roznica? tylko elektronika?
Dla porownania z 98roku 2.5V6 srednio 35tys, a jest z 98 200konna za 47tys. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 13 April 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja włąsnie miałem Vectre i500 orginalna róznice sa napewno w cenie i500jest duzo drosza pod wzgledem czesci,w mocy to ma znieniana elektronike,polerowane kanały dolotowe i inne Krzywki na wałkach ja miaęłm jeszcze zmieniana elektronike i troche wydech i na hamowini uzyskałem 218KM osiagi 0-100 w 7,5 v-mak 248km/h z wygłąda to inne zderzaki zawieszenie obnizone i utwardzone w srodku to oczywiste wersia CDX jest teraz do sprzedania ale lekko rozbita wiem bo sprzedałem znajomemu
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 23 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Swego czasu szukałem takiego autka.. niestety wszystko to co było do kupienia to po ostrych dzwonach ..
Fabrycznie one miały 195 KM i tak jak djderill napisał wyposażenie CDX (czyli full) skóra była za dopłatą i można spotkać i500 bez skóry za to mogą mieć one ładne wykończenia karbonowe eeeehh piękne to jest autko -------------------- Pozdrawiam
A28NER - 2,8 V6 turbo |
|
|
![]()
|
|
Ja miałem wykonczenie Karbonowe one miały w seri albo karbon albo aluminium moja była bezwypadkowa orginalna i500 z certyfikatem ja ja sprzedałem w marcu za 45tys.zł rocznik 98 bezwypadkowa był.... wiec te auta sa w cenie ale trzeba uwazac bo jest duzo podrubek orginał ma Certyfikat i na Fakturce zakupu jest wyraznie napisane OPEL VECTRA i500 a i numer seryjny i innaczej sie zaczyna numer silnika po numerze silnika mozna szybko dosc czy to orginał czy nie jak cos słuze pomoca:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 March 2003 Skąd: Ostrava CZ/ Katowice ![]() |
mialem zvykla 2.5 V6 .......... niezle autko, chosiaz osiagi niezabardzo .... za to spalanie .... ok 8,5 litra .... a viec b. malo jak na taki silnik
-------------------- 996TT..... 522 Hp
Sti ..........340 Hp CSL ........360 Hp Cat. ........125 Hp RR ..........272 Hp |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem kiedy tyle ci paliła chyba jak jechałes na trasie 100Km/h przy właczonym tempomacie i bez klimy mi paliła na miescie ok 23l przy wolnej jezdzie nigdy nei zchodziła ponizej 17l a w trasie to od 11l do 18l cos nei tak tomoking
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 March 2003 Skąd: Ostrava CZ/ Katowice ![]() |
CYTAT("djderill":2gx3sfnj) Nie wiem kiedy tyle ci paliła chyba jak jechałes na trasie 100Km/h przy właczonym tempomacie i bez klimy mi paliła na miescie ok 23l przy wolnej jezdzie nigdy nei zchodziła ponizej 17l a w trasie to od 11l do 18l cos nei tak tomoking
nie spalila mi wecej niz 16 litrow ... (Brno -Praga .... caly czas full throttle) -------------------- 996TT..... 522 Hp
Sti ..........340 Hp CSL ........360 Hp Cat. ........125 Hp RR ..........272 Hp |
|
|
![]()
|
|
to moze moja tyle paliła twoja miał 170KM a moja 220KM
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("djderill":3d7ntg5m) to moze moja tyle paliła twoja miał 170KM a moja 220KM
no coz 50 kucy wiecej -------------------- 996TT..... 522 Hp
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 24 August 2003 Skąd: Żary/Wroclaw ![]() |
23l ecotec opla nawet po odwiedzeniu imszera to strasznie duzo mam pewne doswiadczenie z oplem i watpie, ale wszystko mozliwe.
-------------------- x32xe + f28
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
ecotec to chyba tylko 16V oplowskie
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
CYTAT("MARCIN--Ibiza":1qs5ryf6) ecotec to chyba tylko 16V oplowskie
Po (chyba) 93 roku. Od wprowadzenia 2.0 16V 136 PS. |
|
|
![]()
|
|
Ecotec cala rodzina po '93 lub bardziej '94 od 1.6 16v do 3.0 a aktualnie 3.2 (x32xe). Kolega mial 2.5 24v podobno (ale mi sie wydaje ze nie) robiona u imszera na 200ps i palila gora 11-12 w miescie. Poz
-------------------- x32xe + f28
|
|
|
![]()
|
|
TO jest neimozliwe 12 w miescie 2.5v6 no jest mozliwe jak jedziemy do 60km/h ja jak ostro jezdziłęm to 23 na koputerze pokazywało cały czas kiedys jak jechałem do spoptu z wawy i mi sie spieszyło jechałem dokąłdnie 2.5h z wawy na molo do sopotu to na trasie spolił mi 18 litrów pb95 ale srednia wyszła na komputerze 184km/h nei to zebym sie chwalił bo to była głupota ale było mineło i odbrze ze nic sie nei stało Nie byłą zapsuta bo maiła 60tys.kilosów zrobione i cały czas była serwisowana wiec tak paliła
|
|
|
![]()
|
|
Teraz Alfa pali mi w miescie 12 z klima a na trasie 9 i to wcale nei przy ostrej jezdzie mak spaliłą 15 w miescie z klima a no i mam Selespeed
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Panowie - trochę wyobraźni Wszystko zależy jak kto jeździ. Mój rekord w trasie to 15l na setke Starletką 1.3 więc nigdy nie mówcie nigdy
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("djderill":1yi41vbi) TO jest neimozliwe 12 w miescie 2.5v6 no jest mozliwe jak jedziemy do 60km/h ja jak ostro jezdziłęm to 23 na koputerze pokazywało cały czas kiedys jak jechałem do spoptu z wawy i mi sie spieszyło jechałem dokąłdnie 2.5h z wawy na molo do sopotu to na trasie spolił mi 18 litrów pb95 ale srednia wyszła na komputerze 184km/h nei to zebym sie chwalił bo to była głupota ale było mineło i odbrze ze nic sie nei stało Nie byłą zapsuta bo maiła 60tys.kilosów zrobione i cały czas była serwisowana wiec tak paliła
Moj stary mial vectre b 2.0 16v i palila nawet jak ja cisnolem gora 11 w miescie. Przede wszystkim Vectra i500 jezdzi na super plus czyli pb98 moze dlatego tyle palila ze jezdziles na super ale watpie nie twierdze ze tak nie bylo nie wiem nie widzialem. Poz P.s ma ktos moze namiar powazny na taka vectre bo moze bym sie pokusil. Z gory dzieki i poz. -------------------- x32xe + f28
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
CYTAT("Pazur":2wh5gv5o) Moj stary mial vectre b 2.0 16v i palila nawet jak ja cisnolem gora 11 w miescie. Przede wszystkim Vectra i500 jezdzi na super plus czyli pb98 moze dlatego tyle palila ze jezdziles na super ale watpie nie twierdze ze tak nie bylo nie wiem nie widzialem. Poz
Jak nie masz pojęcia to może nie pisz głupot przynajmniej? Dlaczego niby auto miałoby spalić znacząco więcej Pb98 niż Pb95 przy podobnym stylu jazdy? -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Mondzio 2.5 V6 98' Miasto do 3-3.5 tys. obr. ~12 litrów.
Jak ciśniesz to dużo więcej... |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Pazur":3ldvmh7o) CYTAT("djderill":3ldvmh7o) TO jest neimozliwe 12 w miescie 2.5v6 no jest mozliwe jak jedziemy do 60km/h ja jak ostro jezdziłęm to 23 na koputerze pokazywało cały czas kiedys jak jechałem do spoptu z wawy i mi sie spieszyło jechałem dokąłdnie 2.5h z wawy na molo do sopotu to na trasie spolił mi 18 litrów pb95 ale srednia wyszła na komputerze 184km/h nei to zebym sie chwalił bo to była głupota ale było mineło i odbrze ze nic sie nei stało Nie byłą zapsuta bo maiła 60tys.kilosów zrobione i cały czas była serwisowana wiec tak paliła Moj stary mial vectre b 2.0 16v i palila nawet jak ja cisnolem gora 11 w miescie. Przede wszystkim Vectra i500 jezdzi na super plus czyli pb98 moze dlatego tyle palila ze jezdziles na super ale watpie nie twierdze ze tak nie bylo nie wiem nie widzialem. Poz P.s ma ktos moze namiar powazny na taka vectre bo moze bym sie pokusil. Z gory dzieki i poz. Tu jest na sprzedanie ta moja tylko jest zagazowana:( ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16085659 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 06:04 |