![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Jakieś pomysły, może know how?
Podobno pompa z xud siada, kolektory trzeba by wyrzeźbić oba, bo dolot w obu ma koszmarny kształt i zajmuje po wuju miejsca. Tylko jakie turbo do tego zastosować? Wielkich mocy nie oczekuję, ale jakby się z serynych 58KM/95nm(dla tud3 50KM/82nm) dało zrobić połowę więcej, byłoby fajnie. Podejżewam że jeśli pompa z xud rzeczywiście siada, to seria powinna starczyć, tak jak wtryski z xud... |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
Dziku... pionierski pomysł!
Trudno chyba by było wydumać równie abstrakcyjną bazę pod mody. Skąd ten kierunek? -------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]()
|
|
Why abstrakcyjną? Jest małe tanie i lekkie, a że mam takie dwa, to na jednym moge testować. XUD nie włożę bo ciężki, chcę zobaczyć co moge wydłubać z tego, tylko dalej nie wiem jakie turbo zeby sensownie wstało i napompowało trochę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 27 September 2010 Skąd: Poznań ![]() |
-------------------- Fiat 126p 650 Turbo
Peugeot 205 1.6 16v Turbo |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Rybnik ![]() |
Jakieś pomysły, może know how? Podobno pompa z xud siada, kolektory trzeba by wyrzeźbić oba, bo dolot w obu ma koszmarny kształt i zajmuje po wuju miejsca. Tylko jakie turbo do tego zastosować? Wielkich mocy nie oczekuję, ale jakby się z serynych 58KM/95nm(dla tud3 50KM/82nm) dało zrobić połowę więcej, byłoby fajnie. Podejżewam że jeśli pompa z xud rzeczywiście siada, to seria powinna starczyć, tak jak wtryski z xud... TUD to silnik robiony tylko na małe spalanie - jest lekki do bólu, ma małe rezerwy, już w serii słabe głowice i plastelinowy dół - TUD3 (alublok) jest pod tym względem słabszy niż TUD5 (blok żeliwny). Jak chcesz coś rzeźbić na bazie TUD to szukaj silnika z Taty Indica TD (buda przed modelem Vista) - tam był wzmocniony TUD5 (natrysk na denka tłoków, inny wał, inne korby, inna głowica), o pojemności zmniejszonej do 1.4, i z turbinką. Coś 65-70KM w serii. I do tego obowiązkowo IC oraz mocniejszy układ chłodzenia. |
|
|
![]()
|
|
Temat francuza podsunął mi kilka pomysłów, między innymi z kolektorem z tud3, z tym że ja bym IC posadził z przodu.
Turbo trzeba posadzić niżej, pod kolektorem, tylko trzeba zrobić konwersję sterowania skrzynią z cięgien, na linki z c3 i się zmieści. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 20 September 2006 Skąd: Poznań ![]() |
o ludu...niektórym chyba sie na maxa nudzi że im takie pomysły do głowy przychodzą ;-)
-------------------- Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl www.dpfserwis.pl https://www.facebook.com/TuneFORCE |
|
|
![]()
|
|
Turbo trzeba posadzić niżej, pod kolektorem Jak dla mnie to tam jest za mało miejsca by wpuścić turbo w dół. Jedyna opcja kolektora to krótki skrzynkowy lub ewentualnie pokombinować z top mountem ![]() (nie komentować kolektora, to nie ja robiłem ![]() http://imageshack.us/photo/my-images/838/20110816002.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/98/20110816001.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/41/20110816q.jpg/ -------------------- Fiat 126p 650 Turbo
|
|
![]()
|
|
Ale właśnie miejsca jest od cholery, tylko trzeba wypieprzyć sierżana i cięgła...
|
|
|
![]()
|
|
No dobra, kto jest w stanie określić potencjał ihi rhb4, takiej jak w 1.7td isuzu? W oplu to wydmuchało 82KM, ile więcej może?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 24 May 2009 Skąd: rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Fiat 126p 650 Turbo
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 11 December 2009 Skąd: Poznań ![]() |
podepnę sie pod temat ale na temat innego auta ale cel ten sam żeby nie zaśmiecać głupotami forum prosił bym kogoś co się w miarę zna na uturbieniu diesla to dał znać na pw
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 20:13 |