Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Urządzenie bluetooth do auta
cubus1
post Thu, 15 May 2014 - 12:11
Post #1

Super User

Czy ktoś z was używa czegoś takiego jak Jabra Freeway LINK. Nie interesuje mnie rozwiązanie słuchawkowe. Jabra Freeway ma wbudowany transmiter fm więc możemy słyszeć rozmówcę również w głośnikach samochodowych. Muszę kupić kilka sztuk takiego urządzenia a ze względu na jego dość niską cenę (ok. 300 zł) zastanawiam się czy nie warto zainwestować. Popularne parroty to już koszt blisko 600 zł.
Używa ktoś może czegoś takiego? Może są lepsze urządzenia. Podpowiedzcie coś wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 15 May 2014 - 12:11
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Sadek
post Thu, 15 May 2014 - 23:14
Post #2

Frequent User

Może to mała podpowiedź ale używam Jabra Drive (za około 100 zł) i jestem bardzo zadowolony. Jestem wyraźnie słyszalny i ja słyszę. Czasem jest gorzej ze słyszeniem rozmówcy ale na to wpływa bardzo kiepskie wyciszenie mojego samochodu (mowa o prędkościach V > 120 km/h). Duża wytrzymałość baterii i dodatkowo możliwość słuchania muzyki przez zestaw.

--------------------
wiem

+Quote Post
cubus1
post Thu, 15 May 2014 - 23:30
Post #3

Super User

Rozumiem, że ten model nie ma funkcji transmitowania sygnału do radia za pomocą fal fm?
Zastanawiam się czy warto dopłacać za tą funkcję...auta będą poruszać się głównie z prędkościami 120-160km/h więc w kompakcie robi się głośnawo...

+Quote Post
Sadek
post Fri, 16 May 2014 - 00:11
Post #4

Frequent User

Myślę, że jest to zbędna funkcja.

Taki zestaw Jabra działa zaskakująco dobrze ale to nigdy nie będzie "normalny" zestaw głośnomówiący. Poza tym w cenie, na którą się zapatrujesz, można już kupić zestawy, które będą "na stałe" i będą współpracowały z audio w samochodzie.

--------------------
wiem

+Quote Post
iktorn92
post Fri, 16 May 2014 - 09:31
Post #5

Frequent User

Dokładnie, zawsze korzystalem z zestawow zabudowanych, czy to Nokia czy Parrot i było bardzo dobrze (nawet jak posiadaly wlasny glosnik) montaz prosty a i cena nie najgorsza smile.gif Polecam takie!

+Quote Post
cubus1
post Fri, 16 May 2014 - 11:45
Post #6

Super User

Dzięki, rozejrzę się smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 08:26