![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 13 June 2009 ![]() |
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,845...a_z_Polska.html
CYTAT Nadejdzie taki dzień, kiedy legalnie wyjadę moim vauxhallem na ulicę. I jeszcze dostanę odszkodowanie od państwa polskiego - mówi kielczanin Grzegorz Dorobek, który zmusił Polskę do zgody na rejestrowanie samochodów z kierownicą po prawej stronie W czwartek Komisja Europejska wezwała Polskę do usunięcia przeszkód w rejestrowaniu pojazdów przystosowanych do ruchu lewostronnego, a więc m.in. sprowadzanych z Wielkiej Brytanii. Dała naszemu krajowi 60 dni na przygotowanie odpowiednich przepisów. Decyzja jest nieodwołalna, w razie jej niewykonania Polsce grożą sankcje. Generalnie wielkie brawa za nazwisko tego pana. Moim zdaniem bedzie jeszcze duzo dowcipnisiow co sobie posciagaja z UK Passaty B6 w dizlu. Dlaczego Kamczatyzacja, bo kamczatka i w ogole wschodnia Rosja jest zalana autami RHD z japonii kupionymi na aukcjach. Zasady ruchu, jak w calej Rosji sa prawostronne, kiedy ponad 80%+ aut jest RHD. Oczywiscie, bajer bo bedzie mozna rejestrowac takie rzeczy jak TVR Tuscan itp, ale z drugiej strony czarno to widze. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
Dobrze... Fajne s80 mam upatrzone
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 April 2009 Skąd: z lasu ![]() |
Tyle, że wiadomo jak to u nas będzie pewnie wyglądało. To nie będą Skyliny dojeżdżające w weekend na tor tylko w większości trupy kupowane w UK za 100 funtów.
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
Panowie, już jeden temat o tym jest.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 23 August 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Tyle, że wiadomo jak to u nas będzie pewnie wyglądało. To nie będą Skyliny dojeżdżające w weekend na tor tylko w większości trupy kupowane w UK za 100 funtów. Nie wiem co ci wiadomo, ale ja będę "Skyliną" dojeżdżał na tor, głównie w weekendy. -------------------- aka mati
------------------------------ |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 27 February 2005 Skąd: St-ce ![]() |
Teraz można tylko liczyć że ubezpieczyciele podniosą stawki OC dla RHD na tyle wysoko że ściąganie wszelkich Pasków, Vectr itp. nie będzie opłacalne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 01 December 2004 Skąd: Suburbicon ![]() |
Teraz można tylko liczyć że ubezpieczyciele podniosą stawki OC dla RHD na tyle wysoko że ściąganie wszelkich Pasków, Vectr itp. nie będzie opłacalne. na pewno podniosą ale na 99,9% znajdzie się jakaś samopomoc czy inne liberty, które będzie miało promocje właśnie na RHD, więc problem dla Heńka i jego Veruni jakoś się rozwiąże ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 11 June 2006 Skąd: LU ![]() |
Kiedys maluchy, fiaty, polonezy jezdzily w wersjach RHD po naszych drogach (ruch byl mniejszy, ale chodzi o sam fakt). Po Anglii jezdza LHD i jakos wszyscy zyja. To w koncu cywilizacyjnie blizej nam do biedoty ze Wschodu czy przecietnych europejczykow? Niech ludzie sami decyduja czym chca jezdzic.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 28 March 2006 ![]() |
Kiedys maluchy, fiaty, polonezy jezdzily w wersjach RHD po naszych drogach (ruch byl mniejszy, ale chodzi o sam fakt). Po Anglii jezdza LHD i jakos wszyscy zyja. To w koncu cywilizacyjnie blizej nam do biedoty ze Wschodu czy przecietnych europejczykow? Niech ludzie sami decyduja czym chca jezdzic. To jeszcze obadaj jakie drogi są w Anglii a jakie u Nas. Poza tym z tymi JDMami to tak chyba nie hopsa rapsa, bo jeszcze jest problem długości VINu |
|
|
![]()
|
|
Po Anglii jezdza LHD i jakos wszyscy zyja. To w koncu cywilizacyjnie blizej nam do biedoty ze Wschodu czy przecietnych europejczykow? Niech ludzie sami decyduja czym chca jezdzic. Ale tam ruch międzymiastowy/międzynarodowy nie odbywa się po drogach w stylu naszych DK. Kierownica po złej stronie jakoś specjalnie nie przeszkadza w mieście czy na autostradzie tylko właśnie na jednopasmówkach w stylu wielu naszych DK. Po za tym u nas 99% RHD to będą pewnie najtańsze złomy, które dla Brytyjczyków nadawały się tylko do recyklingu. Nikt kto ma do dyspozycji w miarę sensowną kwotę nie kupi RHD do jazdy po Polsce. Wyjątki w stylu aut sportowych czy klasycznych pomijam, bo to w skali kraju naprawdę margines. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co ci wiadomo, ale ja będę "Skyliną" dojeżdżał na tor, głównie w weekendy. Wyjątek potwierdzający regułę. Nie mam nic przeciwko rejestracji takich wyjątków. ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa/Poznań ![]() |
Cala strona ,,walenia konia,, ... Kto ma troche oleju w glowie nie bedzie sie wzchylal poza miasto . Jazda w miescie to zero problemu . nie ma co dywagowac do konca roku powinno sie wyjasnic . Koszty sprowadzenia auta to nie 5zl wiec najgorszego zlomu sie nie spodzewam .
-------------------- MB W202
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 11 June 2006 Skąd: LU ![]() |
Panstwo nie moze przyjmowac roli ojca i wychowywac obywateli. Musza sami zmadrzec. Rownie dobrze mozna zabronic jazdy szybkimi motocyklami, bo przeciez mozna sie zabic siebie i innych jadac 300km/h, prawda?
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 28 March 2006 ![]() |
często gęsto na motorze ginie sam motocyklista, a gość z kierą po prawej chcący się wychylić i sprawdzić czy może wyprzedzać sprzątnie kogoś + jego rodzinę.
wiem, wiem - czepiam się ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 22 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Panstwo nie moze przyjmowac roli ojca i wychowywac obywateli. Musza sami zmadrzec. Rownie dobrze mozna zabronic jazdy szybkimi motocyklami, bo przeciez mozna sie zabic siebie i innych jadac 300km/h, prawda? Mam nadzieje tylko że taki obywatel nie wychowa się moim kosztem - pakując się czołowo na krajówce. Osobiście uważam że powinno być masakrycznie drogie OC - żeby sprowadzane były samochody z najwyższej półki, albo kolekcjonerskie - a nie że chłoptaś dopiero co po kursie zamiast kupić sobie polo, corse itd. - kupi 200konną bmw czy lexa za to samo siano- bo panny pod disco będą ściągać majty przez głowe |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Ja jestem na NIE z powodu opisanego poniżej.
Mam nadzieje tylko że taki obywatel nie wychowa się moim kosztem - pakując się czołowo na krajówce. art.. - tak, ten kto ma olej w głowie, ale u nas niewielki procent go ma i nie wszyscy sobie radzą posiadając kierownicę po właściwej stronie, a co dopiero po prawej? Ja wiem, że Ty, ja i wielu z nas (forum) by sobie poradziło...ale na nas grono kierowców niestety się nie kończy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Z moich obserwacji wątku rejestracji RHD wynika, że Polakom się nie dogodzi. Jak się nie dało, to wszyscy chcieli kupować Skyline'y, Silvie itp. i narzekali jakie to u nas zacofanie, że państwo zabrania, a przecież wszędzie można i kombinowali, że jak nie z prawa, to może z lewa się uda etc. Teraz, kiedy "się da" to wszyscy narzekają, że zaleją nas stare Passaty i Vectry.
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Z moich obserwacji wątku rejestracji RHD wynika, że Polakom się nie dogodzi. Jak się nie dało, to wszyscy chcieli kupować Skyline'y, Silvie itp. i narzekali jakie to u nas zacofanie, że państwo zabrania, a przecież wszędzie można i kombinowali, że jak nie z prawa, to może z lewa się uda etc. Teraz, kiedy "się da" to wszyscy narzekają, że zaleją nas stare Passaty i Vectry. ![]() Bo oba rozwiązania są wadliwe. Tak jak nie ma sensu zakaz rejestrowania rzadkich sportowych aut RHD (w przypadku których przeróbka jest bardzo trudna albo niemal niemożliwa), tak nie ma też sensu możliwość rejestrowania pełnoletnich Vauxhalli RHD z brytyjskiego złomowiska. Spokojnie dałoby się tak ustalić kryteria, żeby objęły to co trzeba. ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
alez panowie
problemem nie sa auta rhd tylko "zlomiaste" rhd - idac tym tropem to jedyne czego potrzebujemy to: stacje diagnostyczne musza ZACZAC robic SOLIDNE przeglady |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Ciekawe jaki procent użytkowników tego forum zostałby wtedy z bezużytecznymi samochodami.
Nie chciałbym zostać źle zrozumiany, ja rozumiem, że przeglądy z jednej strony powinny być bardziej surowe, ale zauważcie, ze w nas to też uderzy. Chyba, ze ktoś wierzy, że zostaną podniesione wymogi odnośnie bezpieczeństwa, a wydech będzie mógł mieć 200dB i będzie się mogło z niego wydobywać więcej trujących związków niż z kominów elektrownii. -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 11 September 2025 - 03:10 |