![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Bede wymienial tuleje metalowo gumowe na uniballe i mam problem z doborem lozysk. Jakie naciski dynamiczne na wahaczu moga wystepowac w takim powiedzmy audi 80 z przodu? Czy warto jest inwestowac we fluro ms czy tez wystarcza zwykle glowki ciegla z traktora? Auto na 1/4.
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Do wahaczy niestety fluro, kolega testował te z traktora i wysypały się mega szybko. Za to na mocowanie staba itp się nadają
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Ja u siebie mam te z traktora... zobaczymy.
|
|
|
![]()
|
|
Wsumie wy to chcecie na 1/4 więc jazdy mało
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 12 July 2005 Skąd: śląsk ![]() |
Czy Fluro są lepsze od SKF SAKAC ?
Nie znalazłem informacjo o stopie na obudowę SKF, ale jest bardzo słaba. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
a moze cos posredniego czyli zwykle Fluro nie z serii motorsport (2xtansze) ale z porządnymi panewkami ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 05 January 2010 Skąd: z garażu ![]() |
Ja u siebie w e30 mam w camberach górnego mocowania amortyzatora takie łożyska (inny rozmiar ) http://allegro.pl/ge-40-es-lozysko-slizgow...4668021194.html
i narazie wszystko jest ok.Nic się nie urwało nic się nie wytłukło.Zawias mam beton,po nierównych drogach też sie latało a mimo to łożyska są całe.Cena śmieszna w porównaniu do Fluro i innych. Łożysko ma minimalny fabryczny luz ale czuć go tylko jak się ma łożysko w ręku ,nie czuc go na kierownicy podczas jazdy itp |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
A powiedzcie mi panowie, czy gdzieś w pl da się kupić osłony gumowe na uniball'e do wahacza?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
OK. Dzięki wielkie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 09 October 2011 ![]() |
m52owner przejedz kilka km wiecej i poczujesz roznice. Mi takie lozyska po 10zl rozpadaja sie odrazu, bo to jest dziadostwo do rolnictwa. jak podnosisz auto to poruszaj kolem gora dol i zobaczysz co sie dzieje.
Podczas jazdy moze nie ma dramatu ale na dziurach napewno tlucze, na podbciach i hopach jest to samo. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 01 May 2010 Skąd: Łomża ![]() |
Kup dobre unibale do rolnictwa, a nie szit z agromy to zobaczysz roznice. W rolnictwie obciązenia dla tych unibali sa ekstremalnie wieksze w porownaniu do jakiegos tam 1/4.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Karolas123 a jakiej konkretnie firmy?
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 01 May 2010 Skąd: Łomża ![]() |
Albeco, nawet głupia Iskra.
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT m52owner przejedz kilka km wiecej i poczujesz roznice. Mi takie lozyska po 10zl rozpadaja sie odrazu, bo to jest dziadostwo do rolnictwa. jak podnosisz auto to poruszaj kolem gora dol i zobaczysz co sie dzieje. Podczas jazdy moze nie ma dramatu ale na dziurach napewno tlucze, na podbciach i hopach jest to samo. No ja w kjs-ach nie startuję ani po jakichś mega wertepach nie latam. Jeżdżę ostrzej ale z głową po publicznych (równych lub mniej równych) drogach i narazie mi te łożyska działają.Na 1/4 mili 100% zdadzą egzamin. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
No ja w kjs-ach nie startuję ani po jakichś mega wertepach nie latam. Jeżdżę ostrzej ale z głową po publicznych (równych lub mniej równych) drogach i narazie mi te łożyska działają.Na 1/4 mili 100% zdadzą egzamin. Ile razu sprawdzałeś ich luz? po jakim czasie? Nie mam na myśli "jezdze i nic nie puka więc sa ok" -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
Siema, podbije 10 letni temat
![]() Mam e81 - tylne zawieszenie E8x/E9x. Aktualnie przerabiam zawieszenie tył i zastanawiam się - czy iść w wahacze m3 (aluminium + unibale z osłonką, fabryczne rozwiązanie) czy kupić zestaw wahaczy tył na unibalach (np swagier https://www.swagier.com/glowna/299-regulowa...mber-arms.html). Przeznaczenie to kjs/ściganie się, ale dojazd na kołach. Trochę się obawiam o żywotność tego rozwiązania. Cena jest podobna. |
|
|
![]()
|
|
Fabryczne zawsze będą bardziej długowieczne, ale pewnie te od szwagra bardziej do sportu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 04 July 2025 - 21:36 |