![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 28 June 2005 ![]() |
W związku z tym że nowy silnik do mojej maleńkiej jeszcze sie składa i pewnie troche to potrwa, to pogrzebałbym sobie w moim obecnym silniczku (m20 b25). I tka sobie oststnio kombinuje w co by sie pobawic zeby koszty nie byly za duże. A że leży u mnie programator i ze dwa epromy (bo kiedyś wgrywaem softy z net'u i testowałem) to wpadłem na pmysł że moznaby spróbować napisać coś samemu, nie boje się ,że silniczek uszkodze za bardzo bo jak już pisałem bedzie niedługo mocniejsze serducho.
To teraz do rzeczy szukam programu który pozwala edytwać mapy i zapisywać potem wszystko do pliku z rozszerzeniem .bin Wie ktoś coś o takim cudzie?? Pozdrwiam. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Uno Racing Dołączył: Fri, 19 September 2003 Skąd: Opole ![]() |
winols
demko w necie, uzupełnienie np. emule -------------------- Be smart, drive safe, stay legal.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki LuiG, to lubie szybko i konkretnie.
A programik swoją drogą bardzo ciekawy. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 24 March 2003 Skąd: Niepolska ![]() |
Tylko znajdź sumy kontrolne do swojego ECU, bo bez tego nic nie zdziałasz.
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
CYTAT("powel":2tqdoc0p) W związku z tym że nowy silnik do mojej maleńkiej jeszcze sie składa i pewnie troche to potrwa, to pogrzebałbym sobie w moim obecnym silniczku (m20 b25). I tka sobie oststnio kombinuje w co by sie pobawic zeby koszty nie byly za duże. A że leży u mnie programator i ze dwa epromy (bo kiedyś wgrywaem softy z net'u i testowałem) to wpadłem na pmysł że moznaby spróbować napisać coś samemu, nie boje się ,że silniczek uszkodze za bardzo bo jak już pisałem bedzie niedługo mocniejsze serducho.
To teraz do rzeczy szukam programu który pozwala edytwać mapy i zapisywać potem wszystko do pliku z rozszerzeniem .bin Wie ktoś coś o takim cudzie?? Pozdrwiam. Wystarczy WinHEX, albo kazdy eudtor, min uzywany do edycji save'ow w grach -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 12 February 2006 Skąd: centrum PL ![]() |
CYTAT("Colin":mu3y8wf8) Wystarczy WinHEX, albo kazdy eudtor, min uzywany do edycji save'ow w grach
nie wiem czy winhex potrafi pokazywać ciągi wartości jako diagramy 2d/3d tak jak ten winols - bo to pewnie dramatycznie ułatwia wyszukiwanie map. PS. czy jakaś dobra dusza ma może całe 'zrzuty pamięci' różnych chipów? Pytam bo może w wolnej chwili dla rozrywki bym sobie taki programik napisał dla linuksa Tzn nie jakiś wielki kombajn, a jedynie hex-edytor zorientowany na mapy pamięci Jak by ktoś posiadał - proszę o kontakt na priv |
|
|
![]()
|
|
Na prawde winols ułatwia sprawe dzięki diagramom, hexetytory tego nie potrafią, pozatym winols tworzy mapy 2d 3d taki ciekawy bajer
BTW: gdzie znaleźć dla silników BMW serii M20 wartości sum kontrolnych. Na razie uczę się obsługi winolsa, bo do tej pory tylko wgrywałem gotowe programy, ale chyba czas spróbować swoich sił Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Uno Racing Dołączył: Fri, 19 September 2003 Skąd: Opole ![]() |
CYTAT("bajcik":1by9z38n) PS. czy jakaś dobra dusza ma może całe 'zrzuty pamięci' różnych chipów? Pytam bo może w wolnej chwili dla rozrywki bym sobie taki programik napisał dla linuksa Tzn nie jakiś wielki kombajn, a jedynie hex-edytor zorientowany na mapy pamięci
Jak by ktoś posiadał - proszę o kontakt na priv http://www.pgmfi.org/ tutaj są programy do hond, jest też dużo przykładowych binów -------------------- Be smart, drive safe, stay legal.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 07 January 2004 Skąd: Świętokrzyskie ![]() |
Wejdź sobie na [url:18nsco79]http://www.e30.cz[/url:18nsco79]. Tam znajdziesz kilka różnych wsadów dla e30.
-------------------- Pancin
** ScyZZoR SquaD Kielce ** Octavia TDi - AXR Civic EG9 VTi BMW 325e - prawie turbo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 10:39 |