![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 07 March 2011 ![]() |
Witam noszę się z zamontowaniem turbiny do auta o dużej pojemności turbina która mnie zainteresowała to turbina od diesla gdzie strona zimna to A/R 61
a ciepła 58 w naturalnych warunkach pracuje ona z silnikiem 3.9 150 KM pytanie ile będzie w stanie wygenerować mocy w silniku benzynowym ?? dodam tylko ze mam zamiar zamontować 2 takie turbiny a moc w którą celuję to +600 do 700hp pojemność silnika benzynowego to 5,7. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Zejdź na ziemie 5.7 śmierdzi amerykańskim hemi.... Turbo od diesla żaden problem(oprócz VNT) zobacz ile ludzi jeździ na holsetach... Poczytaj co to holsety dlaczego są takie tanie i wbrew pozorom bez tragedii dodatkowo nie robiąc reklamy ostatnio nawet dobre chińczyki się trafiają (użytkownik pewnego turbo bmw)...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Wiem co to holset tyle że ciężko zdobyć coś mniejszego od hx 35 op za tym potrzebuje turbinę o małych gabarytach bo mam problem z miejscem pod maską
myślałem o k 27 albo tak jak wspomniałeś o jakimś chińczyku do 400hp sztuka ale ja potrzebuje konkretnych odpowiedzi jaki rozmiar wirników jaki wlot jaki wylot i wszelkie możliwe dane potrzebuje konkretnej odpowiedzi od kompetentnej osoby. ps nie chodzi o żadne hemi tylko jednostkę z rodziny LS ![]() |
|
|
![]()
|
|
hx35 za duzy do LS'a??? to ile ty chcesz dmuchać? 0.1bar od 1000-2500rpm???
Swego czasu widziałem chyba holseta hx28 lub cos w tym stylu latało to w golfie 1.6TD zaprzal'a -------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
hmm no widzisz czyli coś możemy ustalić bo z tego co mi wiadomo to hx35 pracujące w parze mogą ogarnąć śmiało +1000hp ale mogą się mylić dlatego piszę na forum celem rozwiania wszelkich wątpliwości moim założeniem jest doładowanie od 0,8 do 1 bara
szukam turbin które w miarę wcześnie wstaną ale i nie skończą się w górnym zakresie obrotów dodam że silnik rozkręcony z 6100rpm do 6800 redline |
|
|
![]()
|
|
to pisz ze robisz bi turbo... trzeba poszukać wykresów coobcia w sabowym 2.3L jak wstaje...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
takie coś ogarnie temat czy szukać czegoś innego???
http://allegro.pl/turbo-performance-turbos...2898386221.html ps. oczywiście X2 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
ta co podałeś nie ma chłodzenia wodą.
ja bym Ci polecił takie: ![]() ![]() ![]() cena podobna a mają chłodzenie wodą i aktuator potencjał do ok 380 KM http://re5pect.pl/turbosprezarka-t25-380.html -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
no albo jakby miało być grubiej to coś takiego na podobieństwo GT3076
![]() ![]() -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
a taka zabawka do jakiej jest mocy i pojemności ???
http://re5pect.pl/turbosprezarka-t3-70.html |
|
|
![]()
|
|
Wie ktoś gdzie znajdę mapę kompresji do wyżej wymienionych turbosprężarek ???
|
|
|
![]()
|
|
Widzę że temat umarł więc może inaczej , przyjmijmy ze mamy silnik 2,8 cztery cylindry i teraz pytanie czy turbina z wirnikiem wydechowym 64mm
wylot spalin 58mm A/R 63 będzie grało z mocą w granicach 350-400hp ?????????????????????????? |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że turbo z diesla powinno być z motoru tak w okolicach 3x pojemność benzyny.
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
To chyba wchodzi w gre HX35x2, GT3076x2 albo jakiś BorgWarner chyba S200x2
|
|
|