![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 09 October 2009 ![]() |
Witam
Mam do sprzedania mój samochód weekendowy który posiadam już ponad 5 Lat. Jest nim: TOYOTA SUPRA MK3 1990r. Z silnikiem z Toyoty Chaser JZX100 (1JZ-GTE VVTi) 1996+ Przebieg silnika około 100 000 km na japońskich drogach. Prawdopodobnie jedyny taki silnik w Suprze MK3 w polsce. Model silnika: 1JZ-GTE VVT-i Moc: 280 Koni przy 6200 obr/min Moment: 379 Nm przy 2400 obr/min Przez te wszystkie lata zostało zrobione wiele rzeczy: - Lampy z wersji JDM kouki (JZA70) - Nowy akumulator 74 Ah - Felgi Dare LM 18" szerokość: przód 8" tył 9" - Opony Dunlop Maxx Sport Przód: 225/40 R18 Tył: 255/35 R18 - Dystanse przód tył: 25mm - Kute nakrętki kół TPR (black) - Wymienione klocki hamulcowe - TurboTimer Greddy - Dodatkowe zegary: Doładowanie Turbo, Ciśnienie oleju, Temp. Oleju (pasujące do wnętrza) (niestety działa tylko doładowanie turbo, po swapie nie mieści się podkładka pod filtr oleju) - Filtr stożkowy Sportowy - Nowe kierunki - Zakup silnika 1JZ-GTE VVTi z Japonii - Oryginalna Przepływka 1JZ-GTE VVTi - Intercooler Greddy TRUST - Dzwon łączący silnik 1JZ ze skrzynią R154 - Węże chłodnicy STONEY RACING - 2x filtry oleju OEM / Klej misy OEM / Pasek klinowy / Sruba Misy Hub Wysprzęglika OEM / Łożysko OEM - Poduszki silnika + Sruby - Łapy silnika Custom - Lekkie koło zamachowe 1JZ Made in Japan (50% lżejsze od seryjnego) - Sprzęgło + Docisk + Łożysko AISIN - Sportowa Chłodnica DIRENZA - Silikonowe kolanka/łączniki intercoolera TURBO WORKS - Orurowanie Intercoolera CUSTOM - Misa olejowa Tylna 1JZ/2JZ - Podpięcie wiązki robione w King Soft -Wydech 3" przelot Custom by: King Soft - Tłumik Końcowy JASMA (made in japan) - Oryginalna sonda lambda DENSO - Nowe świece zapłonowe Platynowe DENSO - Chłodnica płynu wspomagania Cały swap silnika wyniósł około 20 tys zł. Silnik zalany olejem: MILLERS CFS 5W30 Motorsport Skrzynia zalana MILLERS CRX LS 75W90 NT Układ kierowniczy zalany MILLERS ATF Układ chłodzenia PRESTONE -37C Na same płyny eksploatacyjne wydałem prawie 1000 zł. Po Swapie zrobione około 1000-1400 km. Niestety sprzedaję z bólem serca, to auto nie ukrywajmy się to skarbonka, jeszcze wiele trzeba włożyć aby było perfekcyjne a niestety życie się zmieniło i muszę sprzedać. CENA ADEKWATNA DO STANU SAMOCHODU. Auto więcej stoi niż jeździ więc szkoda by się marnowało, ktoś może szybciej ją zrobi i więcej będzie jeździł. Samochód ma ogromny potencjał i zmienia również życie. Ile osób poprzez ten samochód poznałem i przeżyłem... wspomnienia.... to bezcenne. Możliwa również zamiana na coś interesującego i japońskiego w rozliczeniu. Najchętniej przyjmę Mazdę MX5, MR2, IS200-IS300 ewentualnie coś typu 200SX. Ubezpieczenie do końca roku: 31 Grudzień 2015 Przegląd do Maja 2015 Do oglądnięcia w Nowym Sączu. ZDJĘCIA AKTUALNE Z 12 Października 2014. Auto sprawne, może pokonać nawet długą trasę. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FILM: https://www.youtube.com/watch?v=lA2e3Nv6RWg CENA: 20 000 do negocjacji (bez kół cena niższa o 2 000) TEL: 512-793-018 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 15:45 |