![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 May 2019 ![]() |
Witam. Tankuje sobie podtlenek azotu z butli "przemysłowych" ale nie udało mi się do butli 4,5kg zalać wiecej niż 3,6kg gazu, próbowałem odpowietrzać butle i nic to nie dało. Jakieś sugestie ?? To Wina za małego cisnienia w butli przemysłowej czy może to że butla od NX ma rurke od zaworu do dna butli i robi się "syfon " ? ?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 19 October 2003 Skąd: krakooff ![]() |
Przelewasz czy masz do tego pompę? Jak przelewasz, to więcej nie napełnisz bez podgrzewania dużej i chłodzenia małej butli.
Jak używasz pompy, to ważysz butlę przed i po? Waga pustej butli zgadza się z tym co ma nabite? |
|
|
![]()
|
|
Przelewam. Czyli nici z tankowania do pełna.
Próbowałem grzać dużą butle ale nic to nie dało. Wazylem przed i zgadza się. 6,4kg jak dobrze pamiętam wazyla. Ciekawe jak się teraz zatankuje bo w butli "dużej " zostało połowę gazu czyli 3,4kg. Pytanie czy wejdzie całość, czy połowa z tego . I tak wychodzą grosze w porównaniu do tankowania typowo nitro bo za butle 7kg place 50zl. A może wiesz czy manometr może źle pokazywać jak wypadła mi Zaslepka z tylu i wyplynelo trochę tego oleju? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 19 October 2003 Skąd: krakooff ![]() |
Całość raczej nie przeleje się. W małej butli zostaw jak najmniejsze nadciśnienie, dużą butlę daj do góry nogami i wyżej niż małą.
A najlepiej dorób adapter i zapinaj dużą butlę do góry nogami do instalki:) Jeśli manometr nie uszkodził się mechanicznie, to ubytek płynu nie ma wpływu na prawidłowość wskazań. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 30 January 2019 ![]() |
Ja przelewam od czasu do czasu CO2 z butli do butli i dużo daje zmrożenie w zamrażarce docelowej butli, dodatkowo nabijam sobie trochę do butli i wypuszczam żeby jeszcze obniżyć jej temperaturę. I reszta jak pisze Zuzio, jeśli butla matka bez syfonu to musi być do góry nogami i docelowa butelka poniżej.
|
|
|
![]()
|
|
Z małej spuszczam do zera.
Duża jest do góry nogami (muszę wyspawac jakiś stojak bo ciężka jest ![]() Niestety nie mam już zamrażarki żeby weszla mi butla. Ale dobry pomysł z tym spuszczaniem w celu chlodzenia. Dzięki Panowie za pomoc. ![]() Już wolę lać po 1kg mniej ale strzelać za pół darmo. Tym bardziej że przychodzi weekend i te 4kg gdzieś znika ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 09:35 |