![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 24 June 2012 ![]() |
Witam mam pytanko
![]() ![]() Wiem że mnie czeka przerzucanie miski na moją z e36 , wybieraki skrzyni będą pasować z e34 ? , skrzynia ma tą samą długość co w e36 ? , odnośnie elektryki czy przerzucając całą wiązkę silnikową wraz z gniazdem oraz kompem natrafię na jakieś problemy połączeniowe czy wszystko jest p&p ? może i głupie pytania ale na swap nie będę miał za dużo czasu i nie chce trafić na jakąś pierdołe która mnie przytrzyma , silnik jest jeszcze w budzie e34 więc mogę zabrać wszystko co mi się przyda . z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
Silnik, wiązka, czujniki, komputer, przełożenie miski i smoka z e36 i to w gruncie rzeczy tyle. Skrzyni raczej nie ma sensu zmieniać, więc po co sobie komplikować sprawę
![]() -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 15 June 2007 Skąd: Białystok / Suchowola ![]() |
wiązki poszukałbym z e36 m50b25 vanos, bo w NV jest inna, a z e34 może gdzieś nie leżeć ładnie.
ze skrzynią to nie wiem, ale chyba jest trochę inna niż w e36, więc też zostawiłbym starą. a no i jak przy którymś silniku jest jednomas to też bym docelowo włożył -------------------- E36 325i coupe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
wiązki poszukałbym z e36 m50b25 vanos, bo w NV jest inna, a z e34 może gdzieś nie leżeć ładnie. ze skrzynią to nie wiem, ale chyba jest trochę inna niż w e36, więc też zostawiłbym starą. a no i jak przy którymś silniku jest jednomas to też bym docelowo włożył z e34 będzie pod innym kątem i steczny będzie w miejscu normalnie 3-ki... jestem na etapie własnie takiego swapu i było parę cyrków z tym. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
nie pocieszyłeś mnie z tą skrzynią ;\ na pewno nie podejdzie ? możesz przybliżyć co jeszcze sprawia problem
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 11 October 2008 Skąd: Włocławek ![]() |
na pewno silnik ktory chcesz wrzucis to 2.5?
na siemensie wychodzilo 2.0 vanos na boschu 2.5 vanos jak i nv skrzynia jest taka sama w e36 jak i e34 pod warunkiem ze w jednej jak drugiej jest getrag lub zf,jesli chodzi o wybieraki to jest roznica e34,e36 |
|
|
![]()
|
|
na pewno silnik ktory chcesz wrzucis to 2.5? na siemensie wychodzilo 2.0 vanos na boschu 2.5 vanos jak i nv skrzynia jest taka sama w e36 jak i e34 pod warunkiem ze w jednej jak drugiej jest getrag lub zf,jesli chodzi o wybieraki to jest roznica e34,e36 tu muszę wyprostować silnik z e34 to też Bosch - coś mi sie uroiło ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Bedziesz musiał przerzucić łapy silnika, oraz wiązkę kompletną. M50B25 to komputery z końcówką 402 oraz 405, a M50B25Tu to 413. Przepływka też z Vanosa.
Do tego trzeba też zmienic mise olejową, bagnet i smok. Ponadto smok w E36 dodatkowo mocowany jest jeszcze na jednej podporze wału. Trzeba zaopatrzyć się w dynamometr i odkręcić stopkę i pod jej śruby dać tą blaszkę Skrzynia oraz kompletne sprzęgło może zostać twoje. ZF ma duży krzyżak i w E34 525i były tylko i wyłącznie ZF'y ps.pamiętaj że zestaw miska+smok+bagnet z E34 w detalu na allegro chodza po 250-300zł na miękko do swapów plastików do E30stek także możesz jeszcze odbić parę zł przy swapie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Polecił by ktoś jakiegoś sprawdzonego magika od imo ? E34 była z końca produkcji i posiada Ews a ja mam swoją bude e36 z początku produkcji 91r. i nie ma wiązki do Ews ;/ podrzucił by ktoś jakiś schemacik jak to ominąć w M50 ? lub namiary na fachową obsługe
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 15 June 2007 Skąd: Białystok / Suchowola ![]() |
na jakimś forum bmw znajdziesz. albo po prostu odpal schematy. podłączenie starego EWS to bardzo prosta sprawa
-------------------- E36 325i coupe
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 07 August 2025 - 08:25 |