![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 10 January 2006 ![]() |
Witam, mam plany kupienia silnika c20xe i włożenia go do astry f kombi
czy słyszał może ktoś o takiej przekładce? Obecnie mam 1.4 8v i ciekaw jestem jakie niespodzianki mogę napotkać, czy mocowania silnika pasują czy może podłużnicę trzeba ruszyć, jakie hamulce itp. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 08 August 2004 Skąd: WPR.... ![]() |
troche z dupy trafiles z tym dzialem
Swap z 1.4 na 2.0 16v to zaden problem, fabryka wstawiala ten motor w orginale wiec bazujesz na orginalych czesciach, kupujesz kompletny motor c20xe z wiazka i kompem + skrzynia, polosie + piasty, chlodnica, pompa paliwa, to tak na szybko z gratow, jesli nie masz zamiaru samemu grzebac to raczej malo rozsadne z punktu widzenia ekonomicznego -------------------- C20let na palecie jeszcze...
|
|
|
![]()
|
|
właśnie chodzi o to że mam plany go dłubać ale to w puźniejszym terminie, najpierw chce zrobić pierwszy krok
a co z chamulcami wiesz może ?? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 July 2003 Skąd: jestem?,nie pytaj... ![]() |
Ja wiem co z "chamulcami"-troszkę się po hamuj .To nie tjunink pl
|
|
|
![]()
|
|
idziesz na szrot i kupujesz zaciski od kadzia/calibry/astry kolo 50-70zl szt. pod tarcze 256/24, kupujesz tarcze o nowy plyn i juz
-------------------- C20let na palecie jeszcze...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 May 2005 Skąd: Kraków ![]() |
CYTAT("arts_corsa":8j5vfyrk) idziesz na szrot i kupujesz zaciski od kadzia/calibry/astry kolo 50-70zl szt. pod tarcze 256/24, kupujesz tarcze o nowy plyn i juz
i klocki -------------------- Małopolski Tuning Klub - www.mtk-klub.pl
|
|
|
![]()
|
|
według mnie hamulce też są ważne, chciałbym się muc zatrzymać , może wie ktoś czy będą pasowały od vectry albo od calibry, a pozatym chciałbym wiedzieć dlatego żebym mógł wydatki zaplanować
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 19 February 2003 Skąd: Lublin ![]() |
skrzynia, polosie + piasty, chlodnica, pompa paliwa
Skrzynia powinna pasowac polosie u mie przynajmniej sa takie same i nie musialm nic dorabia itp chlodnica wyrabia pompa tez no chyba ze jest to jescze mniejsze niz w 1,5 w lanosie. u mnie wszytko z 1,5 16v i pasuje i daje rade -------------------- Prawdopodobnie Najszybsze Daewoo w Polsce
2004--> ET 18,3 2005--> ET 17,4 2006--> ET 14,7 2007-->13.xx??? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
łapy pod silnik są inne podobno w każdym razie tak słyszałem przy okazji najsłynniejszego i najdłuższego takiego swapa (wiecie ocb )
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
taaak tylko ta astra ma zapewne skrzynie f-13 a to juz inny wieloklin, takze do wymiany polosie z przegubami, piasty z lozyskami, pompa paliwa od 16v
noo sluszna uwaga klocki tez by sie przydaly, co do hebli to chyba wszystko juz napisalem no chyba ze chcesz od cali turbo tylko wtedy rzezbisz tarcze na 4 otwory -------------------- C20let na palecie jeszcze...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 21 June 2004 Skąd: Warszawa WD ![]() |
wejdz na streetshadows.pl , tam znajdz kontakt do TELE , zapytaj sie ja przebiegaly jego 2 letnie prace z taka astra c20xeturbo
-------------------- K-sport, HKS, Akrapovic i wiele innych. GT-R online Shop : http://sklep.tgauto.pl
|
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 20 November 2003 Skąd: WWA-bemowo ![]() |
CYTAT("Skunio":2kke2xbp) wejdz na streetshadows.pl , tam znajdz kontakt do TELE , zapytaj sie ja przebiegaly jego 2 letnie prace z taka astra c20xeturbo
wydaje mi sie, ze to slaby przyklad, ale OBIECUJEMY, ze w niedługiej przysłości zobaczycie to auto w akcji - niech tylko znajdziemy troszke czasu -------------------- było sportowe jest cabriolet
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 01 February 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
CYTAT("LostBoy w zasadach":2evuw2p9) 6) opisywanie projektu który dopiero ma się zmaterializować (tu opisujemy faktycznie powstałe modyfikacjie a nie te które planujemy)
-------------------- 1992 200SX S13 - reaktywacja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2003 Skąd: Poznań ![]() |
Inną sprawą jest też fakt czy nie bardziej się opłaca sprzedać tą i kupić astre kombi już 2.0 16v. Oprócz mocnego silnika dostajesz jeszcze bogate wyposażenie, komputer , klime ...i nie stresujesz się czy odpali. Ale to nie temat na ten dział.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 15:18 |