![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 19 September 2014 ![]() |
Witam. Prosilbym konkretnie o schemat kostek w podszybiu oraz dużej kostki co wychodzi z wiązki auta i łączy się z wiązka silnikowa w tunelu. Oraz jak ugryźć temat: z wiazki auta kabinowej wychodzi kostka biala i czerwona a w aum jest ich 5 i sa to niebieska, pomaranczowa, niebieska, czarna, biala i brazowa. Niebieska podlaczylem bo to pedal gazu który dolozylem z 1.8, biala do białej, brazowa do czerwonej sadzac że są to prady które ida na silnik i w tym wszystkim zostaje pomaranczowa kostka i gdzie ja podlaczyć? . Potrzebowalbym schemat pinów sterownika i kostki w tunelu oraz podszybia.
Z góry dziekuje za pomoc http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4986cbef3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f44ef94f9.html |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 24 January 2011 Skąd: Rzeszów ![]() |
Linki nie działają i napisz to wszystko jeszcze raz tylko wolniej bonie kapuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 27 December 2009 Skąd: Łomża ![]() |
Nie kapujesz bo nigdy nie widziałeś tego na oczy
![]() cezar95 podaj mail, podeśle Ci schematy -------------------- Fabia 1.8T 300+
Leon R30T EFR9180 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 24 January 2011 Skąd: Rzeszów ![]() |
Może i masz racje a może się mylisz
|
|
|
![]()
|
|
cezary-pozyczka@wp.pl
Problem polega na tym że z wiązki auta silnikowej czyli ten od 1.8T AUM wychodzi 5 kostek: biala, brązowa, niebieska, pomarańczowa i czarna. Z wiązki auta (kabinowej) wychodzą tylko 2 kostki: czerwona i biała. Podłączyłem następująco: 1.8T AUM- wiązka kabinowa 1. Biala- Biała 2. Niebieska- Niebieska ( Pedał gazu który dołożyłem bo 1.6 jest na linke) 3. Czarna- z tego co się orientowałem to tempomat więc odpada 4. Brązowa- Czerwona (Podłączylem ze względu na kolory kabli które się pokrywają oraz ich grubość sądzać że są to prądy na silnik) 5. Pomarańczowa- ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...94986cbef3.html Następna niewiadoma to kostka która idzie w tunelu pod maską i łączy się z wiązką silnikową i tu potrzebny byłby mi schemat jak podłączyć i co pod który pin. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...1f44ef94f9.html |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 21 September 2012 Skąd: Opole/OKR ![]() |
T10 Orange
pin 1 - grey/white to ecu T121/43 (229) pin 2 - green/red to ecu T121/81 pin 3 - blue/green T121/22 to brake servo control and vacuum pump pin 4 - pin 5 - pin 6 - blue/white ecu T121/54 to speed signal in dash wiring pin 7 - green or green/grey to ecu T121/41 connection to air con pin 8 - blue/red to ecu T121/40 connection to air con pin 9 - green/brown ecu T121/37 to climatronic control pin 10 - |
|
|
![]()
|
|
Auto odpala i jeździ
![]() ![]() Zostają dwa problemy w elektryce. Jak podłączyć obrotomierz i OBD? Po podaniu sygnału ze sterownika z pinu 54 na deske nie dzieje się nic. Przez OBD mogę się połączyć z poduchami, abs itp. ale ze sterownikiem nie ;/ |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: WJ ![]() |
obrotomierz idzie właśnie przez T10 orange na pinie 9.
54 pin ECU to wejście VSS do ECU. we wtyczce czarnej masz 2 kabelki na pinie 4 i 5 od pedału stop, wiec lepiej aby ECU wiedziało w jakim stanie jest pedał hamulca. K lini nie pamiętam gdzie jest. -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
Podłączalem się pod ten sygnał i obrotomierz dalej nie działa :/ W 1.8T Aum idzie sygnał ponoć po szynie can. Jak to rozkminić?
Z góry wlk dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Poradziłem sb i wszystko śmiga
![]() Został mi jeden problem z OBD. Otóż nie mam wgl połączenia ze sterownikiem silnika. Łącze się normalnie z airbag, abs itd. ale nie mogę połączyć się z ECU. Z tego co znalazłem jest to 1 PIN pomarańczowej kostki (kabel szaro-biały) 43 PIN ECU. I teraz gdzie go mam podłączyć? bezpośrednio do wtyczki OBD na pin K-Line? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
tak
![]() -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 12 August 2025 - 21:53 |