![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
W piątek stałem się właścicielem Imprezy WRX w jedynie słusznym kolorze niebieskim. Jest to mój 3 samochód w domu, a więc raczej nie będę nim jeździł na co dzień - od tego mam S5
![]() Auto odkupiłem od forumowicza z Klubu Subaru. Był to chyba jedyny samochód w założonym przeze mnie budżecie (40kzł) z kilkudziesięciu oferowanych do sprzedaży tzw. 'bezwypadków', który nie był składany z 3 innych, nie był zawinięty na słupie, a przy tym był doinwestowany i zadbany. Historia mozolnych poszukiwań opisana jest tutaj: http://www.racingforum.pl/index.php?showto...t=0&start=0 Wersja US spec MY02, ale przez poprzedniego właściciela została praktycznie odamerykanizowana przez montaż lamp z STI EU, hebli z WRX EU oraz regulowanego zawieszenia. Zrobione zostało: SILNIK: - pompa paliwa STI, - sprzęgło EXEDY, - olej silnikowy MOTUL 300V 5W40 power, - sportowy up-pipe bez kata, - down-pipe Super Sprint ze sportowym metalowym katalizatorem, - tłumik końcowy WR Sport (prodrive), ZAWIESZENIE: - amorki KYB AGX, - sprężyny VOGTLAND -35mm/-35mm, - mocowania stabilizatora z przodu POWERFLEX - felgi 17" z oponkami 205/50/17 Michelin Alpin Pilot HAMULCE: - przednie i tylnie zaciski z WRX EU, - przednie i tylnie klocki Akebono, - przednie tarcze Zimmerman, - przewody w stalowym oplocie Goodridge, - płyn hamulcowy Motul RBF660. STYL: - świnka Subaru na lusterku (jak wszystko - w spadku po poprzednim właścicielu), - zegary Auto Gauge stepped motor - boost, oil temp & EGT, - przednie światła od wersji STI, - xenony XenonTec, - chlapacze Rally Armour. ![]() ![]() ![]() ![]() W aucie jest kilka 'niedoróbek' które zamierzam usunąć. W tygodniu postaram się zrobić: - zamontować klocki Ferodo DS2500 & DS2000 (zupełnie nie przekonują mnie te ceramiki Akebono), - zamontować seryjne sprężyny (-35mm na śnieg to słaby pomysł), - kupić nowy komplet opon zimowych, - zainstalować klapę z wysokim spoilerem STI (naleśnik jakoś zupełnie mi nie pasuje - choć wiem, że na forum opinie są podzielone), - wstawić białe kierunki z przodu ![]() - wymienić radio na MY05 EU spec srebrne (jest czarne US i nie łapie wszystkich stacji) - wymienić porysowaną ramkę do radia - wymienić zepsuty cupholder - wymienić zepsutą manetkę kierunkowskazów (czasami nie odbija) - zainstalować inny guage pod - ten obecny jest dla mnie za bardzo ghetto style Żadnych 'performance mods' jeżeli chodzi o silnik nie mam na razie w planach - auto i tak jest jeszcze dla mnie na śniegu za szybkie ![]() -------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 23 August 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Gratuluję zakupu
![]() Jeśli ma to być typowy "trackday car" to proponuję ci zmienić kierownicę, bo seryjna jest delikatnie mówiąc, duża ![]() -------------------- aka mati
------------------------------ |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 15 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Co do felg, jezeli upalasz po sniegu to zaloz felgi 15ki Braid lub Compo(wchodza na 4tloczlowy zacisk subaru) i opony 195/60/15
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
i nalepiej nalewki
![]() -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 February 2005 Skąd: Wałcz / Londyn ![]() |
auto odemnie z miasta
![]() -------------------- jest BMW E30 3xxi - power'ed by (ex Bartek Chrzanowski) engine 3.5 turbo - tune up by Maleckis -
skaleczone 328i oraz e39 M5 _http://www.beemka-klub.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Ładne.Pomysl o szperach i do zobaczenia na pojezdzawkach.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
brak szper pewnie da o sobie znac dopiero, jak snieg stopnieje
![]() ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
brak szper pewnie da o sobie znac dopiero, jak snieg stopnieje ![]() ![]() Ziom, przeciez otwarty przod jest mega lipą na sliskim ![]() -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 15 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ziom, przeciez otwarty przod jest mega lipą na sliskim ![]() Wiem wiem Piotruś ![]() ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
zamiast robic te cupholdery itp to wlasnie zainwestuj w kiere i kubel bo pozycja za kierownica w subaraku jest mocno emerycka
-------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 01 September 2006 Skąd: okolice LBN ![]() |
Plany prawie jak na forum "vwgolf.cośtam"
![]() Ale to subru więc można i znając życie to na tych planach tak czy inaczej się nie skończy. -------------------- _http://wojciechkulbaka.ownlog.com/ |
|
|
![]()
|
|
Zakupy, zakupy, zakupy ... :-)
1. Nowe opony zimowe Continental TS830 w rozmiarze 205/50/17 - latałem na nich już dzisiaj u Wróbla - cud, miód, malina: ![]() 2. Klocki Ferodo DS2500 (przód) i DS2000/Performance (tył): ![]() 3. Ori sprężyny aby przywrócić pożądany Rally Look ![]() ![]() 4. ATI Guage pod ![]() 5. Nowe radio w wersji europejskiej (łapie inne stacje niż tylko Radio Maryja i posiada RDS): ![]() 6. Do radia nowa, niezniszczona ramka: ![]() 7. No i rzecz najważniejsza - nowe białe kierunki ![]() ![]() Jutro oddaję furę do 4turbo na montaż sprężyn, klocków i wymianę przewodów paliwowych. Bzdety zamontuję jak znajdę chwilę - na razie szkoda mi auta odstawiać jak nie muszę - codziennie latam po lotnisku :-) -------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
![]()
|
|
widze, ze nie ociagasz sie z diwajsami do auta. to sie chwali
![]() ![]() a gdzie kiera i kubelek ? -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
5. Nowe radio w wersji europejskiej (łapie inne stacje niż tylko Radio Maryja i posiada RDS): ![]() a tam RDS, najwazniejsze ze kaset bedziesz mogl sluchac ![]() -------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
widze, ze nie ociagasz sie z diwajsami do auta. to sie chwali ![]() ![]() a gdzie kiera i kubelek ? Jedyny mod jaki biorę pod uwagę to przedni dyfer od 22B (z STI nie pasuje). Siedzenia są więcej niż OK, kiera może i mogła by być trochę mniejsza ale daje się ogarnąć - jak to mówią złej baletnicy to i rąbek od spódnicy ... więc nie przesadzajmy ;-) -------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 03 January 2007 Skąd: www.ProTires.pl ![]() |
Swietny sprzet do zabawy
![]() ![]() -------------------- Opony UHP, Semi-slick, Slick - rajdowe i wyścigowe BFGoodrich, Michelin, Kumho, Avon, MaxSport, Toyo, Yokohama, Pirelli i inne!
www.ProTires.pl - opony dla tych, dla których jazda jest czymś więcej...! |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 23 August 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Kur.. ale zmieniaj predko ten snowboard na porzadny parapet, ta decha na klapie nie wyglada ![]() Ale czy koniecznie trzeba robić STi Wannabe? WRX z gołą pupą też fajnie wygląda. ![]() -------------------- aka mati
------------------------------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Zdecydowanie zgadzam sie z loganem . Wrx z podwieszonym spojlerem z sti wyglada slabo. Sti to sti. Elb nie rob scen auto mialobyc do upalania a nie do lansowania. Wywalaj kiere , fotele , rob hydrauliczny reczny , szpery jak radzil kolega , hamulce tez na suchym sie raczej nie sprawdza. No i remap wkoncu.
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 02 November 2009 ![]() |
samochod fajny i trafny jak na taka zabawe
![]() ![]() ![]() |
|
|