![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 01 July 2005 Skąd: CZ ![]() |
Cześć,
Pacjent e46 coupe. Od jakiegoś czasu przy hamowaniu mam bicie na kierownicy. Jak wolno hamuje, to mam bićie przy puszczaniu hamulca, jak hamuje gwałtowniej to mam bicie przy naciśnięciu i puszczeniu. Wydawało mi sie, że prawa strona przednia. Dziś jadąć przez krótki, dość wysoki próg zwalniający uslyszałem wyrazny stuk z prawej strony. Podnosiłem auto/ koło i nie slychać luzów ruszając koło w pionie/ poziomie. Co może być ew. problemem? - Piasta? - Guma na stabilizatorze? - Czy jest możliwe, żeby byłby luz na tłoczysku amortyzatora? Nie wymieniane od kupna ~100kkm Gdzie jeszcze mogłby być luz aby biło przy hamowaniu? Z góry dzieki! -------------------- Co jest dobrego w FWD? Jak cofasz to masz RWD :)
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
miałem podobnie i tylne tuleje wahaczy miałem do wymiany.
-------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
Sprawdz u mechanika.Bicie na kierownicy przy hamowaniu,czesto oznacza skrzywiona tarcze hamulcowa.Ale przyczyn moze byc wiecej.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 ![]() |
Bicie przy hamowaniu mogą też powodować krzywe felgi, szybka podmiana może rozwiać wątpliwości.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
luz na tłoczysku jak najbardziej może wystąpić
mam bardzo podobnie Auto do gory i do sprawdzenia amor -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 13:09 |