Shoutbox 0 nowych PW 

4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Strojenie Poznań / okolice ,proszę o pomoc., rzetelnie ,fachowo
batman tdi
post Wed, 04 Jan 2017 - 19:39
Post #1

Rookie

Witam wszystkich. Mam problem z NORMALNYM tunerem w Poznaniu. Z firm komercyjnych które ogłaszają się w sieci na pytanie w sprawie strojenia tunerzy, albo
odmawiają np. S4 B5 2.7bit ,albo podchodzą tak do tematu ,że czuję się jakbym pytał o wykonanie aborcji ....
Chodzi o strojenie /napisanie programu pod silnik TDI .

Może ktoś z Was mógł by mi pomóc i wskazać drogę do jakiegoś przystępnego człowieka ,który zrobił by to rzetelnie i fachowo.
Z góry dziękuję za pomoc, wszelkie sugestie i wskazówki w tym temacie.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 04 Jan 2017 - 19:39
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
bielawa
post Wed, 04 Jan 2017 - 20:00
Post #2

Forum Killer

http://tuneforce.pl/ - serdecznie polecam.

+Quote Post
batman tdi
post Wed, 04 Jan 2017 - 20:22
Post #3

Rookie

Dzięki z info ,ale ja odradzam tą firmę. Byłem tam na hamowni 4x4 i bardzo nie miło wspominam. Obsługa to JEDNA WIELKA ŁASKA, można się poczuć jakby panowie tam siedzieli za karę !
Brak jakiej kolwiek komunikacji. Płać i spadaj. Na pytanie czy podjeli by się strojenia odpowiedź : nie stroimy takich samochodów.
Wiem ,że chodzi o samochód a nie obsługę ,ale bez przesady nie jestem gawędziarzem ,dupotrójcą , jakieś minimalne standardy obsługi klijenta chyba istnieją....

Samochód jest przed 2000r ,nie leci po CAN'e. O to też mi każdy problem robi...

+Quote Post
A d a m
post Wed, 04 Jan 2017 - 20:49
Post #4

Super User

Ciekawe gdzie są Ci wszyscy krzykacze, który wciskają ludziom indywidualne strojenie auta.

+Quote Post
Mis
post Wed, 04 Jan 2017 - 21:12
Post #5

Forum Clubber

CYTAT(A d a m @ Wed, 04 Jan 2017 - 20:49) *
Ciekawe gdzie są Ci wszyscy krzykacze, który wciskają ludziom indywidualne strojenie auta.

Widocznie kilka ładnych km od Poznania, jak to nie problem to sadzę, że Ci "wciskacze" (brzmi to w tym zdaniu jakby co najmniej byli oszustami) przyjmą bez łaska TDI na mocno zmienionym mechanicznie setupie.
Widzę, że niedawno dołączyłeś, może czas napisać po prostu o tym publicznie jeśli któryś z nich zrobił Ci krzywdę?

Odnośnie tematu to w WSTR pytałeś?
Nie znam tamtych rejonów, ale na szybko myśląc od Poznania idąc w stronę strojenia takiego TDI to widzę Tune-Up, G-Lab, EDCtuning, jak kogoś pomijam to przepraszam.

--------------------
RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance

+Quote Post
Leo
post Wed, 04 Jan 2017 - 21:19
Post #6

Audi. Turbo. quattro.

w Poznaniu indywidualne strojenie ? Zapomnij. Chociaż nie wiem jak Wojtrek... może on ?

--------------------
Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on...
--Audi way of life--
Suzuki V-Strom DL1000
www.AudiKlub.org

+Quote Post
batman tdi
post Wed, 04 Jan 2017 - 21:37
Post #7

Rookie

CYTAT(Mis @ Wed, 04 Jan 2017 - 21:12) *
Widocznie kilka ładnych km od Poznania, jak to nie problem to sadzę, że Ci "wciskacze" (brzmi to w tym zdaniu jakby co najmniej byli oszustami) przyjmą bez łaska TDI na mocno zmienionym mechanicznie setupie.
Widzę, że niedawno dołączyłeś, może czas napisać po prostu o tym publicznie jeśli któryś z nich zrobił Ci krzywdę?
Odnośnie tematu to w WSTR pytałeś?
Nie znam tamtych rejonów, ale na szybko myśląc od Poznania idąc w stronę strojenia takiego TDI to widzę Tune-Up, G-Lab, EDCtuning, jak kogoś pomijam to przepraszam.

Rozumiem, ale to jest jednoznaczne lub prawie jednoznaczne ze wrzuceniem słów "chip tuning poznań" w przeglądarkę. Jest trochę tych firm ,ale większość zbywa temat.
Sorry jak ktoś twierdzi ,że program do 2.7Bit raczej nie jest wskazany bo to i tak już wysilony silnik ?? Do WSTR dzwoniłem ,ale temat umarł. Nie potrafię sobie przypomnieć o co chodziło.
Może poprostu brak jakiejkolwiek chęci. Szukam kogoś sprawdzonego, nie chcę zapłacić 2k i odebrać wozu na lawecie.

W sytuacji w jakiej się teraz znajduję (napisanie programu do pomodzonego TDI) ,może napiszecie na kogo mam uważać ,kto robi krzywdę ,kim są wciskacze. Może zaraz ja na kogoś takiego trafię.
Uchylcie rąbka tajemnicy. Wnioskuje po tych postach ,że jak napisanie programu to tyko w dużych firmach strikte zajmujących się tym ? Jedno osobowi zawodnicy to wciskacze ???????

+Quote Post
Mis
post Wed, 04 Jan 2017 - 21:58
Post #8

Forum Clubber

Rzeczywiście jak ktoś mówi takie "głupoty" o 2.7bit prosto w twarz (a jest potencjał samym softem w każdej wersji mocowej i przy cierpliwym dbaniu o osprzęt nie sypie się to nadmiernie) to ochota na strojenie przechodzi.
Według mnie w przypadku TDI na mocnych zmianach mechanicznych, szczególnie jakiegoś VP po kościach to najdokładniej do tematu podejdzie taki jedno-osobowy zawodnik, który cierpliwie poświęci nawet 2 dni i zrobi jak dla siebie albo mniejsza firma, gdzie nie ma mocnego nacisku, że strojenie trwa góra 3h, bo kalendarz i następne auta itd. To nie reguła, część dużych firm zbudowała swoją potęgę nieustannie poświęcając się nawet przy strojeniu projektów przy których spędza się 2x więcej czasu (względem nowych aut po OBD), a finansowo bierze się 2x mniej (względem nowych aut pod OBD).
Podpytaj w firmach, które podałem, ja rozumiem, że kilkaset km, ale życie jest przekorne, może akurat będzie tak, że miło się zaskoczyć obsługą, wiedzą i jakością roboty. smile.gif

--------------------
RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance

+Quote Post
GnieznoGniezno
post Wed, 04 Jan 2017 - 22:09
Post #9

User

Brk tuning inowroclaw, polecam bo sam bylem nie raz

+Quote Post
stef
post Wed, 04 Jan 2017 - 22:26
Post #10

Frequent User

Pachura?

--------------------
Model X/Evo5/JCW

+Quote Post
batman tdi
post Wed, 04 Jan 2017 - 23:05
Post #11

Rookie

CYTAT(stef @ Wed, 04 Jan 2017 - 22:26) *
Pachura?

Bardzo rzeczowa rozmowa z nimi. Cena też mocna, można przysiąść.... Moim zdaniem jest to inny poziom tunera RS6 C6 C7 ABT MTM - tak. Można nawet zaryzykować stwierdzenie ,że
jest to substytut SPORTMILE Wa wa. Wydają się firmą świadczącą usługi na naprawdę wysokim poziomie co znajduje odzwierciedlenie w cenie. Swojego TDI tam nie widzę biggrin.gif za cieńki materiał.

Wolał bym jakieś indywidualne, solidne podejście do mojego programu. Nie mam jakiś ekstremalnych wymagań.
Większe firmy mają ograniczenia ,czas, opłacalność ,klient (jego jakość ), terminy itp. Zresztą po wizycie w TuneForce, mam uraz bo widziałem jak to się odbywa.

+Quote Post
siewcu
post Wed, 04 Jan 2017 - 23:17
Post #12

Forum Clubber

podjedź do wrocławia do evo...

+Quote Post
Raceboy
post Wed, 04 Jan 2017 - 23:27
Post #13

Moderator

Hampel Motorsport.

--------------------
"We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna

+Quote Post
Leo
post Thu, 05 Jan 2017 - 07:47
Post #14

Audi. Turbo. quattro.

A fakt, o Patryku zapomniałem, ale to nie Poznań wink.gif Jak najbardziej polecam. Byłem, znajomi byli , zadowoleni. Fakt - cena , ale za jakość i podejście - warto.

--------------------
Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on...
--Audi way of life--
Suzuki V-Strom DL1000
www.AudiKlub.org

+Quote Post
sebalenk
post Thu, 05 Jan 2017 - 18:14
Post #15

Frequent User

CYTAT(Leo @ Wed, 04 Jan 2017 - 21:19) *
w Poznaniu indywidualne strojenie ? Zapomnij...

a to niby dlaczego?

Niestety do aut mocno pomodzonych nie każdy chętnie podchodzi głównie z uwagi na nakłady pracy, czasu i innych środków jakie trzeba poświęcić a niestety klient nie do końca to rozumie i traktuje takie strojenie jak każde inne a niestety strojenie projektu kosztuje.
W Poznaniu i bliższych okolicach znam tylko jedną godną polecenia firmę która sama stroi na oryginalnych kompach.

+Quote Post
kmink
post Thu, 05 Jan 2017 - 18:37
Post #16

Super User

Jeśli było tak jak mówisz to w ramach rekompensaty następny samochód shamujemy Ci gratis, odezwij się do mnie na PW
Bo nie wiem kiedy byleś i o jakim aucie mowa...no i kto Cię obsługiwał...

Co to tuningu...ja nikomu nie zaglądam do portfela i nie mówię mu jak i na czym ma zarabiać, radzę to też innym,
Czy tak ciężko to zaakceptować, że firma tuningowa nie robi wszystkiego co popadnie?
Dlaczego nie robię 1.8T/2.7T czy innych starych aut z przed ok 2000r?
Po prostu nie robię, koniec kropka...
Mam coś modzić na siłę, gdy mnie klient do tego zmusza, bo w innym wypadku będzie firmę na forum oczerniał?

--------------------
Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
https://www.facebook.com/TuneFORCE

+Quote Post
batman tdi
post Sun, 08 Jan 2017 - 17:41
Post #17

Rookie

CYTAT(Raceboy @ Wed, 04 Jan 2017 - 23:27) *
Hampel Motorsport.

Hampel Motorsport - nie obsługuje diesli.

CYTAT(sebalenk @ Thu, 05 Jan 2017 - 18:14) *
a to niby dlaczego?
Niestety do aut mocno pomodzonych nie każdy chętnie podchodzi głównie z uwagi na nakłady pracy, czasu i innych środków jakie trzeba poświęcić a niestety klient nie do końca to rozumie i traktuje takie strojenie jak każde inne a niestety strojenie projektu kosztuje.
W Poznaniu i bliższych okolicach znam tylko jedną godną polecenia firmę która sama stroi na oryginalnych kompach.

I tu się w 100% zgadzam bo to jest geneza problemu, ale dzwoniłem do wielu firm ,między innymi do podanych przez Was.
Jest katastrofa bo w większości to ściemnianie i nawijanie człowiekowi "makaronu na uszy" do tego stopnia ,że odechciewa się działania przy własnym samochodzie.
To jest wyzwanie wystroić V6 TDI jak to mówili mi w Good Hope to rzeźba . Tylko pytanie nasuwa się jedno czy wszyscy są już tak wyżarci na jakiś banalnych projektach
(szybka kasa) ,że nikt nie może podjąć rękawicy ??? Postawić sprawy jasno i powiedzieć możemy spróbować ,ale to będzie wyglądało tak i tak. może kosztować tyle lub tyle.
Wszędzie tylko pseudo gadki jak tu nie zrazić klienta ,ale mu odmówić. Nadal szukam i nadal potrzebuje Waszej pomocy w tym temacie. Dużo kosztował mnie wyrzeczeń ten
projekt choć nie jest to nie wiadomo jakie woow, to wygląda na to ,że pozostaje go teraz zezłomować bo nie mogę postawić kropki nad "i".

CYTAT(kmink @ Thu, 05 Jan 2017 - 18:37) *
Jeśli było tak jak mówisz to w ramach rekompensaty następny samochód shamujemy Ci gratis, odezwij się do mnie na PW
Bo nie wiem kiedy byleś i o jakim aucie mowa...no i kto Cię obsługiwał.
Mam coś modzić na siłę, gdy mnie klient do tego zmusza, bo w innym wypadku będzie firmę na forum oczerniał?

Było tak jak mówię ,mój wykres jest nawet na tym forum.
Mam nadzieję ,że ostatnie Twoje zdanie nie jest związane z moją wypowiedzią nt. TuneForce ...(?)

+Quote Post
kmink
post Mon, 09 Jan 2017 - 17:41
Post #18

Super User

OK, w sprawie gratisowego pomiaru pisz do mnie na PW lub dzwoń do firmy,
jak będziesz to wtedy wyjaśnimy tą sytuacje z niemiłą obsługą

--------------------
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl

+Quote Post
romanzlasu
post Mon, 09 Jan 2017 - 20:58
Post #19

User

moze troche off top gdzie w poznaniu lub wlkp wystroje EE3+ z hamowanią?

+Quote Post
kmink
post Mon, 09 Jan 2017 - 22:27
Post #20

Super User

QUOTE (romanzlasu @ Mon, 09 Jan 2017 - 20:58) *
moze troche off top gdzie w poznaniu lub wlkp wystroje EE3+ z hamowanią?

Dzwoń do Foresta, on powinien ogarnąć ten temat:
https://www.facebook.com/HampelMotorsport/

Nie ma swojej hamowni ale stroi ulicę dalej u nas na Maha wink.gif

--------------------
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic