![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 21 October 2007 ![]() |
Panowie, szukam czegoś fajnego, młodego rocznikowo 2004/2005 i z miłym silnikiem.
Tytułowe Stilo mnie zainteresowało ze względu na ładnie mruczący silnik. Wiem, że ww. wersja ma półautomatyczna skrzynię selespeed, która czasami lubi się wysrać, ale ponoć jest to troszkę inna konstrukcja niż w Alfach i nie trzeba wymieniać od razu całej skrzyni, a jedynie poszczególne elementy. Silnik ponoć całkiem solidny i jeśli dba się o dobry olej to nie ma problemów z panewkami, które lubią wyjść bokiem. Auto ma być weekendowe praktycznie, bo do roboty chodzę pieszo. Ze względu na małe przebiegi i krótkie odcinki patrze w stronę wolnossącej benzyny. a może MultiJeta 1.9 16V 140hp +wirus ? do wydania max 25k pln |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Jesteś miłośnikiem Fiata ? Bo za 25k to nie tylko włoszczyzna...
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
nie jestem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Auto ma piękny dźwięk 5 cyl silnika .....ale jak chcesz sie cieszyć osiągami to przeróbka skzyni na manuala ( skrzynia zostaje ale wywalasz sterowanie alektrohydrauliczne).
Jak nie zależy Ci na dźwięku bierz 1,9 16v 150KM + wirus ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 27 February 2008 Skąd: Gród Rzecha ![]() |
Astra II OPC?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Stilo abarth w ogóle nie jedzie jak na tą moc i w dodatku pali dużo za dużo jak na osiągi, które prezentuje.
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 01 January 2010 ![]() |
za 25k ciezko o dobre auto ph3 jezeli chodzi o clio. raczej starszy rocznik ph2 i to z wiekszym przebiegiem.
tematow masz kilka obok. -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
"w Renault czuje sie jak w domu"- R.K. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 April 2005 Skąd: 52° 25' 12'', 16° 48' 23' ![]() |
Znajomy chciał kupić takie stilo, lecz po jeździe próbnej zrezygnował z zakupu na rzecz Astry II OPC (Z20LET) - samochód moim zdaniem lepiej się prezentuje , znośne wnętrze( Recaro całkiem przyjemne) większy potencjał i spalanie adekwatne do osiągów.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10453208 - dokładnie to jest ten samochód nie ma nic wspólnego wizualnie z wersją 160ps Pzdr K -------------------- --Testy wytrzymałościowe aut--
--Doskonalenie techniki jazdy "na araba"-- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Znajomy chciał kupić takie stilo, lecz po jeździe próbnej zrezygnował z zakupu na rzecz Astry II OPC - samochód moim zdaniem lepiej się prezentuje , znośne wnętrze( Recaro całkiem przyjemne) większy potencjał i spalanie adekwatne do osiągów. Pzdr K Też tak myslę. Abarth to bezsensowny rodzynek. Syf skrzynia, spalanie z kosmosu, osiagi beznadziejne. Astra OPC to dobry pomysł. Jezdziłem kiedyś Corsą GSI 1.8 125 KM (to chyba X18xe ? ) Miałem taki silnik w Astre GSI , i było miło. Ceny niższe, ale zostanie Ci jeszcze na mody. Mozna tam zaszczepic coś z 20 w kodzie ![]() -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 04 August 2009 Skąd: Ldz ![]() |
Z miłym silnikiem to polecił bym Alfe GTV z 3.0 24v w wymienionej kwocie rocznik 2003/04 jak najbardziej możliwy, bardzo fajne wozidełko robiące duże wrażanie z zewnątrz, wewnątrz i pod maską, do tego z reguły furki te mają małe prawdziwe przebiegi bo służą głownie jako weekendowe zabawki.
-------------------- Delta HPE, 2X Dedra Integrale
|
|
|
![]()
|
|
ok, odpuszczamy Abartha
Corsa GSI, jakoś już trąci myszką, ta buda ma juz swoje latka podobnie jak Astra. Clio ph2 natomiast nie byłoby głupie, tylko jaka szansa na nie bitą sztukę ? GTV niestety odpada, fura musi być choć troszkę praktyczna BTW : to jest ph3 ? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11312605 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 01 January 2010 ![]() |
jezeli uszkodzenie poszycia/wymiana elementow malowanie to "bicie" to chyba ciezko bedzie znalezc jakiekolwiek auto
![]() nie ma, nie tknietych/malowanych clio , tak jak i innych. clio o tyle odbrze ze rdzy nie ma ![]() jezdzilem i szczepanami jak jest ok to ok ![]() tak to jest ph3... bite przodem, malowane ![]() w tym kolorze roczniku, i przebiegu jezeli nie byl krecony prawdopodobnie kojarze auto. co do szukania zapr na klub renult clio. tam tez info szersze ![]() -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
"w Renault czuje sie jak w domu"- R.K. |
|
|
![]()
|
|
poza Clio co powiecie o czymś takim jak
MG ZR160 : http://otomoto.pl/mg-zr-160-C10270543.html Fiesta ST : http://otomoto.pl/ford-fiesta-st-C10434230.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 13 March 2009 Skąd: Dzierżoniów ![]() |
Wydaje mi się że w tej kwocie cięzko o świeże auto, prócz tych które zostały wymienione powyżej. Odpuściłbym Stillo, i szukał coś mniej wadliwego/sypiącego się. Stawiałbym na:
- Astra G OPC II (z20Let) - Astre G Bertone 2.0 T - Fiesta ST - Seat Leon 1.8T 20V (możliwa opcja 4x4) - TT 1.8T (180) (możliwe że znajdziesz jakąś zadbaną sztukę, lecz niewiem ile miejsca potrzebujesz) - Celica 1.8 VVTi (lecz niewiem jak to jeździ, ktoś może się wypowie) - Hyundai Coupe FX 2.7 V6 -------------------- !! _http://www.youtube.com/user/bLee1988 !!
|
|
|
![]()
|
|
ogólnie wystarczy mi bagażnik wielkości tych 300 kilku litrów i tylnia kanapa
![]() Fiesta ST wygląda ciekawie, zdecydowanie wolałbym ja niż Leony czy Golfy których jeździ miliony |
|
|
![]()
|
|
Panowie nie rozpędzajcię się tak ...to ,ze w Auto Swiecie napisali ,ze stilo jest na szarym końcu jeżeli chodzi o niezawodność to jakiś banał. Po prostu z grupy 100..ok 15-20 nie przeszło przeglądu technicznego. A dla czego nie przeszło...może światła były źle ustawione ,albo żarówki popalone....lub inne pierdy...robi się z tego auta maxymalnie awaryjny wóz a tak nie jest. Nie piszę dla tego,ze mam Fiata( bo mam też i miewałem Audi,Opla) ....serwisowałem różne samochody ...i na tle golfa czy astry ..to auta wypada całkiem porównywalnie jeżeli chodzi o niezawodność.
Tylna belka ,wahacze ,łączniki ( amory są wieczne) tak jak u konkurentów ...ponad przecientnie awaryjne są duperele...a to czujnik temp. źle wskazuje..a to "słicz" do otwierania klapy bagażnika się zacina, waga poduszek powietrznych w fotelu ..pasażera jak czesto siedział tam grubas ![]() Ja kupiłem Stilo z prostej przyczyny....za auto o 5 lat młodsze od np Golfa mam 6 poduszek,CD ,Klimatronic ,szyby el,lusterka...w golfie miałbym pewnie kaseciaka,korby i 2XAirbag ![]() ![]() Co do Renault ...jak go naprawiam biorę stawkę +10-15%...to auto jest tak paskudne w naprawie ,ze co 2 mechanik na nie klnie( chodzi o dostępność i i rozwiązania). Abartha można kupić tanio bo często gęsto skrzynia nie chodzi płynnie...brak odpowiedniego ciśnienia w układzie hydraulicznym,wycieki z niego....dla tego sterowanie lepiej przełożyć z manuala. Jeździłem Stilo 2,4 GT ( nie Abarth) jakaś krótka wersja testowa ...z oryginalnym manualnym sterowaniem....auto mega fajne i szybkie ...spalanie w mieście przy butowaniu ok 14l/100km.....Jak mocy i hamulców braknie zawsze można zrobić Swapa z Coupe 20V Turbo ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Abarth GT to raczej biały kruk, jaki zatem jest orientacyjny koszt wywalenia selespeed'a ?
|
|
|
![]()
|
|
Z anglika potrzebujesz drążek zmiany biegów,linki,mocowanie linek na skrzynię ..pedał i pompę sprzęgła...wysprzęglik chyba zostaje od selespeda
![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Ta Astra OPC którą wkleił Kalion to fura mojego znajomego, mega, mega wariata pod względem dbania o auta, więc za tą cenę jest to zajebista oferta. Znam ten samochód i mogę polecać z czystym sumieniem.
Stilo sobie daruj, źre jak smok i nie jedzie niestety. -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 12:17 |