![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 13 February 2021 ![]() |
Panowie kupując zamiennik sprzęgła z dwumasą lepiej wybrać Luk czy Sachs ? Autko FORD FOCUS MK2 1.6 TDCI 109KM/80KW 2008
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 November 2015 ![]() |
Jeden pieron, loteria, jeden podziała miesiąc drugi rok trzeci 5 lat
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 13 February 2021 ![]() |
Skoro tak powiadasz to zamawiam Sachs https://www.sprzeglo.com.pl/czesci/sprzegla...8517#opis_start mam nadzieję że będzie ok.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 10 August 2007 Skąd: Iława (warm-mazur) ![]() |
Bierz sachsa. Luk to obecnie shit - wystarczy popatrzeć na reklamacje, a raczej na ich ilość. Wszystkie reklamacje odrzucane z automatu, mam koleżkę w IC, potwierdza że straszny syf się zrobił. Poza tym miałem możliwość porównania dwóch dwumas sachsa i luka nowych, w pudełku - kto miał w ręku wie o czym mówię, jaki duży luz fabryczny ma luk. I co najgorsze zakładasz a te gówno hałasuje na wolnych i nic nie można zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
Z luzem muszę potwierdzić, luk ma dość duży. Ja wkładałem do 1.9tdi 130km a kolega doalfy 1.9 jtdm po wirusie.
oba już rok przejeździly bez zarzutu, bez stukania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 November 2015 ![]() |
Wkładam troche takich sprzęgieł, każda referencja to inna historia. Ilość reklamacji czy to LUK SACHS czy VALEO jest podobna procentowo.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
Wkładam troche takich sprzęgieł, każda referencja to inna historia. Ilość reklamacji czy to LUK SACHS czy VALEO jest podobna procentowo. +1 U mnie sachs btb rozpadl sie odrazu po odpaleniu.A luz mial wiekszy niz oryginal po 120kkm.Po wymianie na nowy jednomas valeo (ktory mial krzywe przylgnie na kole zamachowym/docisku i dodatkowo byl niewywazony..) i oddaniu tego na Krasnobrodzka,teraz jest o.k i zero wibracji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 09:17 |