![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Witam na allegro pełno chłodnic oleju kpl zestawów. Poleci ktoś jakiś sprawdzony przez siebie zestaw?? potrzebuje podstawkę bo coprawda mam mocala ale musze w niego wsadzic inne końcówki plus dwa przewody i chłodnica 16 rzędów. Ktos coś?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 31 December 2010 Skąd: pomorskie ![]() |
Ja u siebie mam mocala, przewody zarobione w hydraulicznym i podstawke 16rzedow z fmic i w n/a daje rade
![]() -------------------- Szukasz wtrysków? Zapraszam ;)
|
|
|
![]()
|
|
Podstawke mam mocala, ale musze chyba zmienić nyple nie jestem pewien, przewody do kosza a chłodnica spsuta, więc szukam całego zestawu sprawdzonego..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 12 July 2005 Skąd: śląsk ![]() |
No to Mocal/Mishimoto + Goodridge/Krontec. Lepiej będzie ciężko.
|
|
|
![]()
|
|
Tak, ale szukam nieco tańszej alternatywy bo jednak ten zestaw co podałeś to dobre 1200 zł
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
Raszyn na skraju firma WOBO majataniutkie chlodnice, przewody zakuc w hydraulice silowej, zmiescisz sie pewnie w 500 ze wszystkim
|
|
|
![]()
|
|
Ostatni problem mam właśnie po zakuciu... konkurencji brak więc myślę nad gotowymi przewodami.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Czuczu w lbn jest tubes i te glaby w kalmaxie
|
|
|
![]()
|
|
Ale do lublina nie jadę, jak nie muszę, te gotowe mają dobrze zarobione końcówki ( ale dwa 260 zł ), chłodnica setrab ma dosyć dobre opinie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 28 October 2012 Skąd: Tychy ![]() |
Mam podobnie jak kkkacper i do rajdowania zdecydowanie rady nie da. Tylko ze moj doladowany kompresorem. Temp. Oleju rosnie przy palowaniu. Duzo mniej niz bez lecz przy upalaniu przez pol godziny w lato napewno olej bedzie do wylania.
-------------------- Golf II 2.0 16VT BW9180 4Motion DSG on emublack
|
|
|
![]()
|
|
Ras by olej był ok niestety 25-30 rzędów. Dam 16 setraba
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 08 July 2012 ![]() |
JA mam fimc 19 rzędową chłodnice, podstawke orginalną audi z termostatem i przewody teflonowe zakuwane w hydraulicznym za oba dałem 80 PLN (łacznie z 1m długości) + zakówki pare dych i trzyma temp idealnie ale to w N/A. Jak padnie to wsadze Mocala albo Setraba bo wymiary niemalze identyczne a wieszak na chłodnice gotowy
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Raszyn na skraju firma WOBO majataniutkie chlodnice, przewody zakuc w hydraulice silowej, zmiescisz sie pewnie w 500 ze wszystkim Zagladałeś w takie okucie od hydrauliki siłowej ? -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 17 July 2007 ![]() |
Ja robiłem przewody w Tubes International w KR.
Za dwa kawałki (85 i 120cm) z 8mm teflonu w oplocie plus końcówki, zakucie, itp położyłem jakieś niecałe 250zł. A wygląda to tak: https://www.facebook.com/youngtimerpassion/...e=3&theater |
|
|
![]()
|
|
No własnie problem leży tu co Grzesiek napisał. Hudrualika siłowa bardzo zwęża końcówki. Mi też tak zrobili chociaż starali się jak mogli. Gotowe przewody nawet z fmic.pl mają o 2 mm większą średnicę
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 27 January 2013 Skąd: Kraków ![]() |
Wszystko zależy na jakich końcówkach zakujesz można zrobić przewód z gwintem 7/8UNF czyli AN10 na przewodzie 10,13 lub 16mm. Jak potrzebujesz to robię takie przewody daj znać jaki to policzę w jakiej cenie mogę zrobić.
No własnie problem leży tu co Grzesiek napisał. Hudrualika siłowa bardzo zwęża końcówki. Mi też tak zrobili chociaż starali się jak mogli. Gotowe przewody nawet z fmic.pl mają o 2 mm większą średnicę -------------------- BMW e30
Stage 1 : M50B25 + kompresor Eaton M62 0.5 bar. 230KM/305Nm Stage 2 : M50B25 + turbo GT35/30 1.0 bar. ???KM/???Nm Stage 3 : M50B29TU + turbo s200sx 490KM/640Nm |
|
|
![]()
|
|
100 i 120 cm gwint an10. Czekam na pw i pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 28 October 2012 Skąd: Tychy ![]() |
Dokladnie tak. Da sie na grubym wężu zakuć i wtedy końcówka w środku ma kolo 10mm. Tylko węże są dość potężne ale da rade je jakoś ułożyć.
-------------------- Golf II 2.0 16VT BW9180 4Motion DSG on emublack
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 31 December 2010 Skąd: pomorskie ![]() |
Jak wyzej, wszystko kwestia doboru calosci do zakucia.. da sie ogarnac odpowiednia srednice bez problemu
![]() -------------------- Szukasz wtrysków? Zapraszam ;)
|
|
|
![]()
|
|
Znaczy kupie chłodnicę, podstawkę i będe mierzył otwory.
edit: 11,5 mm otwory |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 06:26 |