Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Skoda Fabia kombi 1.9 tdi 2003, Salon PL
sadam55
post Thu, 04 Feb 2016 - 20:05
Post #1

Forum Killer

Witam
Sprzedam swoją Skodę Fabię kombi z silnikiem 1.9 tdi
Auto pochodzi z salonu Auto Wimar Warszawa
Jestem drugim właścielem(pierwszym był mój wuj), blachy te same od nowości, auto od zawsze w rodzinie.
Auto dosyć słabo wyposażone:
-komputer pokładowy
-ABS i ASR
-wspomaganie
-elektryczne szyby
-centralny zamek na pilot z funkcją domykania szyb
-gniazdo 12v w bagażniku
Niestety klimatyzacji brak i jest to pewnie największy mankament dla kupującego, natomiast mi to średno przeszkadzało.
Auto miało kolizję w 2008r: zostało przetarte z prawej strony.Są papiery na to: wycena ubezpieczalni itp.

Przez 2,5 roku auto przeszło wieksze lub mniejsze naprawy, oraz dostało kilka fajnych dodatków, które umilają codzienną eksploatację.
Przy 220 tys. auto przeszło standardowy serwis silnikowy tdi: wytarł się wałek w głowicy.
Ponieważ nie chciałem kupować głowicy po regeneracji, udało mi się kupić słupek BPX w stanie idealnych(mam zdjęcia przed złożeniem).
Auto uzbrojone w osprzęt ATD na nowym rozrządzie, uszczelkach wszelkiej maści, sprzęgle G60, jeździ śmiało po dziś dzień, a od tamtej pory przejechało już 45 tys km.W tym czasie wymieniałem tylko filtry i olej.Po tym remoncie zapomniałem co to znaczy dolewka oleju, ponieważ, auto nie chcę wziąć ani grama.
Obecny przebieg auta to 265 tys km (przebieg słupka koło 150 tys. km), oryginalne turbo, oryginalne wtryski i nic nie wskazuję na to, żeby coś chciało przestać działać.Auto składał mi kolega, który zjadł zęby na grupie VW i pracuje do dziś jako mistrz mechaników w ASO VW w Warszawie, i widać to po tym, jak to auto działa.

W między czasie auto dostało:
-oryginalny xenon Hella
-fotele z pakietu GT
-hamulce na przód 288mm(tył na bębnie, ale wymieniłem w nich wszystko + oczywiście płyn hamulcowy)
-amortyzatory Koni z regulacją twardości na sprężynach Eibach Pro kit
-pełne tuleje Cupra + małe tuleje + tuleje stabilizatora
-koła zimowe od Audi TT, odmalowane w Quick Color z nowymi dekielkami i nowymi oponami zimowymi Nankang SV2(kupione na koniec roku 2014)
-koła letnie Enzo H 16 cali + Dunlop SP Sport Max 205/45(opon jednych i drugich starczy na dobre 3 sezony albo i lepiej)
-bardzo delikatny soft na 130km i 280nm(wykres do wglądu)
-DP 2,5 cala wyspawany w SLG przez Nooreckiego

Jak widać w auto włożyłem w zasadzie jego wartość, ale warto było.
Żeby nie było tak różowo w aucie trzeba zrobić 2 ogniska rdzy na rogu drzwi pasażera przód i na progu z tej samej strony, oraz standardowo jak w każdej skodzie zająć się tylną klapą.
Zaczynają postukiwac łączniki stabilizatora, jak zdążę to wymienie, czekam tylko na wolny podnośnik, padł siłownik zamka centralnego lewy tył(również jeszcze nie zdąrzyłem się za to zabrać).I wydaje mi się, że świece żarowe przydałyby się solidniejsze.Auto pali normalnie przy każdych mrozach, ale wg mnie świece za 50zł za komplet nie mają prawa działać prawidło.
I to w zasadzie tyle.

Cena wywoławcza 11 tys zł za całość.
Mogę pożonglować w stylu: wyjmę xenon, zostawię któryś komplet kół, czy wstawię seryjne fotele.Ale wg mnie szkoda to robić, ponieważ autem będzię się mniej przyjemniej użytkowało.

Zdjęcia szczegółowe wstawie w przyszłym tygodniu jak już nie będzie tak brudno na ulicach i będę w stanie solidnie je umyć i nie pobrudzę w drodzę do domu, a póki co wstawiam zdjęcia z wiosny

auto na zime wygląda tak

tel: 509 8 pięć 6 8 cztery 5
Zgadzam się na logi, komputery, oględziny w serwisach itp.
Auto do obejrzenia w Radzyminie, lub pod Radzymin we wsi: Wola Rasztowska (maz)

--------------------
yaris TS 120hp ---> Tjet Ess
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 04 Feb 2016 - 20:05
Post #

Dotacja

Dotacja na forum
Go to the top of the page

Quote Post

Reply to this topicStart new topic