![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 17 February 2007 Skąd: STOLP (STOLPMUNDE) ![]() |
witam
pacjent to A4, auto było rozbite ale nie został naruszony zaden element hamulcowy wymienione zostalo prawe nadkole i przewody były odczepione z jednej i z drugiej strony i praktycznie płyn wyleciał do zera silnik był wyciągniety wymiana sprzęgła i kilka innych elementów po złozeniu całości okazało sie ze hamulce są o wiele słabsze jak to było pierwotnie odpowietrzałem je kilkakrotnie ale bez zmian, co sie dzieje????? bo juz nie mam siły do skur.....a co zrobic ????? pedał hamulca jest miekki ale nie przesadnie, na moje oko jest jeszcze lekko zapowietrzony ale jak pisałem wczesniej odpowietrzałem go kilkakrotnie mozna to zrobic VAG-iem ???? w jaki sposób to zrobic? za info w temacie serdeczne dzieki pozdrawiam T |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Hej!
Napisz jeszcze jak odpowietrzałeś. Bo jeśli zacząłeś od jakiegoś tam koła to może tak być że powietrze zostało w układzie. Odpowietrza się od najdłuższego przewodu. W A4; B5 pompa jest z przodu po lewej stronie. Czyli odpowietrzasz w następującej kolejności: 1 -prawy tył 2-lewy tył 3 prawy przód 4- lewy przód Nie można zapomnieć dolewać płynu bo inaczej cała robota na marne. Pozdr. -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
odpowietrzałem na wszystkie sposoby
płyn był na bieżąco uzupełniany powietrza w układzie nie było ale hamulce nadal są "tępe" coś mi sie wydaje ze w ABS-ie trochę zostało ale tego tak na prawde nie wiem i wk....a mnie to strasznie bo porazka jest straszna z tym tematem |
|
|
![]()
|
|
ProRacingTechnology Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Marki k/Warszawy ![]() |
A pompa ABS'u nie zapowietrzyła się przy rozpiętych przewodach. Bo jeśli się zapowietrzyła, to takie typowe odpowietrzanie problemu nie usunie.
-------------------- UNIT Racing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
Zrób tak jak napisał dżordżyk
1 -prawy tył 2-lewy tył 3 prawy przód 4- lewy przód .....ale przy pracującym silniku Jak to nie pomoże to będziemy szukać innych mozliwych przyczyn słabych hamulców -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 16 October 2003 Skąd: 100lica ![]() |
A A4 nie ma przypadkiem układu krzyżowego?
wtedy schemat odpowietrzania wygląda tak: - lewy tył - prawy przód - prawy tył - lewy przód lub odwrotnie: - prawy tył - lewy przód - lewy tył - prawy przód Z drugiej strony budując Legnuma (wymiana pompy, przewodów między pompą a pompą ABS, przednich przewodów między ABSem a zaciskami, relokacja pompy ABSu, wymiana przewodów miedzy pompą ABS a zaworami rozkładającymi siłę przód-tył), odpowietrzyłem pierw oba przody, potem tyły - generalnie najgorszy schemat - miałem poprawić jak wyjadę z garażu - nie musiałem hamulce działają wzorowo.... Może masz jakąś mikro nieszczelność i stąd miękki pedał... -------------------- Mitsumaniak
Legnum VR-4 '99 Space Wagon '99 Swap 2.5 V6-24 - żonoidzieciowóz Galanty A161 '82 i A164 '81 - zabytki |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
bez ABSu to tak jak napisał dżordzyk, jednak przy ABS chyba zaczyna się od koła najbliżej pompy i krzyżowo? tak mi się wydaje.
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
problem polega na tym ze chce odpowietrzyc hamulce
przy pomocy VAG-a (ADAKO) wchodze w blok 03 ABS/hamulce nastepnie w Nastawienia podstawowe 04 ustawiam grupe 002 wciskam IDZ i wyskakuje info że niedostepny jak ugryśc temat? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 August 2007 Skąd: Swietokrzyskie ![]() |
To z tym vagiem to chyba dopiero w autach z ESP (nie jestem pewien) ... Mialem podobny problem u siebie... Pomoglo odpowietrzenie zaciskow + potem luzowalem przewody przy pompie abs i wypychalo powietrze i plyn i zakrecalem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 05 January 2008 Skąd: Cieszyn ![]() |
Davastation czy problem został usunięty? jak działa już hamulec??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 15:27 |