![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 15 December 2002 Skąd: Tychy/Kraków ![]() |
Sprzedam mojego Saaba TurboX Sport Kombi 6-biegowy manual.
Rocznik: 2008 Przebieg 96000 km Powstało tylko 2000 szt tego modelu z czego tylko 30 sprzedano w Polsce. Jeszcze mniej z manualem i kombi. Już z fabryki auto jest świetnie wyposażone a mój ma dodatkowo wszystkie pozycje opcjonalne z wyjątkiem relingów bo wg mnie psuły linię. Jest system nagłośnienia Bose, duża nawigacja, bluetooth, sterowanie głosowe, dopłata do droższej skóry, otwierany dach, koła oryginalne 19" z dwoma kompletami 19" opon na lato i zimę (Michelin PilotSport3 i Pirelli SottoZero2). Ciężko wszystko opisać ale na 100% jest kompletna lista wyposażenia opcjonalnego oprócz wspomnianych relingów. Dodatkowo dwa komplety oryginalnych dywaników na lato i zimę oraz oryginalna wykładzina gumowa do bagażnika. Turbo X to specjalna wersja Saaba 93 z 2,8l silnikiem V6 Turbo o mocy 280KM i 400Nm z napędem XWD co oznacza najnowszą generację Haldex'a a właściwie 2 Haldexy - jeden pomiędzy tyłem i przodem a drugi pomiędzy prawym i lewym tylnym kołem, działający jak zaawansowana blokada dyferencjału - coś jak Super AYC w EVO i podobnie działa. Jest to ten Haldex, który później zastosowano w Audi TTRS ale nie wiem czy tam też ma drugi pomiędzy tylnymi kołami. Sprawuje się świetnie i możliwości napędu znacznie przekraczają seryjne możliwości silnika - trzyma się jak przyklejony a po wyłączeniu ESP i umiejętnym potraktowaniu potrafi nawet pojechać bokiem! Auto w świetnym stanie, zadbane, serwisowane, kupione przeze mnie na zamówienie u dealera w Polsce, co oznacza że jest od pierwszego właściciela. Nigdy nie było nawet w najmniejszym stopniu uszkodzone. Zamontowany jest zrobiony na miarę układ wydechowy wraz z kolektorami ze stali nierdzewnej by MG-Motorsport. Jeszcze lepiej podkreśla rasowe brzmienie TurboX a przy tym jest tak samo cichy jak oryginał. Przy okazji ma tylko jeden sportowy katalizator a nie 2 jak fabrycznie, co trochę poprawia osiągi i rekcję turbo. Wnętrze również nie jest uszkodzone, tapicerka w stanie idealnym, nigdzie nie przetarta, nie wysiedziana - większość czasu jeździłem sam a ważę ok 60kg ![]() Sprzedaję go z ciężkim sercem ale żonie trafił się okazyjny zakup diesla XC60 a ja zostawiam sobie Volvo S60R bo mam z Volvo więcej doświadczenia. Nie stać mnie na utrzymywanie jeszcze Saaba... ![]() EDIT Cena: 78.000,- PLN Obrazki w linku: http://otomoto.pl/saab-9-3-turbo-x-C24702168.html Kontakt do mnie: jk@jkracing.pl tel. 602 379 665 Auto stoi w Tychach. -------------------- Every weapon needs a master.
JKRacing.pl - Chiptuning VOLVO, Saab, Ford, BMW, Mercedes i innych marek. Tychy. Poszukujemy nowych przedstawicieli! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 03 July 2025 - 05:24 |