![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Planuje zakup wozu w najblższym czasie. Mam na oku już GTI VI, mam także S3 8p które mnie satysfakcjonuje cenowo, a ostatnio zaczełem przyglądać się Leonowi Cupra R. Jest parę ładnych aut na rynku.
Pytanie, czy mozna to traktować jako substytut do GTI VI (nie mówię o mocy, a o wyposażeniu, jakości, komforcie) ? S3 ma przewage napędu, ale jakoś przezyję to FWD w Cuprze. Wspomóżcie, bo ciężko mi się zdecydować. Moc nie jest dla mnie wykładnikiem, bardziej ogólnopojęty styl i "miodność" uzytkowania. Na końcu tego kija jest jeszcze Octavia RS po liftingu, ale mało benzyn jest na rynku, i BMW 130i o którę bardzo ciężko..... -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
u nas w klubie jest kilka Cupr R - już pomodzonych i nic się z nimi ne dzieje, jezdza i jezdza i to nawet szybko
![]() wszystkie te 3 auta sa jak dla mnie w jakims stopniu porównywalne. Cupra R chyba najładniejsza ![]() Jezdziłem tez GTI VI i jeśli chodzi o komfort jazdy jak dla mnie niczym nie ustepuje Cuprze i na odwrót. Golfa można trafc w dsg, tylko teraz pytanie czy to dobrze czy zle, bo te dsg cos troszkę awaryjne sa niestety. Kwestia ile masz $$$ i bierz najmłodszy wóz jaki C się trafi ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
S3 lub cupra R. Ze względu na silnik. W GTI bym się nie pchał chyba, że budżetu nie wystarczy na pozostałe dwa w przyzwoitym stanie.
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu ![]() |
6 GTI w DSG ! a jak manual to S3. Powinny być w podobnych pieniądzach.
Jak FWD, to jednak Octavia RS/GTI. |
|
|
![]()
|
|
u nas w klubie jest kilka Cupr R - już pomodzonych i nic się z nimi ne dzieje, jezdza i jezdza i to nawet szybko ![]() wszystkie te 3 auta sa jak dla mnie w jakims stopniu porównywalne. Cupra R chyba najładniejsza ![]() Jezdziłem tez GTI VI i jeśli chodzi o komfort jazdy jak dla mnie niczym nie ustepuje Cuprze i na odwrót. Golfa można trafc w dsg, tylko teraz pytanie czy to dobrze czy zle, bo te dsg cos troszkę awaryjne sa niestety. Kwestia ile masz $$$ i bierz najmłodszy wóz jaki C się trafi ![]() Złota, niebieska i czerwona ![]() ![]() -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
ja bym sie rozgladał za 130i. Niestety znikoma podatnosc na mody ale fun z jazdy najwiekszy.
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Jako właściciel 130i też Ci je polecam. W Mpaku jest bardzo twardo, ale jeśli to Ci nie przeszkadza - naprawdę fajny wóz. Nie jest może rakietą, ale dźwięk ma rewelacyjny, przyjemnie się prowadzi. I do tego auto potencjalnie bezawaryjne. Niby ciężko znaleźć, ale trzeba polować na okazję - mi np. udało się kupić bezwypadkowe auto z salonu PL z potwierdzonym przebiegiem 80k. Spójrz sobie na mobile.de, tam spokojnie można wyhaczyć auto od pierwszego właściciela z przebiegiem <120k. Sam już planowałem wycieczkę do Niemiec, ale trafiła mi się tutaj.
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Jak wyżej, jeśli jeździsz najczęściej sam albo w 2 osoby to 1er jest najkorzystniejszym rozwiązaniem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Jak dla mnie seat najgorzej wykonczony jezeli chodzi o Vaga.
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Jak wyżej, jeśli jeździsz najczęściej sam albo w 2 osoby to 1er jest najkorzystniejszym rozwiązaniem. Zapomniałem dodać w mojej wypowiedzi - tylko w takim wypadku, bo E87 to tak naprawdę auto dwuosobowe. Tylna kanapa może służyć raczej tylko do sporadycznego podwożenia na krótkich dystansach. Miałem kiedyś Golfa V i tam było z tyłu bez porównania wygodniej. Jeśli porównać miejsce z tyłu Jedynki do grupy VAG, to najwyżej do Polo... -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: wrocław ![]() |
Leon za te same pieniadze bedzie lepiej wyposazony niz golf nie mowiac juz o s3, tylko jakosc elementow jest nizsza. Mimo to wybral bym leona ze wzgledu na wyglad no i wyposazenie w stosunku do ceny.
|
|
|
![]()
|
|
Leon za te same pieniadze bedzie lepiej wyposazony niz golf nie mowiac juz o s3, tylko jakosc elementow jest nizsza. Mimo to wybral bym leona ze wzgledu na wyglad no i wyposazenie w stosunku do ceny. Z jakiegoś powodu jest tańszy Leon od reszty. Ja mam same pozytywne doswiadczenia z Leonem, może nie tyle Cuprą, co samym nadwoziem. Swietna pozycja za kierownicą, wysoka linia okien i pochylona szyba czołowa powodują klasutrofobiczne odczucia, ale mi się to podoba. S3 / A3 tez fajne wrażenia za kierownicą. Golf natomiast przekonuje mnie samym stylem GTI i detalami, jak diody przód/ ew. tył, może i DSG. Octavia to zdrowo-rozsądkowe podejście ale też dużo daje za przyzwoitą cenę. 130i to pomysł małzonki, coś tym jest, pamietam moje 330d, było naprawdę fantastyczne. Oj, ciężka sprawa ![]() P.S. Przydałaby mi się FV, najlepiej polsko-salonowe pochodzenie. Sprowadzenie też wchodzi w grę ale szkoda mi uziemiać 50-60k PLN. Do tego 130i z zachodu to akcyza z kosmosu..... -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Weź moje Scirocco :-)
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 August 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
Mi też sie najbardziej Cupra podoba, za S3 przemawia 4x4, ale cenowo...S3 bedzie z 2006 a Cupra z 2010. Sam bede stał przed takim wyborem w przyszłym roku i skłaniam sie ku Cuprze, z względu własnie na to ze za tą sama cene co S3 będe miał sporo młodszego Leona i IMO ładniejszego. A brak 4x4 - jakoś da sie przeżyć he
Ja bym brał Cupre ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: wrocław ![]() |
S3 drozsze no i chyba w tym 8p to zawias jest na poziomie golfa ale serii V. Poprawcie mnie jesli sie myle. Najrozsadniej i najpraktyczniej wziac Skode, tylko ze to slabo wyglada w porownaniu do cupry ktora bedzie nie wiele drozsza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
CYTAT Weź moje Scirocco :-) już się nacieszyłeś ? Tak S3 8P to baza golf v... dozbieraj "troszkę" i kup golf r20 ![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
dozbieraj "troszkę" i kup golf r20 ![]() W sensie drugie tyle tak ? Mam jednego R na oku ale 90.000 PLN kosztuje. Wydałbyś tyle ? Na Golfa ? -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
S3 drozsze no i chyba w tym 8p to zawias jest na poziomie golfa ale serii V. To taka przepaść jest w zawiasie między V a VI? ![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 February 2005 ![]() |
Megane RS 250/265 Cup to dobry wybór
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |