Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> [S] MX5 NB 1.6 + LPG w świetnym stanie, za dobrą kasę
Malisz
post Fri, 25 Aug 2017 - 10:33
Post #1

Frequent User

Cześć!
mój brat sprzedaje swoje MX5. Samochód w 100% godny polecenia i pewny. Tutaj opis aukcji, zdjęcia w linku. Cena 14400zł do negocjacji.

https://www.olx.pl/oferta/mazda-mx-5-1-6-lpg-oc-do-stycznia-idealna-CID5-IDn0l3a.html

Witam,
Na sprzedaż posiadam Mazdę Mx-5 Nb z silnikiem 1.6 110km + gaz z 31.03.1999. Data pierwszej rejestracji w Polsce to 13.01.2016. Sprowadzone z Niemiec przez poprzedniego właściciela. Posiada ważne badanie techniczne do 10.01.2018 i OC opłacone do 15.01.2018. Auto posiada Instalację gazową na gwarancji, zamontowaną 05.05.2016roku.

Przebieg mojej pięknej złotej Madzi to 189 000km. Instalacja Gazowa założona przy przebiegu 177 000km. Koszt to 2200zł. Wszystkie dokumenty. Po wymianie filtra gazu ciekłej i lotnej.
W aucie zostało wymienione:
1. Nowy dach, jeszcze na gwarancji, zamontowany 11.03.2016 w „Wiatrolapydocabrio”, faktura na 1650zł. Dach jest w stanie idealnym poza jednym zadarciem spowodowanym zaciągnięciem materiału przez kogoś złośliwego ostrym przedmiotem. Mam zarezerwowany termin naprawy.
2. Nowy rozrząd przy przebiegu 176 125km. Musiałem po poprzednim właścicielu wymienić uszczelkę pokrywy zaworów bo przy wymianie rozrządu została włożona miernej jakości co spowodowało wyciek. Problem został wyeliminowany. Rozrząd plus uszczelki + ponownie uszczelki 1300zł.
3. W aucie jest zamontowana nowa pompa wspomagania wraz z nowym paskiem + nowy płyn hydrauliczny koszt w sumie około 400zł
4. Wymienione Paski klinowe .
5. W aucie przy przebiegu 185 156Km zostały wymienione Olej na Castrol Magnetic 10W40. Fakturą z Feu Vert 209zł. Filtr powietrza sam wymieniłem biggrin.gif
6. Wypolerowane lampy 150zł - Faktura Feu Vert
7. W aucie są nowe klocki przód + tył + zaciski tył +stalowe linki od ręcznego+regulacja – koszt 950zł.
8. W aucie kubełkowe skórzane fotele z matą grzewczą- koszt około 1000zł na rynku (mam przyciski do wmontowania ale nie zdążyłem tego jeszcze ogarnąć)
9. Kierownica Nardi Torino koszt około 350zł
10. Radio ze zmieniarką na 6płyn CD- koszt około 400zł. Co ważne działa automatyczne wysuwanie anteny( jak nie działa to naprawa silniczka to około 500zł)
11. Nowe wycieraczki + dekielki na felgi – pierdoły ale też to kosztuje około 50zł.
12. Auto przeze mnie całe wyglinkowane, odtłuszczone, zabezpieczone politurą i woskiem.
13. Fotele potraktowane specjalną pastą do skór – nadały jej miękkości.
14. W aucie były robione 2lata temu całe progi (lewy + prawy więc jest z głowy)
15. Przegląd gazu po 10 000km (wg wszystkich powino się co 15 ale ja jestem nadgorliwy) + pełna regulacja instalacji + wymiana filtrów fazy ciekłej i lotnej + wymiana 4świec na NGK =180zł Przebieg: 187 162
16. Naprawa lewego tylnego nadkola 800zł Przebieg 189 000

Co wyróżnia moją miatę na rynku? Jest przede wszystkim bezwypadkowo co potwierdzają zdjęcia z miernikiem lakieru. Wszystkie opony na których stoi Madzia w bardzo dobrym stanie przód ma ponad 5mm a tył około 4,5mm. W aucie jest działający hamulec ręczny co jest rzadkością rynkową i zanim ktoś znajdzie taki egzemplarz to zje na tym trochę nerwów. Działają również elektryczne szyby.
Jeżeli chodzi o właściwości jezdne to w aucie nic nie stuka i nie puka. Nie ma najmniejszych luzów. Auto skręca i hamuje wyśmienicie. Zawieszenie nie wybite – ideał. Auto chodzi idealnie zarówno na benzynie jak i na gazie (silnik bardzo szybko się przełącza).

Spalanie miasto 10-13l gazu.

Auto w pełni gotowe do jazdy idealne na taką pogodę. Posiadam pełna dokumentację do auta wraz z książką serwisową prowadzoną do 2010.

Jak wypisałem to doprowadznie auta do takiego stanu jaki jest to około 10 000zł nie licząc progów oraz czasu poświęconego autu. Zakup MX5 w cenie około 10 000zł by była bezwypadkowa i nie pokorodowana na wylot i aby to wszystko co u mnie działa działało jest praktycznie nie realne. Cena 14 400zł podlega lekkiej ale rozsądnej negocjacji .
Dlaczego sprzedaję? Prowadzę firmę, studiuje i nie mam czasu nią jeździć.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 25 Aug 2017 - 10:33
Post #

Dotacja

Dotacja na forum
Go to the top of the page

Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 05:38