![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 17 February 2006 Skąd: warszawa ![]() |
Wjeżdżam z grubym bardzo gorącym materiałem. Jest to pierwszy test wersji Trophy R w Polsce !!!!
Jak myślicie jaki czas udało się zrobić na Torze Modlin? -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
www.youtube.com/motoLAB www.facebook.com/radzioFLATOUT www.patronite.pl/radzioFLATOUT |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
1:06 (gdzieś pytałeś
![]() |
|
|
![]()
|
|
1:06 (gdzieś pytałeś ![]() ![]() Jutro ma mi dać znać Kuzi jaki on zrobi. Póki co wiem na pewno, że wiem na pewno, że byłem szybszy od całej ekipy automaniaka, która testowała po mnie ![]() ![]() -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
www.youtube.com/motoLAB www.facebook.com/radzioFLATOUT www.patronite.pl/radzioFLATOUT |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
![]() Jutro ma mi dać znać Kuzi jaki on zrobi. Póki co wiem na pewno, że wiem na pewno, że byłem szybszy od całej ekipy automaniaka, która testowała po mnie ![]() ![]() W innym temacie chciałeś jakiekolwiek odniesienie to proszę ![]() Nie wiem, na ile to wymierne, bo to był mój pierwszy raz na Modlinie, opona UHP, no i jeździć kompletnie nie umiem - czas 1:12 (0:14 -> 1:26). Dodam, że było to w zeszłym roku kiedy na Modlinie nie było tarek. |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Czyli rs ma 4 koła skrętne a wersja trophy r nie? Powiedz mi jak wersja z czterema kołami skrętnymi. Gdzieś oglądałem że te skręcające koła strasznie wprowadzają w błąd, człowiek myśli że tył już ucieka i zakłada już kontry a to nie prawda. Jak ty to odczuwałeś?
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
W innym temacie chciałeś jakiekolwiek odniesienie to proszę ![]() Nie wiem, na ile to wymierne, bo to był mój pierwszy raz na Modlinie, opona UHP, no i jeździć kompletnie nie umiem - czas 1:12 (0:14 -> 1:26). Dodam, że było to w zeszłym roku kiedy na Modlinie nie było tarek. dzięki za film. trochę mnie race chrono wprowadziło w błąd przy pomiarze innego auta. stąd też moje pytania. Czyli rs ma 4 koła skrętne a wersja trophy r nie? Powiedz mi jak wersja z czterema kołami skrętnymi. Gdzieś oglądałem że te skręcające koła strasznie wprowadzają w błąd, człowiek myśli że tył już ucieka i zakłada już kontry a to nie prawda. Jak ty to odczuwałeś? jeździłem jednym i drugim w wolnych zakrętach naprawdę nie ma większej różnicy. na modlinie poza "mostkiem" nigdzie nie trzeba kontrować. chętnie bym wziął trophy na jakiś track day. aczkolwiek s007 średnio działa na zimno, więc ciężko by było zrobić wynik. -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
A jak czucie tylnej osi? Nie pływa?
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
A jak czucie tylnej osi? Nie pływa? Absolutnie nie ma takiego problemu. Aczkolwiek auto jest bardzo turn in, nieświadomy kierowca może się zdziwic -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Czyli rs ma 4 koła skrętne a wersja trophy r nie? Powiedz mi jak wersja z czterema kołami skrętnymi. Gdzieś oglądałem że te skręcające koła strasznie wprowadzają w błąd, człowiek myśli że tył już ucieka i zakłada już kontry a to nie prawda. Jak ty to odczuwałeś? Co prawda nie w Renault a w SUVach BMW, ale tak to odczułem - dziwnie, nieintuicyjne zachowanie tyłu. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
I ile Kuzaj klepnął tą meganką?
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Trophy R nie ma tylnej osi skrętnej... bo była za ciężka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
W tym Megane faktycznie jest podtrzymanie turbo?
-------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: w-wa ![]() |
bedzie mozna po tej nitce zmierzyc czas swoim autem ? bo 1.06 to focusem RS mi wychodzi na niedogrzanej oponie jezdzone w lutym na dłuższe nitce...
-------------------- Focus RS MK3 Tor Poznan 1.46.2
Megane RS CUP Tor Poznan 1.50.1 BMW E36 2.0 260KM Tor Poznań 1.40.1 |
|
|
![]()
|
|
I ile Kuzaj klepnął tą meganką? 1:04,10 przegrać z Kuzajem o 2 sec to tak jak wygrać ![]() W tym Megane faktycznie jest podtrzymanie turbo? tak, ale raczej nie porównywałbym go do tego znanego z motorsportu bedzie mozna po tej nitce zmierzyc czas swoim autem ? bo 1.06 to focusem RS mi wychodzi na niedogrzanej oponie jezdzone w lutym ... to jest standardowa nitka, znana z środowych jazd wieczornych. tak jak widać na onboardzie, miałem kilka wygrodzeń słupkami. myślę, że na czysto zszedłbym jeszcze 0,5sec -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Dzieki za material Radzio. Ogladne jeszcze raz dokladnie, szkoda, ze nie ma wiecej detali technicznych co w tej Megane siedzi.
-------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za material Radzio. Ogladne jeszcze raz dokladnie, szkoda, ze nie ma wiecej detali technicznych co w tej Megane siedzi. Spoczko. Pełna specyfikacja tego auta jest trochę tajemnicza. Nie wszystkie informacje renault upublicznia w materiałach. W następnym filmie postaram się poprawić ![]() -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 29 September 2007 Skąd: Łosice ![]() |
Jak na 300 koni i 1306 kg to 1:04.1 dobry czas. Waga jednak mocna pomaga. Jak na Fwd dobry czas. Slick i 1:02.xx do zrobienia.
|
|
|
![]()
|
|
1:04,10 przegrać z Kuzajem o 2 sec to tak jak wygrać ![]() tak, ale raczej nie porównywałbym go do tego znanego z motorsportu to jest standardowa nitka, znana z środowych jazd wieczornych. tak jak widać na onboardzie, miałem kilka wygrodzeń słupkami. myślę, że na czysto zszedłbym jeszcze 0,5sec Z dzisiejszych rozmów wynikło, że renault ma wpisaną w kompa "procedurę docierania silnika" i dopiero po przekroczeniu 3000km dysponuje pełną mocną i większym momentem na dole. Podobno dopiero teraz jest "szybkie" Chyba muszę nagrać kolejny odcinek ![]() -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Z dzisiejszych rozmów wynikło, że renault ma wpisaną w kompa "procedurę docierania silnika" i dopiero po przekroczeniu 3000km dysponuje pełną mocną i większym momentem na dole. Podobno dopiero teraz jest "szybkie" Chyba muszę nagrać kolejny odcinek ![]() Czyli robimy konkurs, kto złamie 1:00 na tym torze? ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Czyli robimy konkurs, kto złamie 1:00 na tym torze? ![]() dawaj znać kiedy będziesz to sprowadzę e46 m3 tym razem na normalnej oponie ![]() -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 14:29 |