![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 01 May 2016 ![]() |
Witam remontuje silnik 1.9 tdi agr mam pytanie jakie części mogę założyć lepsze panewki uszczelka pod glowice jakie firmy itp po remoncie będzie strojony na 200 parę km
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
mysle, że kolbenschmidt i ehrling wystarczą
![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 13 June 2010 ![]() |
u mnie w AFN-ie poszły części z kolbenschmidt. Ale powiem Ci jeszcze że dużo zależy od softu. Jeździłem na kliku AFN-ach co miały po 216KM/430Nm i katowane regularnie z napędem 4x4, ba nawet z lawetami i przyczepami ważącymi po 5-6 ton (krótkie odcinki poza drogami publicznymi) sprawowały się bezproblemowo. Jedyne większe awarie wynikały ze zmęczenia materiału np. poduszki silnika czy sprzęgło. Ale trafiłem firmę z Wolsztyna co mi przekładała komplet AFN+skrzynia 6b Q do A8 D2 i po ich sofcie na 200KM silnik rozpadł się bo nie potrafili wysterować turbiny na niskich obrotach.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
a ja elringa niestety nie polecam szczególnie śruby głowicy to jakiś dramat śruba M12 potrafi nie przyjąć momentu większego niż 80Nm. Simeringi też mi się zdarzało że 2-3 lata i znów zaczynały cieknąć. Uszczelki głowicy jak obejrzycie w szczegółach jakość wykonania taka Ajusa kontra Elring to różnica widoczna jak na dłoni.
Kiedyś były to dobre części ale teraz lepiei chińczyka kupić chociaż wiesz za co zapłaciłeś. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
My aktualnie składamy na Victor Reiz silikon też tylko
"Viktor Vektor" szary -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 31 October 2010 ![]() |
a ja elringa niestety nie polecam szczególnie śruby głowicy to jakiś dramat śruba M12 potrafi nie przyjąć momentu większego niż 80Nm. Simeringi też mi się zdarzało że 2-3 lata i znów zaczynały cieknąć. Uszczelki głowicy jak obejrzycie w szczegółach jakość wykonania taka Ajusa kontra Elring to różnica widoczna jak na dłoni. Kiedyś były to dobre części ale teraz lepiei chińczyka kupić chociaż wiesz za co zapłaciłeś. wiesz co, ja trafilem uszkodzone sruby od reinza :/ Gwint na tyle spłąszczony, że ręką nie byłeś w stanie wkręcić w blok. Z kolei elringa nie lubi za simeringi do fordowskiego zeteca - nie trzymały wymiarów i od samego początku ciekły ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
wiesz co, ja trafilem uszkodzone sruby od reinza :/ Gwint na tyle spłąszczony, że ręką nie byłeś w stanie wkręcić w blok. Z kolei elringa nie lubi za simeringi do fordowskiego zeteca - nie trzymały wymiarów i od samego początku ciekły ![]() takie czasy przyszły gdzie kupujesz markowy rozrząd np. INA a pompa albo rolki nie trzymają płaszczyzn i zrzucają pasek. Oczywiście na reklamację musisz oddać cały komplet tak jak kupiłeś ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 20:19 |