![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 11 July 2007 ![]() |
Witam
Pewna Pani jeździ taką Hondą z 2007 roku, ma przebieg 40 tyś. Ostatnio musiałem tym jechać i coś mi nie pasowała praca motoru, dziwne odgłosy ale normalnie ciągnie itp. . Pojechałem do serwisu diagnoza "zapchane" wtryskiwacze w ilości sztuk 2. Dali jakiś płyn za 200 pln - nic nie dał. Teraz chcą mi je wymienić za okropne koszta (prawie ponad 10% wartości auta- kiedy je kupowałem). Ale wiem że można by tu regenerować, prawda? Poproszę o namiary na jakiś dobry zakład lub ewentualnie czy można kupić jakieś zamienniki? używki? czy to w ogóle nie ma sensu i lepiej to auto sprzedać póki normalnie jeździ? Mamy też Toyotę Rav4 też z dislem z tego samego roku i tankujemy na tych samych stacjach i jest wszystko ok. Czy może ta CRV to jakiś wadliwy model i się tego pozbyć? Tak się w ogóle powinno dziać przy przebiegu 40 tys? Druga kwestia (wiem że tu nie pasuje ale jak już pytam...) Auto kupiłem w 2008 w Rajchu jako wyprzedaż rocznika, miało być na gwarancji. Niestety nikt po tamtej stronie nie mówi po angielsku ani polsku, a po tej stronie po niemiecku ![]() Pozdrawiam serdecznie i proszę nie bić jeśli nieumyślnie przegapiłem podobny temat na forum w wyszukiwarce. -------------------- www.szerokiewidoki.pl
Wirtualne wycieczki, fotografie panoramiczne i inne usługi fotograficzne |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 30 April 2003 Skąd: W-wa ![]() |
Regeneracja dwoch wtyskiwaczy to koszt okolo 1100 zl. Na allegro w podobnej cenie znajdziesz prawie nowy komplet...
|
|
|
![]()
|
|
mozesz dac namiar na kogos kto robi to za 1100
-------------------- www.szerokiewidoki.pl
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jakie tam sa wtrski ale jesli jest to Bosch to masz Bosch Service Center w Sochaczewie. Nie masz uzupelnionego profilu wiec zgaduje...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Kuźwa gwarancja!!! 40tyś to mało na wtryski...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Centralna Polska ale mogę podjechać wszędzie, byłem już u jednego "regeneratora" 4000 pln sobie zażyczył...dlatego to 1100 brzmi hmm podejrzanie nisko albo tamten to jakiś wał
![]() -------------------- www.szerokiewidoki.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 01 January 2010 ![]() |
daj numery czesci/wtryskow
-------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
"w Renault czuje sie jak w domu"- R.K. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
myjka ultradzwiekowa zalatwi sprawe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Nie wiem IBI, ale (ukrytym) zdaniem ludzi z branży to chwyt marketingowy te myjki.
-------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
podaj numery tych wtrysków, sprawdze co sie da zrobic
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za odpowiedzi także te pw - plus dla tego forum
![]() Proszę o rozwinięcie tematu myjek Pozdrawiam -------------------- www.szerokiewidoki.pl
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
myjka ultradzwiekowa to skuteczne rozwiazanie czzszczenia koncowek wtryskow pod warunkiem ze nie robi sie tego w myjce za 200 z allegro tylko w myjce przemyslowej z odpowiednimi detergentami.
|
|
|
![]()
|
|
http://www.eko-diesel.com.pl/ - tak trudno uzyc google? Zadzwon, dowiesz sie i juz...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 09:35 |