![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Witam,
Pisałem w temacie leasingu lecz bez odzewu. Z tego co wiem to w salonie Lublin (znajduje mi BMW-BESTAUTO w google ?) dają najlepsze ceny na zakup nowego auta. Czy ktoś z Was wie (a raczej tak ![]() Ewentualnie są też oferty brokerów - może mi ktoś powiedzieć, czy bardziej się opłaca i skąd się bierze tak dobra cena? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 01 December 2004 Skąd: Suburbicon ![]() |
w kwestii broker/salon - ciężko powiedzieć, ja jednak finalnie zawsze wybieram salon... zakup auta to nie tylko cena, a pewne drobne kwestie o istnieniu , których dowiadujemy się gdy sytuacja jest już podbramkowa
![]() Mój ostatni (czerwiec) zakup w BMW (Team Wrocław) to 318d + 8a/t - golas w białym kolorze - rabat w salonie 18,1% auto w 2 tygodnie u mnie (znalazło się na stocku). Do tego weekendy z 440i oraz 550i. Dla mnie bomba. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 01 December 2004 Skąd: Suburbicon ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 07 November 2017 ![]() |
chcesz nowe do produkcji, nowe z placu czy demówkę ?
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 23 December 2014 ![]() |
Zaczynają się powoli wyprzedaże roczników.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
CYTAT Ewentualnie są też oferty brokerów - może mi ktoś powiedzieć, czy bardziej się opłaca i skąd się bierze tak dobra cena? Często gęsto wałek na akcyzie wiec uwazac trzeba zawsze A Lublin blisko granicy UE... ![]() -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 August 2004 Skąd: Sochaczew ![]() |
Ale z informacji z urzędu celnego wynika, że za zaniżoną wartość akcyzy odpowiada osoba/podmiot, która ją opłacała a nie ewentualni dalsi właściciele samochodu. Czyli jeśli broker opłaca akcyzę to on później w razie niezgodności jest ścigany przez UC/US.
Dzwoniłem niedawno do UC i taką informację uzyskałem chcąc kupić sprowadzone auto, które było opłacone ale niezarejestrowane. Więc w razie co ewentualnie warto dowiedzieć się, czy broker nie opłaca akcyzy w imieniu kupującego. -------------------- '08 b8 3.0tdi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
A jezeli brokera juz dawno nie ma i urząd tropi wałek karuzelowy to wiesz komu zatrzymają auto do wyjaśnienia sprawy? Bez względu na to czy jest winny czy nie. A jak ma leasing to placic musi tak czy inaczej.
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 August 2004 Skąd: Sochaczew ![]() |
A jezeli brokera juz dawno nie ma i urząd tropi wałek karuzelowy to wiesz komu zatrzymają auto do wyjaśnienia sprawy? Bez względu na to czy jest winny czy nie. A jak ma leasing to placic musi tak czy inaczej. a jakiś paragraf albo coś innego na potwierdzenie? Pytałem w UC o to również i twierdzili, że samochód nie stanowi zabezpieczenia w tym przypadku, więc go nie zatrzymają na czas ewentualnego postępowania. -------------------- '08 b8 3.0tdi
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 27 January 2010 Skąd: Częstochowa ![]() |
a jakiś paragraf albo coś innego na potwierdzenie? Pytałem w UC o to również i twierdzili, że samochód nie stanowi zabezpieczenia w tym przypadku, więc go nie zatrzymają na czas ewentualnego postępowania. Mój kolega kupił A8 D3 2008 w 2009 z jak się później okazało, nieopłaconą akcyzą, auto było zarejestrowane na podstawie lipnego potwierdzenia z photoshopa, firma sprowadzająca zarejestrowana na słupa, samochód wyrejestrowany przez WK z uwagi na fakt, że był zarejestrowany w oparciu o podrobione dokumenty, sprawa toczyła się od 2012 do zeszłego roku czyli 4 lata auto zabezpieczone do wyjaśnienia. To jest autentyczna sytuacja, kupował w salonie/broker już nie istniejący premium/selection/grand/best auto itp więc w zapewnienia Pani z UC bym nie wierzył. -------------------- RRS SDV6, Tesla M3LR, Tesla S 100D, Lexus GX460 offroad
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 15 June 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
Joker, jak masz dobre relacje z dealerem, to możesz spróbować numeru "na demówkę". Dwóch moich znajomych tak kupiło, tyle, że nie BMW. W przypadku Audi (A8) samochód stał grzecznie na zapleczu przez pół roku, a w przypadku Mercedesa (GLS) został wydany koledze po wpłacie zadatku w wysokości połowy ceny (oczywiście zarejestrowany był przez pół roku na dealera). W obu przypadkach rabaty były na poziomie 19%.
Przy dzisiejszej nagonce na wszelkie karuzele i tym podobne wałki nie ryzykowałbym z "lewą" akcyzą. |
|
|
![]()
|
|
Nie chcę lewej akcyzy. Krisss - Dealera BMW niestety nie znam dlatego zadaję pytanie tu na forum. Ciekawy temat z tą demówką.
hexx będę wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 March 2006 Skąd: Pomorskie ![]() |
Swego czasu, jak szukałem BMW dla teścia, to siara (select automotive) miał bardzo dobre ceny.
Opinie co do ich usług, podobnie jak ceny, były bardzo przychylne. -------------------- CBR F4i & CRF250R
Pug 607 2.2 HDI |
|
|
![]()
|
|
Ciekawy temat z tą demówką. niekoniecznie teoretycznie można.. ale ja wkładam to w "urban legend" praktycznie wygląda w ten sposób, że dealer kupuje auto za 100% ceny zakupowej, blokuje kapitał na 6 miesięcy a potem sprzedaje za 85% ceny zakupu by do tego interesu dołożyć ? auto ma do tego być zarejestrowane z opłaconym ubezpieczeniem, stać pół roku gdzieś na ogrzewanej hali i blokować miejsce.. tylko po to by ktoś mógł kupić po jakimś rabacie o kila oczek niższym..... a ktoś do tego ma dołożyć ? pozostawiam do oceny "gdzie w tym biznes" czasem może jakiemuś dealerowi brakować "aut do wyrobienia limitu" ale to trochę inaczej się załatwia demówki i tak się sprzedają bez łaski a taka jeżdżąca demówka "zarabia na siebie i ten rabat" i nie jest zablokowaniem kapitału na pół roku |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
jak dealer kupuje na demo to raczej nie kupuje po katalogowej, a jesli juz to na pewno po okresie "demo" jest jakas czesc zwracana, ew. trudnosc moze polegac na tym ze dealerzy moga miec przez importera narzucone jak ma byc skonfigurowane demo
|
|
|
![]()
|
|
w jakiej marce jest "jakaś część zwracana" ?
w jakiej marce auta demo są na innym rabatowaniu niż normalny rabat dealera ? |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Na samochody demo sa programy wsparcia
|
|
|
![]() ![]() |