![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 24 June 2013 ![]() |
Witam wszystkich
![]() Wczoraj pożyczyłem Racelogica od kolegów z RSserwis i pomierzyłem co nieco... Pomiar był robiony już na dość rozgrzanym silniku bo miałem kolegę , który się uparł że mnie objedzie. Po trzech przejazdach odpuścił i się poddał. On jechał Hondą CBR 1100XX ![]() Piszę że rozgrzany bo ponoć traci wtedy te ważne tutaj dziesiątki sek... Podłączyłem RL i oto co mi wyszło ![]() ![]() Na nie rozgrzanym silniku mam nadzieje że pęknie 10 tka... Jakoś nie chciałem go już katować żeby ten czas osiągnąć. Na najbliższych zawodach się bardziej postaram. A jeszcze o samochodzie... RS6 kombi po programie tuningowym ze Sportmile. Chyba jest to stage 3... a może 2 ![]() Autko używam jeżdżąc po bułki, na wakacje i do pracy. Czyli autko na codzień. Ciche, wygodne, z klimą, dobrym sprzętem grającym i pełno miejsca dla mojego labradora w bagażniku. Zrobiłem już nim 20tyś po modach i jest bezawaryjnie. W tym roku wystartowałem nim na zawodach w Rzeszowie na 1/4 no i wygrałem ![]() Czas , który zrobiłem to 11,6 ale to jeszcze na setupie 770KM Byłem na małej wizycie u Adama w Sportmile no i coś wymodził jeszcze ![]() Efekt na załączonym obrazku -------------------- RS6 Sportmile R900
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 09 October 2009 Skąd: Polska ![]() |
No trochę już było słychać o Adamowych setupach do RS6 ...
![]() ![]() Czy na wykresie jest 892KM i 1047Nm ??? miazga...jak to zniesie skrzynia, podobno bezpiecznie do 1000Nm? -------------------- S8 D3 5.2 V10
A8 D3 4.2 TDI V8 S6 C6 5.2 V10 S4 B7 4.2 V8 |
|
|
![]()
|
|
@TJung autko się nie grzeje tylko jak jest w pełni rozgrzane (po 3 przejazdach z rzędu ) to lekko słabiej jedzie z przejazdu na przejazd. Trzyma temperature perfekcyjnie.
Kiedyś jak spotkałem się z najnowszym GTR-em 2013 i zrobiliśmy 3 przejazdy to Komputer Gtra wyłączył możliwość dalszej szybkiej jazdy bo coś się tam mu przegrzało a u mnie temp nie drgnęła. @Surveyor Adaś zna się na rzeczy... Autko na co dzień jeździ w Rzeszowie. Wykres dobrze odczytałeś ![]() Faktycznie zdjęty limiter bo był do 1000Nm Tą moc wykorzystuję parę razy w roku. Tak to sobie spokojnie popyrkuję ![]() -------------------- RS6 Sportmile R900
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 28 November 2008 ![]() |
Ile pali takie 900 konne autko jeżdżące po bułeczki?
-------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
i parę fotek by się przydało
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Po mieście około 20L . Na trasie około 14l
Nie jest tak źle ... -------------------- RS6 Sportmile R900
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 28 November 2008 ![]() |
Po mieście około 20L . Na trasie około 14l Nie jest tak źle ... Faktycznie niedużo jak na taki napęd i moc ![]() Trzeba zacząć zbierać kasiorkę... -------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Potwór!! I właśnie po to przez Producentów aut są budowane silniki z tak dużą pojemnością i sporym doładowaniem aby je wykorzystać max. Imponujące. Nie warto koło tego auta stawać nawet jakimś bardzo lekkim 4x4 400KM+ bo i tak nie da rady.
-------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
Proszę zdjęcia. Zdjęcia są od Kamila z G-Force , który mi porządnie umył i wypolerował RSika
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- RS6 Sportmile R900
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Piękne jest i dla mnie osobiście Avant jest ładniejszy niż sedan. Co do tego grzania się motoru, źle zinterpretowałem Twój pierwszy post. A tak btw, nie można zastosować lepszych intercoolerów, albo zwykłego natrysku na obecne?
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki
![]() -------------------- RS6 Sportmile R900
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 15 October 2012 Skąd: ŁDZ ![]() |
Ja pierdziu te czasy są obłędne! O.o 100-200 w 6.2s!? Nie wkradła się jakaś literówka przypadkiem?
![]() -------------------- - What is Turbina?
- Turbina is spinning! |
|
|
![]()
|
|
To ciężka kolumbryna... Ponad 2,2t ...
Jak by go odchudzić to by dopiero latał ![]() Gdzie by wsiadła wtedy rodzinka z psem? Jak startowałem na 1/4 w Rzeszowie przy przejdzie kwalifikacyjnym padał dość mocno deszcz. Dzięki temu ze taki ciężki praktycznie nie było różnicy w czasie na sucho, który miałem w finale. Różnica przy naprawdę mokrej nawierzchni (były kałuże ) był 0,3s. Gdzie inne auta finałowe miały różnicy mokro-sucho po 1,5-2sek. Sucho czy mokro poprostu jedzie -------------------- RS6 Sportmile R900
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Najlepsze mocne auto na rynku które po modach w Sportmile pozostaje bezawaryjne i ma osiągi najszybszych Supercar'ów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
tu autko miało 770KM http://www.youtube.com/watch?v=0ZFKHinHWb8
to ja teraz nie chce wiedzieć jak to będzie wyglądało ![]() p.s. Seweryn ale musisz przyznać że jak zacząłeś hamować to Cie już dochodziłem ![]() ![]() ![]() -------------------- F2.0/F2.5V6/F1.8/VW1.9TDI/VW2.0TDI/Audi2.7bt/Audi2.7bt/Fiat1.9JTD/Audi2.7bt/Forek 2.5T/XC70D5Aut
znaczy się zdziadziałem na poważnie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
ale jeśli wóz się rzeczywiście grzeje, coś jest nie tak. Seryjne EVO SST o śmiesznej mocy 280 KM po minucie ostrej jazdy się tak grzeje, że komputer wpada w tryb awaryjny i ostrzega, że skrzynia zaraz eksploduje ![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Rennen +1 z evo i strzal aby chlodzic. Jestem na iphonie wiec ciezko mi bedzie opisac . Z tematem temp walcze juz bardzo dlugo i to co zrobilem w r1k dziala . Tak mozna napisac ze dziala patrzac ze seryjny rs6 jezdzacy w normalnym trybie pokazuje temp rzedu woda 106 i dolot 70-80
![]() ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 28 February 2005 Skąd: ozorków ![]() |
Bardzo fajne autko. Jesli chodzi o nitro to rennen dobrze mowi. -120 stopni w dolot robi ogromna roznice:) Gdybys potrzebowal systemu lub wiecej info zapraszam na PW
-------------------- http://www.facebook.com/gekon.garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu. |
|
|
![]()
|
|
Właśnie przeczytałem info z pamięci racelogica.
Jak robiliśmy przejazdy z CBR RL sobie skrzętnie wszystko zapamiętał. Po tych trzech zauważyłem 11,0. Pierwszego przejazdu na wyświetlaczu nie zdążyłem zobaczyć. Po zczytaniu wyszło 10,812...!!! Drugi był 10,94. Nie spodziewałem się aż takiego wyniku. Do właściciela Cebry mój RSik mówił "Eat my dust" ![]() -------------------- RS6 Sportmile R900
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 16:08 |