![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 31 October 2007 ![]() |
Czy roznica jest tylko w ECU?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 12 November 2008 Skąd: znad morza ![]() |
http://www.roadlook.pl/technika/nowe-silni...-twinturbo.html.
Oznaczenie M47T2 jest N47 Jest to zupełnie inny silnik. Byłem na jeździe próbnej i jest wrażenie szerszego zakresu obrotów - mniejsza turbodziura. I chyba jest cichszy. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 20 September 2006 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Jeździłem E90 163 i to zupełnie inna bajka... bardzo zbliżona charakterystyka do 194KM M57 (który posiadam w E39) ... N47D20A to zupełnie inna bajka!Jako pierwszy w Polsce zamówiłem BMW z tym silnikiem i do dziś śmigam. Był to również pierwszy w Polsce samochód z systemem Efficient Dynamics. Co ważne, sam system na 37000 jest bezproblemowy. Dzisiaj jest za późno, bym opisywał sam silnik, ale to co mnie w nim zadziwia, to reakcja w przedziale 190-245! Szybcej sie wkreca niz do 160:) co więcej.. gdy posiadanym również E39 podróżuję na autostradzie przed Łodzią 190-230 to mam spalanie na poziomie 12L Mowie o prawie całym dystansie ok 55km... W E92 177KM (który jest o niebo szybsze ) przez caly dystans na komputerze zmienia sie 7,9-8,0 większość 240km/h ......... Czyli jak obecni robię w mieście;) Musze zaznaczyć, ze kultura pracy pooowala . Do sukcesu dopisuje doskonala skrzynie manualna.... Wykorzystując Autotart oraz podążanie z ruchem uliczny bezproblemowo z całego dnia osiągałem 5,7-6.1. Ale w mieście jak kazdy kierowca wiem, ze spalanie jest wzgledne i mi w kazdym samocodzie wychodzi spalanie z trasy tyle co w miesce:) Lece spac;) zapraszam na moj opis N47D20A 177KM;)
http://club.roadlook.pl/Bimmer/e92-n47.html ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
Kolego Pyjor, rozumiem, ze lubisz swoj silnik i bez watpienia jest to swietna jednostka, ale troche koloryzujesz. to co mnie w nim zadziwia, to reakcja w przedziale 190-245! Szybcej sie wkreca niz do 160:) To wbrew zasadom fizyki... W E92 177KM (który jest o niebo szybsze ) przez caly dystans na komputerze zmienia sie 7,9-8,0 większość 240km/h A swistak zawija... |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Przy 177 PS przyspieszenie powyżej 200 km/h wygląda tak że wpatrujesz się we wskazówkę.. no.. chyba trochę drgnęla.. już 210.. zaraz będzie.. 212 itp
![]() ![]() ![]() Co do pytania z tematu - 163 ps a 177 ps to zupelnie inne silniki.. -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Ha ha ha... nie wiem o czym piszesz:) Sam zdziwilem sie, ze zamyka zegar nadokladnie 244km/h. Natomiast od 200-240 to wkreca sie zajebiscie ! Masz opinie zupelnie z kosmosu... ! Bez urazy, ale nie pisze tego pogladowo
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
chlopaki widac ze w takim wielkim kloci 177kuca robi przeciag... chyba ze kolega jezdzi w prozni skoro mu sie szybciej wkreca od 190
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Ha ha ha... nie wiem o czym piszesz:) Sam zdziwilem sie, ze zamyka zegar nadokladnie 244km/h. Natomiast od 200-240 to wkreca sie zajebiscie ! Masz opinie zupelnie z kosmosu... ! Bez urazy, ale nie pisze tego pogladowo ![]() ![]() "Wkreca sie zajebiscie" to pojęcie względne.. ja od ponad 10 lat nie miałem auta tak słabego jak 177 ps.. Może dlatego to wywołuje u mnie uśmiech.. politowania ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 26 May 2004 Skąd: Sosnowiec / Katowice ![]() |
Kurde, sam nie wiedziałem że latam takim przecinakiem. Fakt, jeżdzi sie bardzo przyjemnie i ekonomicznie, ale żeby był to jakis pocisk to nie powiem. Czym kolega jeżdził wczesniej ??
-------------------- CLS V8
|
|
|
![]()
|
|
Kurde, sam nie wiedziałem że latam takim przecinakiem. Fakt, jeżdzi sie bardzo przyjemnie i ekonomicznie, ale żeby był to jakis pocisk to nie powiem. Czym kolega jeżdził wczesniej ?? E39 530D 2002r i czasy tras mówią mi również same za siebie;) Oczywiście masa zabija..... |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 31 October 2007 ![]() |
Ja akurat przesiadlem sie z duzo szybszego samochodu i wg mnie 2.0d bez chipa zamula otro :/ i w to ze 177 KM robi z niego torpede tez jest mi ciezko uwierzyc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 08:34 |