![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 08 July 2012 ![]() |
Siema! Chciałem zrobić sobie porządek z układem paliwowym pod maską i wyrzucić gumowe przewody paliwowe. Pomyślałem że dam zbrojony teflon w wersji flex, jednakże nie do konca jestem zadowolony. Mimo wszystko są sztywniejsze od bylejakiej gumy i przenoszą mi pulsacje z listwy do wnętrza.
Naspawałem sobie gwinty do listwy i dorobiłem koncówki i ogolnie zrobione jest to profi ale boje sie jednak że z racji na sztywność uwali mi przewody miedziane do których jest dokręcony lub poprostu kruciec w listwie Zdjęcie jak to wygląda: https://zapodaj.net/95d7367824549.jpg.html https://zapodaj.net/01a656a3d1d9f.jpg.html Pytanie zatem czy da sie kupić jakiś przewód paliwowy gumowy coś na wzór orginału który tak jak orginał nie rozpadnie sie np po 20 latach? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Gates ma dobre przewody paliwowe i duzo rodzai poszuka na ich stronie i wedle mnie wytrzymałe i wygladaja jak ori
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 08 July 2012 ![]() |
Dzieki, napewno sprawdze.
Ogolnie chciałem zostać przy teflonie ale chyba nie wyszło tak jak chciałem, może długość za krótka? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 18 November 2018 ![]() |
Dobry temat bo o dobre przewody to ciężko sam miałem pytac. Tydzień temu do benzyny z etanolem 50/50 proc wrzuciłem kawałki węży semperita, Gates Parker, thunderflex gazowy, 2 silikonowe, PE/PP.
Z samochodu po 5 latach zdjalem jak nowego thunderflex LPG, Gates ładny, a sempert popękał cały od zewnątrz i pod cybantem na wylot i wyciek byl. Także śmieć. W butelce natomiast silikon spuchł szybko, nie nadaje się do paliwa, reszta zobacze za 2 tyg i napiszę. Ale to tylko do łączenia powrotów czy coś. Na zasilaniu teflon czy Faro zakuwane niema żartów. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 08 November 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Takiego thunderflexa co z zewnątrz wygląda jakby był owijany spiralnie? Z takim paskiem wzdłuż i na nim napisy wytloczone?
Jaka średnica? |
|
|
![]()
|
|
Takiego thunderflexa co z zewnątrz wygląda jakby był owijany spiralnie? Z takim paskiem wzdłuż i na nim napisy wytloczone?
Jaka średnica? Jak jakaś większa to może on był nie do paliw tylko odo wody? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 08 November 2009 ![]() |
Takiego thunderflexa co z zewnątrz wygląda jakby był owijany spiralnie? Z takim paskiem wzdłuż i na nim napisy wytloczone? Jaka średnica? Jak jakaś większa to może on był nie do paliw tylko odo wody? Dokładnie takiego. Wcześniej używałem ich bez problemów. Mam wrażenie, że albo trafiłem na gorszą partię, albo shell dodaje coś dziwnego do paliwa. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 03 October 2019 ![]() |
Gumowe Fragola są dobre.
Z tańszej półki to z goodridge też w sumie jestem zadowolony. Z mojego doświadczenia to już nic tańszego nie ma co kupować. |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
a konkretne modele przewodów 8mm pod etanol możecie podać? Sam chętnie bym kupił przewody, nawet 50zł za metr, ale żeby to zrobić raz i mieć z głowy.
Chodzi mi o jakieś linki do sklepu/aukcji, gdzie są dostępne, bo w katalogu potrafię znaleźć, a później nie ma na magazynach. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Masz na myśli Gates Barricade ? ja też kiedyś szukałem, nie znalazłem u nas i "na chwilę" pozakładalem zwykłe Gates 3225.
Najprościej to chyba z niemckiego (tfu) ebay'a . Z UK teraz trochę zachodu więcej z potwierdzaniem co w paczce, wysyłaniem potwierdzenia przelewu (choć może przez ebay nie) generalnie zniechęcili do zakupów tym brexitem . Chyba ze jakieś teflonowe - jak w inter rally https://inter-rally.pl/product-pol-50926-Pr...e-stalowym.html Ale to widzę jakieś końcówki spec wymagają, przerabianie wszystkiego... -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Faro 8mm gazowe znosi etanol czysty nawet przez 10 lat, polecam.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Faro 8mm gazowe znosi etanol czysty nawet przez 10 lat, polecam. To próbowałem, ale miałem problem z rozciągniecięm na 8mm nyple bez uszkadzania faro. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Da się, ale jest ciężko, lepiej nyple dotoczyć sobie.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Ale jak naciągać Faro na nyple?! Do faro na jacus.pl są końcówki z wyjściem na m10x1 m12x1, kątowe i proste końcówki które wychodzą króćcem mosiężnym 6 i 8 mm oraz takie końcówki co się je łączy z przewodem/kroccem np stalowym, miedzianym jakimkolwiek króćcem 8 mm za pomocą zgniatanej baryłki. Są trójniki faro jak ktoś ma dwie pompy albo listwy. Końcówki są po 12 złotych.......
|
|
|
![]()
|
|
Da się, ale jest ciężko, lepiej nyple dotoczyć sobie. ja opracowałem metodę na szybko, tzn przedłużkę 1/4 cala powoli wiertarka w faro kręcę, od nagrzewania teflon lekko się rozciąga. Póki co trzyma ![]() Ale jak naciągać Faro na nyple?! Do faro na jacus.pl są końcówki z wyjściem na m10x1 m12x1, kątowe i proste końcówki które wychodzą króćcem mosiężnym 6 i 8 mm oraz takie końcówki co się je łączy z przewodem/kroccem np stalowym, miedzianym jakimkolwiek króćcem 8 mm za pomocą zgniatanej baryłki. Są trójniki faro jak ktoś ma dwie pompy albo listwy. Końcówki są po 12 złotych....... Dzięki, sprawdzę temat. Niestety na filtr paliwa seryjny musiałem faro rozciągnąć. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Mój filtr paliwa ma końcówki fi8 na szybkozlaczki. Listwa wtryskowa teZ. Czyli 2 cm króćca i taki piersxien za ktory łapią się ząbki wtyczki. Na ten króciec nakładasz końcówkę Faro przeznaczona do laczenia Faro z miedzią 8 mm na baryłkę. I dokrecasz nakrętka..
Problem mam w czujniku flex fuel on ma około 9.5mm króciec i nie łączy się z niczym na Faro i jeszcze nie wiem jak to zrobic docelowo. |
|
|
![]()
|
|
Mój filtr paliwa ma końcówki fi8 na szybkozlaczki. Listwa wtryskowa teZ. Czyli 2 cm króćca i taki piersxien za ktory łapią się ząbki wtyczki. Na ten króciec nakładasz końcówkę Faro przeznaczona do laczenia Faro z miedzią 8 mm na baryłkę. I dokrecasz nakrętka.. Problem mam w czujniku flex fuel on ma około 9.5mm króciec i nie łączy się z niczym na Faro i jeszcze nie wiem jak to zrobic docelowo. Podasz.link do tego adaptera.do łączenia? Dzięki. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: pomorze ![]() |
Chyba o takie coś chodzi
https://jacus.pl/zlaczka-przewodu-pcv-faro-...dz-8-p-161.html -------------------- najwazniejsze aby nasze dzieci mialy bogatych rodzicow
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2011 ![]() |
Wszystko fajnie ale Faro to producent, a nie konkretny model węża/ przewodu. Termoplastyczne przewody (rurki) Faro to takie jakby teflony
![]() ![]() -------------------- Fiat Coupe 2.5 20VT (Italiano DAZA) > 800HP + DSG powered by WALAS MotorSport
World first Fiat with DSG DQ250 - FB -> Fiat Coupe - YellowProject |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 09:20 |