![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 02 January 2007 Skąd: Grabanów-Kolonia ![]() |
Szanowni koledzy, czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia, bo w Biturbo słupek jest delikatnie inny , czy jest sens w ogóle no i przede wszystkim czy się da? ... a może jest możliwość jakiejś pojedynczej z ładnym dołem , jakiś nowy Twin scroll coby wydmuchało 2bary przy 4k rpm???
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 26 November 2015 ![]() |
W polsce jest parę 3.0d przerobionych na 3.5d szukaj na bmw-sport lubmw. Ogólnie nie masz dużych wymagań wiec dobra hybryda dmuchnie na luzie 2b przy 4tys. I wstanie dosyć fajnie. U mnie w 535d 286km na seryjnych turbinach dmucha ponad 2.2b;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 July 2012 Skąd: Łódź ![]() |
byle hybryda CI poda nawet i 2.4b, pytanie ile chcesz mocy zrobic po prostu. Konwersja na biturbi w sumie jest bez sensu wydajnosciowo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Jaki to ma mieć cel? Ponad 286 KM robi się rzekomo programem z tych 231.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 02 January 2007 Skąd: Grabanów-Kolonia ![]() |
Cel jest taki żeby auto miało bezdymne 360-380 KM z mocnym dołem i szybką reakcją na gaz, seryjne turbo już teraz pompuje 1,65 bara i to chyba koniec seryjnej sprężarki...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
ja nie widziałem jeszcze hybrydy z dobrym dołem. Moze i dmuchnie cos wiecej górą, ale kosztem kastracji całego dołu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 15 April 2010 Skąd: Lublin Czechów ![]() |
Perun oferuje hybrydę z seryjnym dołem, podobno nie rusza części gorącej jedynie zimną i przekalibrowuje vnt, w automacie może i nie wyczujesz ale w manualu juz nie oszukasz, ma ktoś jakieś doświadczenie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
Żadne hybrydowe turbo nie podaje tak jak biturbo
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|