![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 14 June 2007 ![]() |
Witam.
Jaką rolę spełnia przepustnica w dieslu?Próbowałem coś wyczytać w necie,ale nie znalazłem nic poza:By łagodniej zgasić silnik |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 16 July 2010 Skąd: Kraków ![]() |
no i masz odpowiedź
![]() -------------------- Stinger 3.3t 480+
_https://www.facebook.com/GCSTuning wypożycz F RS 3 już od 450zł. :) _https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 28 December 2013 ![]() |
Przyduszenie dolotu do poprawy ciągnięcia przez EGR?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Przyduszenie dolotu do poprawy ciągnięcia przez EGR? Również, pomaga zredukować nadmierny przepływ przez przepływomierz jak sterowanie EGR niedomaga. Powoduje też wzbogacenie mieszanki na jałowych i spokojnej jeździe co poprawia ekonomię. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 26 November 2015 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Zależy jakie auto, ale jak odłączysz wężyk od EGR w niektórych BMW to przymyka klapkę wtedy, masz podciśnienie na jałowych z odczytu map sensora.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 December 2011 ![]() |
Dodatkowo wykorzystywana w trakcie regeneracji filtra cząstek stałych i tu też ważna uwaga - wspomniane BMW na pewno nie rozpocznie wypalania jeśli klapa będzie niesprawna
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 26 November 2015 ![]() |
Zależy jakie auto, ale jak odłączysz wężyk od EGR w niektórych BMW to przymyka klapkę wtedy, masz podciśnienie na jałowych z odczytu map sensora. u mnie w bmw 3.5d 286 km bez egr właśnie klapa na postoju lata albo mocno przymyka i dopiero otwiera się przy 2000 rpm w czasie jazdy to samo np 80km/h tempomat i z klapą pali 1.5l więcej przy tej samej prędkości biegu drogi temp silnika. ale te klapy chyba są wadliwe bo coś drogie w porównaniu z nowszymi bmw ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 06:06 |