![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Chodzi mi dokładnie o porównanie tych dwóch modeli samochodów:
Tak wygląda to w IBizie 1.9 TDI PD 130KM: 3,769 1 2,087 2 1,324 3 0,911 4 0,902 5 0,756 6 Natomiast tak w Leonie 1.9 TDI PD 150KM 3,818 1 2,105 2 1,345 3 0,972 4 0,97 5 0,806 6 Otóż , teraz mam pytanie , czy róznice w przełożeniach skrzyni biegów sa tutaj znaczne i na czyjąc korzyść IBIZY czy LEONA, niech się wypowiedzą Ci co coś sie znaja bo ja przyznam szczerze , że nie mam pojęcia |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Z tego co podales nie da sie powiedziec nic, bo nie ma przelozenia glownego.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 20 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Podaj jeszcze przelozenie glowne (mech roznicowy)
A z tego co napisales to LEON ma krotsze biegi |
|
|
![]()
|
|
Poszukam przełożenia głównego, ale to trochę potrwa bo nie wiem dlaczego ale nie podali przełożenia głównego, czemu podają niekompletne denae to nie mam pojęcia, a mozę ktoś zna prezełozenia główne dla tych samochodów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 17 December 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Podaj jeszcze rozmiar opon obydwu samochodow - to tez jest fragment przelozenia calkowitego.
-------------------- Pozdrawia Lancisti
Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Sedici (Evo 2) Lancia Delta HF Integrale Kat (do sprzedania) BMW 320td M |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ibizka na odpowiedniki 205/50/15 z tego co wiem, a Leon 205/55/16, 225/45/17, 225/40/18.
-------------------- Mori
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli chodzi o Oponki to ma 195/55/R15
|
|
|
![]()
|
|
No to Leon ma wydluzone przelozenie na kolach. To tak jakby perzelozenie glowne bylo dluzsze 1.061 raza (porownujac 195/55-15 i 205/55-16).
-------------------- Pozdrawia Lancisti
Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Sedici (Evo 2) Lancia Delta HF Integrale Kat (do sprzedania) BMW 320td M |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Otwock ![]() |
O ile dobrze wiem to w skrzyni VI biegowej są dwa przełożenia główne, jedno dla biegów I-IV a drugie dla V i VI.Niestety nie pamiętam gdzie to widziałem
-------------------- Piotruś
Octavia TDI (90PS + bonusy) Suzuki GSX600F |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Piotrus":2adb9uza) O ile dobrze wiem to w skrzyni VI biegowej są dwa przełożenia główne, jedno dla biegów I-IV a drugie dla V i VI.Niestety nie pamiętam gdzie to widziałem
Co????? -------------------- Pozdrawia Lancisti
|
|
![]()
|
|
Też byłem
Już znalazłem dane: Są dwa przełożenia główne: 2,955 i 2,407 Niestety nie jest napisane dla których biegów, ale z tego co pamiętam to napewno VI'tka ma inne przełożenie niz pozostałe, co do V'tki to sobie ręki nie dam uciąć Dane można oblookać na [url:3e1qhytm]http://new.seatibiza.com/html/spopow_TechTables.html[/url:3e1qhytm] Pozdro -------------------- Piotruś
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Dwa glowne sa na przyklad w Audi S3 i pewnie paru innych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Dokładnie tak. 6-tki VAGa mają dwa przełożenia. Pierwsze jest dla I-IV, a drugie dla V i VI.
-------------------- Mori
|
|
|
![]()
|
|
Czlowiek uczy sie przez cale zycie
Czyli zeby poiliczyc efektywne przelozenia dla kazdego biegu dla tych 2 smochodow musimy jeszcze znac ich oba przelozenia glowne. Biegi 1-4 bedziemy mnozyc przez pierwsze, a 5-6 przez drugie. Potem kazdy bieg Leona wymnozymy przez wieksze przelozenie kol i bedziemy mogli porownac ktora skrzynia jest krotsza. -------------------- Pozdrawia Lancisti
|
|
![]()
|
|
Czyli mogłem dać tę rękę...
Mam jeszcze jedno pytanie, co będzie kryterium "lepszości" skrzyni? W tych autach silniki mają inne moce/inny przebieg momentu obrotowego więc do każdego z nich skrzynia może być dobrana dobrze? -------------------- Piotruś
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 08:25 |