![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 August 2005 Skąd: MMZ ![]() |
witam, dzisiaj moja niunia zachorowala. objaw tego taki ze brakuje iskry na 2 cylindrze. cewka zamieniona i dalej to samo. Z tego co powiedział elektryk, moduł do wymiany. Nie wiem ile takie cudo kosztuje, ale moze ktos z forumowiczow ma na zbyciu cos takiego i moglby przynajmniej pozyczyc albo ostatecznie odsprzedac? Wolalbym tego nie kupowac bo nie wiem na 100% ze to modul. Czekam na odp. p.s. najchetniej oferty z wawy
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 04 July 2004 Skąd: Kaliszfornia ![]() |
a grzebales cos przy dolocie w tym aucie?
za puszka dolotowa jest takie cudo, co jest odpowiedzialne wlasnie za iskre, tylko ze u mnei to bylo za 1 cylinder. mialem z tym problemy jak wymienilme sobie filtr na stozek, i ten modul wlasnie nie dostawal chlodzenia... a ponoc musi byc chlodzony u mnie wystarczylo umiescig go ponownie w miejscu gdzie chlodzi go powietrze zasysane do silnika i wszystko jest juz OK... sprawdz. -------------------- APevents.pl - zloty i spotkania motoryzacyjne
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Moduł zapłonowy znajduje się przy filtrze paliwa. Generalnie jak już raz przestanie dziąłać - to dalej juz nie działa....
Szukać najlepiej na jakiejś szrotowni albo w BOSHU- tam to około 100 pln. -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
chłopaki czary! wlasnie pojechalem do garazu spisac nr fabryczny, poruszałem trochę wiązką i cos mnie tknelo zeby go jeszcze odpalic - i jak ręką odjął wiec to nie modul. Sorry za zamieszanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
..nie ma to jak dobry elektryk...
mi mechanik wymieniał ostatnio sprzegło i teraz coś rozładowuje akumulator... EOT -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
a tak na marginesie to ADR ma moduł zapłonowy i jedna cewkę ?? Wiekszosc 1,8T ma raczej pojedyncze cewki
-------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 15 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
CYTAT("pavel":x5otaal8) a tak na marginesie to ADR ma moduł zapłonowy i jedna cewkę ?? Wiekszosc 1,8T ma raczej pojedyncze cewki
Nie, ma modul zaplonowy i 4 cewki.Przeciez Kunio napisal, ze zamienil cewke na 2 garze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
CYTAT("Kunio":1tsikr6w) objaw tego taki ze brakuje iskry na 2 cylindrze. cewka zamieniona i dalej to samo.
Komancz- w tego co wyzej napisane nie wynika, ze są 4 cewki. Ale niewazne- najwazniejsze, ze problem rozwiazany. pozdr -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: z Reguły ![]() |
CYTAT("Bullitt":2mj942t2) Moduł zapłonowy znajduje się przy filtrze paliwa. Generalnie jak już raz przestanie dziąłać - to dalej juz nie działa....
. No pamiętam jak kiedyś w modlinie startowałeś na moim module bo Twój padł w trakcie zawodów |
|
|
![]()
|
|
za wczesniej sie cieszylem to jednak modul walnięty. Troche nim poruszalem i działało, pozniej znowu przestalo. Jak w niego postukałem to teraz juz nie chodzi na 2 cylindry Nowy moduł Boscha 1200zł!!! Znalazlem jednak w hurtowni Hella za 500zl. jutro ma byc. uff
pavel: to silnik AEB wiec ma jeden moduł. W tych nowszych chyba juz są w cewkach... |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 07 June 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
CYTAT Ten modul odpowiada za wzmacnianie sygnalu + z ECU do cewek. Starszy typ cewek w 1.8T potrzebuje tego modulu, nowsze cewki mialy jeden pin wiecej i nie stosowano juz tego modulu. Wymieniam puszkę na stożek i teraz skoro na innym forum znalazłem taki opis to mam do tego małem pytanie: Czy mogę zastosować nowszy model cewek i całkowicie się pozbyć modułu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 15:51 |