Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Poszukiwana Mazda MX-5
RedMiata
post Tue, 12 Aug 2003 - 10:53
Post #1

User

Czy jest na forum ktos kto jest posiadaczem Mazdy Mx-5? (moze mozna w jakis sposob przeszukac forum pod katem posiadanych aut, ale nie wiem jak to zrobic???)

Pytam z oczywistych wzgledow - auto dosc rzadkie, a zapotrzebowanie na przeplyw informacji i czesci tuningowe duze.

RedMiata
1.6 NA 1991
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 12 Aug 2003 - 10:53
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
przemir
post Tue, 12 Aug 2003 - 11:33
Post #2

Frequent User

ja polecam http://www.mx5.prv.pl i http://www.cabrio.prv.pl

+Quote Post
RedMiata
post Tue, 12 Aug 2003 - 11:46
Post #3

User

Szukam kogos z tego forum.

(ja sie wlasnie wywodze z mx5.prv.pl - tutaj szukam kogos, kogo nie znam z klubu mx5)

RedMiata

+Quote Post
Colin
post Thu, 14 Aug 2003 - 22:33
Post #4

Otaku

Ten tego moj brat ma takie cosik. Cos urzedowal na mx5.prv.pl ale niewiem czy znasz Siwego.

--------------------
Aerospace Electronics :)

+Quote Post
delsol
post Thu, 21 Aug 2003 - 19:15
Post #5

Forum Killer

to jeszcze ja sie wpieprze w watek.....

jakbys moze slyszal, ze ktos chce sprzedac ta w nowej budzie juz (chyba od 1998 roku, bez otwieranych lamp) to ja poprosze o info na email

--------------------
Kazdy ponad kazdym...

+Quote Post
lukiasz
post Thu, 21 Aug 2003 - 21:12
Post #6

Forum Killer

mozemy sie spotkac w wawie niby nei mama mx5 ale pasja zostaje ta sama! wiec spoko mozemy pogadac i poogladac nasze cuda a przy okazji wyminic troche informacji! bo link na moja stronke widze ze przemir podal!

--------------------
https://www.rpmotorsport.pl
Katalizatory i tłumiki Magnaflow, Sklep tuningowy, Tuning Sklep, Tuning, Felgi Japan Racing, Multimedia i Car Audio Alpine, oleje Millers Motul i wiele innych, sprawdź

+Quote Post
RedMiata
post Mon, 01 Sep 2003 - 14:21
Post #7

User

Na najblizszym Modlinie zamierzamy pojawic sie w kilka autek, wiec bedzie to dobra okazja do spotkania sie i pogadania. Moje auto, jak nazwa wskazuje, jest cale czerwone (wlacznie z dachem).

Do zobaczenia.
RedMiata

+Quote Post
RedMiata
post Mon, 08 Sep 2003 - 20:42
Post #8

User

CYTAT("Colin":p5uosysj)
Ten tego moj brat ma takie cosik. Cos urzedowal na mx5.prv.pl ale niewiem czy znasz Siwego.

Siwego nie znam, choc jestem od poczatku klubu mx-5, a miatke mam od lat. Moze znam go pod inna ksywka, chociaz nie znam innej polskiej dwururowej czerwonej NA poza Darka i moja?

Napisales (w temacie tlumika), ze niedlugo nie bedzie to juz n/a. Co zamierzasz tam wstawic? GMSa, Greddy'ego, kompresor (te sa w tym momencie bez problemu osiagalne w Polsce) czy tez podtlenek? I jeszcze jedno - u kogo bedziesz to zestrajal?

Pytam, bo sam bede robil jeszcze pewne modyfikacje - najprawdopodobniej zestroje teraz wszystko w wersji atmo i doloze nitro.

RedMiata

+Quote Post
Colin
post Tue, 09 Sep 2003 - 07:02
Post #9

Otaku

Turbo bedzie robione przeze mnie (jak skoncze swifta) a bedzie to jako praca dyplomowa mojego brata na koniec technikum
Stroil to bedzie Tomek Pirowski oczywiscie:)
Przy dobrych wiatrach gdzies za miesiac gora 2 zaczne z tym dlubac, a robota nie powinna byc trudna bo miejsca tam w cholere...

PS. Nieznasz jakiejs strony gdzie by byla lista elementow ktore trzeba wymienic/zmodyfikowac przy doladowaniu??

--------------------

+Quote Post
RedMiata
post Tue, 09 Sep 2003 - 09:14
Post #10

User

Ciezko mowic o liscie modyfikacji przy montazu turbo, bo zalezy co chcesz osiagnac. Lista oczywiscie moze byc baardzo dluga.

Generalnie Miata jest bardzo wdzieczna do uturbiania i w sieci jest mnostwo super dokladnych opisow modyfikacji. Generalnie encyklopedia jest oczywiscie miata.net. Ja bardzo polecam te stronke: http://www.greddyturbofaqs.com

W Polsce nie spotkalem jeszcze miaty turbo (tzn. z oryginalnym silnikiem, bo jest z silnikiem od GTRa), jest (a raczej byl) jedynie kompresor, ale tego nie polecam.

RedMiata

p.s.Twoj brat wczoraj wieczor pojawil sie na forum klubowym.

+Quote Post
Colin
post Tue, 09 Sep 2003 - 09:18
Post #11

Otaku

CYTAT("RedMiata":3qbca8db)
Ciezko mowic o liscie modyfikacji przy montazu turbo, bo zalezy co chcesz osiagnac. Lista oczywiscie moze byc baardzo dluga.

Generalnie Miata jest bardzo wdzieczna do uturbiania i w sieci jest mnostwo super dokladnych opisow modyfikacji. Generalnie encyklopedia jest oczywiscie miata.net. Ja bardzo polecam te stronke: http://www.greddyturbofaqs.com

W Polsce nie spotkalem jeszcze miaty turbo (tzn. z oryginalnym silnikiem, bo jest z silnikiem od GTRa), jest (a raczej byl) jedynie kompresor, ale tego nie polecam.

RedMiata

p.s.Twoj brat wczoraj wieczor pojawil sie na forum klubowym.

Wiem bo bylem przy nim jak pisal - to forum na yahoo jest tragiczne

Chodzi glownie o to czy regulator cisnienia paliwa, szyna i pompa przezyje jakies 0,5 bar. Pozatym zawsze cos sie moze trafic innego zaleznie od modelu samochodu

--------------------

+Quote Post
RedMiata
post Thu, 11 Sep 2003 - 18:19
Post #12

User

[quote="Colin
Chodzi glownie o to czy regulator cisnienia paliwa, szyna i pompa przezyje jakies 0,5 bar. Pozatym zawsze cos sie moze trafic innego zaleznie od modelu samochodu[/quote]

To, co dalej napisze powtarzam za kims, bo sam sie tym nie bawilem.

Podobno powyzszy zestaw starcza na dostarczenie paliwka tak mniej wiecej do modyfikacji podnoszacych moc o 30-40 KM. Czyli np. podstawowy Greddy bez intercoolera. Koszt i naklad pracy na modyfikacje sa dosc niewielkie. Szyne, albo same wtryski bierzesz od motoru 1.8l, a do tego dokladasz sportowa pompe paliwa. Fajnie do tego dolozyc rowniez przeplywomierz od Rx-7 z lat 80-tych. Najprosciej kupic wszystko w stanach. Ceny za wtryski+przeplywomierz =100$, za pompe roznie, ale mozna kupic tez za 100-150%.

RedMiata
p.s. forum nie jest takie zle, choc ostatnio kontent mnie zdolowal, a raczej jeden koles, na ktorego na pewno sie natkneliscie...

+Quote Post
Colin
post Thu, 11 Sep 2003 - 21:40
Post #13

Otaku

Kto?? Co??

Tylko ze czesci od 1.8 raczej ciezko dostepne...
Juz niemowiac o przeplywce z rx-7

No ale bedziem kombinowac za niedlugo

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 00:25