![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 April 2009 Skąd: z lasu ![]() |
Mam do wykonania porting górnego i dolnego kolektora dolotowego. Dwanaście kanałów, chyba alu.
Polecicie jakieś miejsce w Warszawie, gdzie mi to zrobią w sensownym terminie i za sensowne pieniądze? Wystarczy w zasadzie modyfikacja górnego kolektora, dolnego nie trzeba ruszać (dolny ma szersze kanały). Z góry dzięki za pomoc, trochę pilne. ![]() -------------------- :)
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Generation NEXT Dołączył: Wed, 09 July 2003 Skąd: Dark side of the mOOn ![]() |
Kolektor musi mieć kształt trąbki jeśli zrobisz prostą rurę to będziesz miał więcej złego niż dobrego.
na stronie znajdziesz numer kkm.waw.pl -------------------- Real cars don't power the front wheels, they lift them..
Tor Poznań 1:54 na automacie z ogranicznikiem prędkości do 180 km/h :D |
|
|
![]()
|
|
Kolektor musi mieć kształt trąbki jeśli zrobisz prostą rurę to będziesz miał więcej złego niż dobrego. Wygląda to w ten sposób, że wyjścia kanałów z górnego kolektora mają sporo większą średnicę od wejść do dolnego (o kilka mm). Co warto z tym zrobić? Może wystarczy wziąć pilnik i zaokrąglić wyjścia z górnego kolektora? ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
Zdaje się, że LostBoy wspomina o zwężce Venturiego. Tego typu operacje wykonuje DoubleB w Krakowie (mają u nas forum sponsorowane). Niewykluczone, że udałoby ci się załatwić całą sprawę wysłaniem kolektora pocztą.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Pilnikiem to dużo roboty. Wiertarka i specjalna końcówka
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Pilnikiem to dużo roboty. Wiertarka i specjalna końcówka Fakt, znalazłem jakieś końcówki w garażu i pobawiłem się na starym kolektorze i bardzo szybko to idzie. ![]() I teraz pytanie jak to najlepiej zrobić: ![]() 1 to oczywiście seria. Czy pomiędzy 2 a 3 będzie duża różnica na korzyść 3? Trochę boję się metodami garażowymi robić 3, bo jak przesadzę, to będę miał próg w drugą stronę... -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Na kartce odbij sobie jak wyglada wiekszy kanal i odnies to do drugiej czesci kolektora zebys wiedzial ile zebrac materialu i jedziesz z robota. Robiac tak jak na 3 nie powinienes przesadzic a najwiecej zyskasz. Nawet jezeli miejscowo przegniesz to lekki uskok w druga strone stawia mniejszy opor niz prog od strony z ktorej nadlatuje powietrze.
|
|
|
![]()
|
|
Nawet jezeli miejscowo przegniesz to lekki uskok w druga strone stawia mniejszy opor niz prog od strony z ktorej nadlatuje powietrze. No właśnie, nie zaznaczyłem tego na rysunku. Powietrze idzie "od góry". Dlatego nie chce przesadzić. ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 05:26 |