Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Poprawki modulu zaplonowego, wymiana kabli etc.
!markos
post Tue, 16 Jul 2013 - 23:35
Post #1

prawie jak integra

Pacjent to zewnetrzny modul zaplonowy z cewka zamkniete w aluminiowej obudowie z radiatorem. Kable wychodzace z obudowy maja przelamane izolacje i zaraz pewnie same zaczna sie urywac, zle pomyslane jest miejsce, w ktorym kable wychodza z przelotki, chce to poprawic. Wyglada to tak:

Pytania sa nastepujace:
1. Czy moge bez obaw odlutowac cienkie miedziane druciki i zastapic je kablami z wiazki lutowanymi bezposrednio do plytki?
2. Czym mam to pozniej "zalac"? Fabrycznie jest to jakas gumowa masa, mozna to zastapic np. silikonem?
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 16 Jul 2013 - 23:35
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
siewcu
post Wed, 17 Jul 2013 - 00:02
Post #2

Forum Clubber

ad 1. ja bym wiązki bezpośrednio nie lutował, lepiej zarobić coś na zasadzie kostki superseal/amp. zawsze to łatwiej jak będzie trzeba coś zrobić wink.gif

+Quote Post
!markos
post Wed, 17 Jul 2013 - 00:43
Post #3

prawie jak integra

OK, rozumiem, chodzilo mi raczej o sam fakt pozbycia sie tych drucikow na polaczeniu plytka-wiazka. Wiazka i tak niedaleko ma wtyk do fabrycznej wiazki samochodu, wiec rozpiecie tego przy jakichs pracach nie jest problemem.

+Quote Post
!markos
post Wed, 17 Jul 2013 - 17:14
Post #4

prawie jak integra

Kable i przelotka ogarniete. Z masa tez jakos sobie poradze, widze, ze mozna to kupic, albo zastapic pasta silikonowa izolujaca, dzieki za pomoc tongue.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 03:40