![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Pacjent to zewnetrzny modul zaplonowy z cewka zamkniete w aluminiowej obudowie z radiatorem. Kable wychodzace z obudowy maja przelamane izolacje i zaraz pewnie same zaczna sie urywac, zle pomyslane jest miejsce, w ktorym kable wychodza z przelotki, chce to poprawic. Wyglada to tak:
![]() ![]() Pytania sa nastepujace: 1. Czy moge bez obaw odlutowac cienkie miedziane druciki i zastapic je kablami z wiazki lutowanymi bezposrednio do plytki? 2. Czym mam to pozniej "zalac"? Fabrycznie jest to jakas gumowa masa, mozna to zastapic np. silikonem? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
ad 1. ja bym wiązki bezpośrednio nie lutował, lepiej zarobić coś na zasadzie kostki superseal/amp. zawsze to łatwiej jak będzie trzeba coś zrobić
![]() |
|
|
![]()
|
|
OK, rozumiem, chodzilo mi raczej o sam fakt pozbycia sie tych drucikow na polaczeniu plytka-wiazka. Wiazka i tak niedaleko ma wtyk do fabrycznej wiazki samochodu, wiec rozpiecie tego przy jakichs pracach nie jest problemem.
|
|
|
![]()
|
|
Kable i przelotka ogarniete. Z masa tez jakos sobie poradze, widze, ze mozna to kupic, albo zastapic pasta silikonowa izolujaca, dzieki za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 03:40 |