![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 01 October 2008 ![]() |
Witam, wujowi padły pompowtryski w ww. aucie i mam mu to ogarnąć...
silnik pracuje nierówno - przebiera, jest mułowaty, przebieg 180tys km pytanie: ktos tu z forumowiczow dobrze ogarnia temat pompowtryskow i nawet sprzedaje a nie moge poszukac... druga sprawa kupowac wtryski takie same czy inne? mysle pod katem tez mocy czy jakies inne nie zalozyc i jak sie ma sprawa samego montazu czy tylko wkladam inne i jezdze czy trzeba grzebac w kompie? Z góry dziekuje za wszystkie sugestie Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
uderz do cowboya, on nawet i wtrysk do CR zrobi hybrydowy;p a tak na serio na pewno dobrze zregeneruje a jak trzeba to zrobi mocniejszą hybrydę...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2010 Skąd: wlkp ![]() |
Przeciez te wtryski starczaja do 140ps... To 105-tka wykastrowana programowo.
-------------------- 29256
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
105KM ma otworki 0,170mm, mozna założyć koncówki z AJM 0,190mm bedzie troche wiecej mocy skoro w programie jest ubogo
jednak lepiej niech wujo załozy nowe zestawy naprawcze boscha i bedzie miał pompki jak nowe, cenowo nie są tak drogie kiedyś robiłem pompki do T5 własnie 105KM, kolega zeznał że przydałoby się troche wiecej pod pedałem...poszły koncówki FIRADa z AJMa 190tki - mocy przybyło wszytsko super za miesiąc koleś odesłał pompki i fioletowe kocówki , z czego 2 lały ![]() po krótkiej rozmowie okazało się że bus robi 120 tys rocznie po niemieckich autobahnach , a kierowca / kierowcy latają 170km/h czyli z pedałem w podłodze co to oznacza można sobie wyobrazić jak w dupe dostaje taki mały silniczek 105KM zeby przez godzine lub dwie napędzać taka T5kę z Vmax ![]() no to poszły zestawy Boscha, seryjne 0,170 oraz przykaz dla kierowcy żeby latał max 150 ![]() doświadczenie uczy że z T5 sie zapierdalacza nie zrobi ![]() w sumie jak ktoś nie bedzie katował to mozna zapodac wydajniejsze koncówki, lekki remap tak na 120-130KM i wujo bedzie wniebowzięty podejrzewam że z lepszymi koncówkami sie na seryjnym sofcie pojawi się ze 110KM -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 05:31 |