![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 28 May 2006 ![]() |
czesc wszystkim mam taki problem z moją e36 323i sedan 96rok 170 KM non stop mi świeci na liczniku kontrolka od ASC na zapłonie jak przycisnę przycisk ASC to kontrolka gaśnie ale po odpaleniu świeci ponownie i się nie da pożadnie przypalić gumy wie ktoś co to może być
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 26 April 2005 Skąd: Heidelberg ![]() |
do "Dowcip - Rewela" z tym
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 20 August 2003 Skąd: Szczytno ![]() |
Jak kontrolka się świeci, to znaczy, że ASC nie działa i można palić gumki
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 28 May 2006 ![]() |
a jak chcę mieć włączone ASC to powinna kontrolka nieświecić ? ale coś z tym jest nie tak bo na zapłonie jak wciskam przycisk to gaśnie kontrolka a jak zapalę silnik to świeci kontrolka i tak .......... a kiedy wy włanczacie ten system przed czy po zapłonie ? chodzi betka zajebiście tyłeczkiem zarzuci bączka wykręci ale jak tak pożadnie przysmażyć gumę? bo puszczam ze sprzęgła przy 4 tysiącach obrotów zostawi gumę max na metrze i łapie przyczepność no M3 to nie jest ale 170 koni powinno już coś działać a przy pięciu osobach wewnątrz to praktycznie nie zapiszczy wasze też tak chodzą ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: Chojnice ![]() |
CYTAT("jarek323":72tkymwi) a przy pięciu osobach wewnątrz to praktycznie nie zapiszczy wasze też tak chodzą ?
U mnie piszczą tylko pasażerowie -------------------- E31
E36 Jegermaister F150 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 22 February 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
masz do wymiany czujnik/czujniki abs w tylnej osi, paląca się kontrolka oznacza, iż asc jest wyłączone, jeśli po wciśnięciu przycisku asc kontrolka nadal jest zapalona, najczęściej oznacza to uszkodzenie czujnika abs, sprawdź na kompie, i bedziesz wiedział, co jest przyczyną.
...nie zapiszczy, bo za mało mocy w stosunku do wagi, brak szpery,..., końcówka sprzegła. -------------------- dostałem drugą szansę :-)))...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 30 November 2005 ![]() |
CYTAT("jarek323":2yu5fksx) pięciu osobach wewnątrz to praktycznie nie zapiszczy wasze też tak chodzą ?
Mi by bylo zal sprzegla, skrzyni, walu, krzyzakow, dyfra, polosi. Biedny ten twoj samochod -------------------- Lybra 2.4 jtd
97 YZF 750R 125 hp (4HD) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 06:44 |