![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Cześć!
Mam pytanie. Możecie polecić jakieś aplikacje do mierzenia osiągów auta na Androida? Ale takie w których można ustalić zakres prędkośći, albo w której te zakresy będą szersze niż 0-60 mph czy 0-100 km/h. Czy np. RaceChrono Pro mierzy przyspieszenia? Bo kosztuje prawie 100 zł a z tego co czytam, to on raczej pod pomary czasów przejazdu stworzony i nie ma w ogole funckji pomiarów osiągów. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2010 Skąd: Łódź ![]() |
Telefon ma za słaby GPS, 1-2mhz. RL stary ma 10mhz. Są takie tematy np. Na bmw-sport i był tam opis jak zmierzyć auto z wykorzystaniem zewnętrznego GPS i lapka na przykład.
-------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo |
|
|
![]()
|
|
RL mam i działa świetnie. Ale chciałem zobaczyć jakiś najlepszy możliwy program i porównać jak duże jest odchylenie.
|
|
|
![]()
|
|
Odchylenie nie będzie stałe po prostu. Jeżeli na jedna sekundę RL sprawdza położenie auta 10 razy a telefon raz to tak w sumie zależy jak się trafi. Nie ma sensu mając RL bawić się telefonem wg mnie
![]() -------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
a odczyt prędkości z OBD nie jest wystarczająco dokładny? Oczywiscie jak wiemy jakie jest przekłamanie ale to akurat łatwo i na 1hz gps ustalić
-------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie, a cos pod OBD polecacie? Opinii wiele o tych aplikacjach, ale nic konkretnego nie ma. Rozumiem że nikt nie korzysta z takiego oprogramowania?
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Sun, 07 October 2018 ![]() |
Witam gorąco
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Cześć! Mam pytanie. Możecie polecić jakieś aplikacje do mierzenia osiągów auta na Androida? Ale takie w których można ustalić zakres prędkośći, albo w której te zakresy będą szersze niż 0-60 mph czy 0-100 km/h. Czy np. RaceChrono Pro mierzy przyspieszenia? Bo kosztuje prawie 100 zł a z tego co czytam, to on raczej pod pomary czasów przejazdu stworzony i nie ma w ogole funckji pomiarów osiągów. Stara wersja na Symbiana miała "performance test", w nowej na androida nie widzę. Jackpl z forum napisał aplikację na androida : racedroid pro , ale raczej też warto z zewn GPSem stosować -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Katowice ![]() |
Korzysta ktoś może z odbiornika Garmin GLO ?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Korzysta ktoś może z odbiornika Garmin GLO ? Ja od niedawna - 2 trackday'e, z racechrono pro. Sprawuje się ok . -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
Przeraszam, może faktycznie pomyliłem jednostki ale intencje miałem dobre!
![]() -------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Sprobuj apke, ktora napisalem z kolega jakis czas temu - Racedroid.
Najlepiej dziala z zewnetrzbym gpsem lub obd2. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Z tego co się orientuję, wcześniejsze wersje miały pomiar przyspieszeń, późniejsze-nie. Miałem Racechrono jeszcze na symbianie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 August 2004 Skąd: Sochaczew ![]() |
Sprobuj apke, ktora napisalem z kolega jakis czas temu - Racedroid. Najlepiej dziala z zewnetrzbym gpsem lub obd2. Testowałem kiedyś Racedroida będąć na wyścigach na lotnisku w Ułęży i czasy na 1/4m były praktycznie takie same jak z aparatury pomiarowej (różniły się setnymi sekundy) i to poprzez smartfonowy GPS. -------------------- '08 b8 3.0tdi
|
|
|
![]()
|
|
Ale to prawda że on mierzy tylko czasy przejazdu i robi telemetie w zakresie prędkości osiąganych w danym punkcie trasy, ale nie mierzy czasów przyspieszen? Tak jak pisałem wyżej - wersje starsze na symbiana miały "zakładkę" performance tests. W RacechronoPro nic takiego nie widzę. A Garmin to odbiornik tylko . -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
A ten racedroid jest dostępny w sklepie? Czy gdzieś poza nim trzeba ściągnąć? Bo nie mogę go znaleźć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 24 December 2008 ![]() |
Poza, wpisz w Google i znajdziesz. Też sobie zainstalowałem. Fajny patent z tymi lampkami i sygnałem jak auto jest gotowe do startu.
|
|
|
![]()
|
|
Podziękował!
|
|
|
![]() ![]() |