![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 23 June 2009 ![]() |
Czesc, chciałem sie dowiedzieć czy na ta chwile płaci sie podatek za garaż blaszany. Chciałbym wstawić auto bo szkoda zeby gniło ale jak juz mam zamawiać blaszaka to chętnie wziąłbym takiego na dwa auta zeby czasem cos tam pogrzebać bo jednak w swoich czterech ścianach najlepsze projekty wychodzą.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 September 2013 ![]() |
Czesc, chciałem sie dowiedzieć czy na ta chwile płaci sie podatek za garaż blaszany. Chciałbym wstawić auto bo szkoda zeby gniło ale jak juz mam zamawiać blaszaka to chętnie wziąłbym takiego na dwa auta zeby czasem cos tam pogrzebać bo jednak w swoich czterech ścianach najlepsze projekty wychodzą. Jeżeli garaż nie jest trwale związany z podłożem czyli niema fundamentów i nie prowadzisz w nim działalności gospodarczej to jest zwolniony z podatku Jeżeli prowadzisz w nim działalność do 2% od wartości garażu w skali roku Do 35m2 wystarczy zgłoszenie, powyżej 35m2 trzeba wystąpić w normalnej procedurze pozwolenia na budowę -------------------- W0 LNES4 1000hp+ 0-100 2,3s 100-200 4,1s 9s car www.facebook.com/s4turbo
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Te 35m2 to powierzchnia wewnętrzna, powierzchnia jaką zajmuje budynek czy powierzchnia jaką zajmuje budynek z elementami wystającymi jak rynny czy końcówki dachu?
-------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 May 2005 Skąd: mam? Nie powiem ![]() |
Powierzchnia zabudowy
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Wed, 08 March 2017 ![]() |
ale to jest chyba cos nie halo z tym podatkiem ...
-------------------- _Adres www
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 24 June 2009 Skąd: Poznań ![]() |
,,ale to jest chyba cos nie halo z tym podatkiem ..." , a z jakim jest ?
O tym to już Robin Hood wiedział. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedz, działalności prowadzić tam nie bede, po prostu go przykręcę i ocieplę bo w upały i mrozy mnie trafi w środku.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 11 March 2005 Skąd: SRC ![]() |
Weź podwójnego, ale bez przegrody w środku - robi się dużo więcej miejsca. Ja ociepliłem styropianem co mi został z budowy(1-2cm), usczelniłem spoiny silikonem i na mrozach to ogrzewając butlą gazową po kilkunastu minutach robi sie +5-10 stopni i można spokojnie parę godzin popracować.
-------------------- Skoda 120 1.4T
525d F11 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 02 January 2005 Skąd: Gdynia ![]() |
Weź podwójnego, ale bez przegrody w środku - robi się dużo więcej miejsca. Ja ociepliłem styropianem co mi został z budowy(1-2cm), usczelniłem spoiny silikonem i na mrozach to ogrzewając butlą gazową po kilkunastu minutach robi sie +5-10 stopni i można spokojnie parę godzin popracować. Czym kleiłeś styropian na blachy ? Jeżeli chodzi o ocieplenie ja też mam 2cm i potwierdzam przy mrozach +10 ![]() Pzdr. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: SzczebrzeszyN ![]() |
Ja kleilem zwykla pianka montazowa to po roku odpadl... potem kupilem specjalna pianke do styropianu czyli klej ten co Misior wspomnial i narazie sie trzyma prawie rok zobaczymy jak dlugo,ale w blaszaku przy zmianach temperatur sie skrapla woda,wakiec najlepiej zrobic cos w stylu podbitki, najpierw folia pod dachem lub najlepiej membrana dachowa po ktorej splynie woda i na nią przykrecic plyte osb lub gipsowa.ogolnie w gołym blaszaku trzymac cos to i tak samo pordzewieje jak na zewnatrz.
|
|
|
![]()
|
|
Myśle kolego że bardzo dużo daje taki blaszak. Może i temperatury zmieniają sie jak na dworze ale unikasz deszczu, wilgotnego parującego podłoża i promieni uv. Dzięki temu pod autem jest sucho a uszczelki gumowe są w lepszej kondycji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 02 January 2005 Skąd: Gdynia ![]() |
Myśle kolego że bardzo dużo daje taki blaszak. Może i temperatury zmieniają sie jak na dworze ale unikasz deszczu, wilgotnego parującego podłoża i promieni uv. Dzięki temu pod autem jest sucho a uszczelki gumowe są w lepszej kondycji. Mam blaszak dość spory od 5 lat i niestety potwierdzam co pisze hatsan. Teraz jest ocieplony i mam nadzieję, że będzie lepiej. Żeby zmniejszyć problem ze skroplinami i wilgocią to albo grzać codziennie albo wentylacja mechaniczna. OT: Ja przetestowałem kilka wynalazków do klejenie styropianu i za każdym razem odpadało (raz 44m2 dachu w jedną noc) teraz mam klej gwóźdź w płynie i trzyma ![]() W sumie można by było temat blaszaków/garaży wydzielić bo walczyłem z ociepleniem sporo a na forach budowlanych znikąd pomocy ![]() Pzdr. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 11 March 2005 Skąd: SRC ![]() |
Mam blaszak dość spory od 5 lat i niestety potwierdzam co pisze hatsan. Teraz jest ocieplony i mam nadzieję, że będzie lepiej. Żeby zmniejszyć problem ze skroplinami i wilgocią to albo grzać codziennie albo wentylacja mechaniczna. OT: Ja przetestowałem kilka wynalazków do klejenie styropianu i za każdym razem odpadało (raz 44m2 dachu w jedną noc) teraz mam klej gwóźdź w płynie i trzyma ![]() W sumie można by było temat blaszaków/garaży wydzielić bo walczyłem z ociepleniem sporo a na forach budowlanych znikąd pomocy ![]() Pzdr. Też proponuje wydzielić - sporo osób dłubie w takich konstrukcjach ![]() Ja styropian na suficie kleiłem mamut glue z castoramy - drogi jak cholera ale po 5 latach poodpadały kawałki tylko te gdzie dałem go po prostu za mało. Potem przykleiłem na zwykłej piance niskoprężnej, dając podporę z dołu na pół godziny i sie trzyma. Z skraplaniem nie mam problemu, na podłożu zrobiłem sobie wylewke betonową, a na tym mam gumę które pochodzi z kopalnianych taśmociągów. Podstawa to wentylacja - zamontowałem po przekątnej kratki wentylacyjne które można zamykać. -------------------- Skoda 120 1.4T
525d F11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 09:12 |